Szkeptikusok, ehhez mit szóltok?
Pár napja felmentem egy barátnőmhöz. Van egy másfél éves húga, vele és a barátnőmmel voltam a szobájában. A húga elkezdett furcsán viselkedni, állandóan az ajtót nézte, aztán visszanézett rám. Egyszer csak rámutatott (az ajtóra), utána többször is. Kérdeztem hogy ki van ott? (Ugyanis már többször felmerült, hogy szellem van a házban) Rám néz, azt mondja: papó.
Ránézek a barátnőmre, hát az arckifejezésünk nem sokban különbözött. Megint megkérdeztem a gyereket, hogy ki van ott? Papó. Az a furcsa, hogy még nem nagyon beszél csak egyszerű szavakat (pl. jó) de ezt tisztán és érthetően mondta. Minimum ötször.
Tegnap is fent voltam náluk, és megint ugyanez történt.. Aki erre ésszerű magyarázatot ad, minden tiszteletem.
Felfognád végre, hogy de, az volt?
Szellemek nem léteznek, ennél fogva a gyerekek sem látják őket.
Elképzelni sok mindent el lehet.
Attól még nem lesz igaz.
Csak azért mert nem tudtok tovább gondolkodni, még nem jelenti azt hogy ti vagytok a felsőbbrendűek, kedves szkeptikusok. Vallhatjátok az általánosan elfogadott nézetet, de remélem nektek is lesz olyan élményetek, ami meggyőz majd titeket, hogy a világban több is van ennél :)
Komolyan kezd idegesíteni hogy aki azt meri mondani hogy pl. megéreztem egy történést, vagy láttam valami furcsát, akkor azt már rögtön bolondnak kell bélyegezni. Ha veletek történne hasonló szerintem ti is "kicsit" újragondolnátok a dolgokat (bár... na jó hagyjuk)
Én nem látok szellemeket, nincs velük semmiféle élményem, de miért kellene bárkit elítélni azért, mert próbálja látni ami az orra előtt van?
Aki ennyire a tudomány pártján áll, az ismerkedjen meg a kvantumfizikával, ott is baromi érdekes dolgok vannak, amiket nem nagyon tudna az ember megmagyarázni. Nem, nem vagyok tudós, de valószínűleg te sem, úgyhogy légyszi kerüljétek a kioktatást :D
Annyira utálom már hogy ennyire elfajultak a dolgok a "hívők" meg a szkeptikusok között. Hova lett a köztes réteg?
Nekem tetszik ez az ezós ellenvetés, hogy a szkeptikusok nem hajlandóak továbbgondolni, meg földhözragadtak.
Tetszik, mert annyira projekció, hogy a fal adja a másikat. Mert mi történt? Valami, amire nem tudunk magyarázatot. A szkeptikusok pedig igyekeznek végiggondolni felhasználva mindezt, amit a modern természettudomány kínál. Mit tesz az ezós? Előszed egy olyan magyarázatot, amivel az ilyen jelenségeket már évezredekkel ezelőtt is magyarázták. Majd kijelenti, hogy neki mekkora nyitott gondolkodása van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!