Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Igaz lehet ez a kaszásról?

.Anonymus. kérdése:

Igaz lehet ez a kaszásról?

Figyelt kérdés
Azt láttam valahol, hogy a kaszás az onnan terjedt el, hogy régen feketeruhás emberek kaszához hasonlító ezközzel "járkáltak" , amiből gáz jött ki, és ez okozta a pestist.
2011. aug. 27. 15:12
 1/7 Démiennek szolics ***** válasza:
Én ilyenről még nem hallottam, esetleg tudnál másolni, vagy linkelni, ahol ezt olvastad? :)
2011. aug. 27. 15:20
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Fekete ruhás emberek orvosok voltak, akik csőrös maszkban járva próbálták enyhíteni a szenvedést.

A fekete ruhának amúgy megvolt az az előnye, hogy kevéssé visszataszítónak látszott rajta a vér, bár akkoriban az orvos hatalmát a ruháján lévő vér mennyisége jelezte, mely egész keménnyé szikkadt. Nem sokat törődek a fertőtlenítéssel akkoriban.

Kasza szerű eszközük nem volt, ahogy szándékos járványterjesztés sem:

a kasza azért kapcsolódik ide, mert a halál úgy aratott az emberek közt, mint a kaszás a mezőn.

2011. aug. 27. 15:23
 3/7 A kérdező kommentje:
Démiennek szólics, ezt egy dokumentumfilmben láttam.
2011. aug. 27. 15:29
 4/7 anonim ***** válasza:

ilyenről még én se hallottam.

A pestit biztos, hogy nem ez okozta.

De engem érdekelne az a dokufilm

2011. aug. 27. 15:57
 5/7 anonim ***** válasza:
Te nem jártál iskolába? A pestist egy baktérium okozza. Fekete ruhában, csőrszerű maszkban a pestisdoktorok jártak annak idején, de akkor még szinte semmit sem tudtak erről a betegségről, sem a baktériumokról.
2011. aug. 27. 18:42
 6/7 A kérdező kommentje:
Én csak elmondtam amit láttam.Kíváncsi voltam a véleményeitekre.
2011. aug. 27. 19:57
 7/7 anonim ***** válasza:
Én ezt az Ősi idegenek szériájában hallottam. (és megjegyzem, hogy nem a fekete ruhás orvosokra értették)
2011. aug. 29. 01:48

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!