Mi az az "én kép"?
Figyelt kérdés
állítólag ha gyertyával nézel a tükörbe látsz valamit a hátad mögött amit én képnek hívnak2011. nov. 4. 13:32
1/6 anonim válasza:
Maximum magadat látod egy gyertyával ha tükörbe nézel úgy.
2/6 A kérdező kommentje:
Én nem hiszek benne,csak úgy kíváncsiságból kérdeztem
2011. nov. 4. 14:01
3/6 anonim válasza:
Az "én kép-nek" semmi köze a természetfelettihez. Az embernek van egy önmagáról kialakult képe, amit kicsit másképp lát, mint mások kívülről. Van aki reálisan látja magát, van akinek szebbnek, mint amilyen, van aki csúnyábbnak, van aki túl kövérnek, van aki túl soványnak stb.
4/6 anonim válasza:
Tükörképnek hívják és hihetsz bene, mert létezik :)
5/6 anonim válasza:
Az Énkép azt a képet jelenti, amit magadról gondolsz.
Tehát röviden szólva a magadról alkotott képed.
Ez lehet reális, tehát olyan, hogy összhangban van a külvilággal, a valós képességeiddel, és akkor az illető sikeres lehet.
Lehet túlzó is, mint pl. Ildikó a Való Világ 4-ből, aki szuper értékesnek érezte magát, közben meg egy értelmes mondata nem volt, és lehet leértékelő is. Az az eset, amikor tehetséges vagy, de semminek látod magad, és tele vagy komplexusokkal.
Ezért fontos a reális énkép.
De ez egy pszichológiai fogalom, és nem a tükörben látod.
6/6 anonim válasza:
A kérdésben benne volt, hogy: "...a hátad mögött...", szóval lehet, hogy csak az árnyék a gyertya miatt. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!