Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Ki mit tud a homunkuluszokról?

Ki mit tud a homunkuluszokról?

Figyelt kérdés

... a véleményekre meg az érdekességekre lennék kíváncsi.

A Fullmetal Alchemist béli homunkuluszokat tanulmányozgatom, de minden információt szívesen fogadok! :DD

2011. jún. 24. 12:42
1 2
 1/13 anonim válasza:
24%
Mi a jóédesanyámrozsdásodótérdkalácsa az a homunkulusz?
2011. jún. 24. 12:57
 2/13 valakiakitnemismersz ***** válasza:
81%
Húh ez a paprikás krumpli nagyon finom volt.Megyek eszek még 1 tányérral.
2011. jún. 24. 12:57
 3/13 valakiakitnemismersz ***** válasza:
55%
Wikin ezt írják: A homunkulusz (latin szó, jelentése kicsi ember, emberke) az alkimisták, főként Paracelsus elgondolása szerint: lombikban, vegyi úton előállítható ember, vagy emberszerű lény. A meghatározást későbbiekben összefüggésbe hozták az emberi születéssel: úgy vélték minden spermiumban egy kis homunkulusz rejtőzik, ami pusztán méretváltással válik emberré. Ezen felül a fogalmat használják arra, hogy illusztrálják egy rendszer működését, ez a Homunkulusz-paradoxon. bár szerintem hülyeség de ha te elhiszed egészségedre. 14/f
2011. jún. 24. 12:59
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Bizony, egy lombikban mesterségesen előállított emberi test, amit a mágus energiája és akaratereje tölt fel. Általában szolgaként akarták tartani, aki elmeséli a természet titkait a mágusnak, de legtöbbször nem engedelmeskedik, mivel szabad akarata van. Ha kíváncsi vagy, leírom a "receptjét" hogyan kell elkészíteni, nem egy egyszerű folyamat :D
2011. jún. 24. 15:21
 5/13 A kérdező kommentje:
Leírhatod, lombik van itthon!! :DDD xD
2011. jún. 24. 15:22
 6/13 anonim ***** válasza:

A "hozzávalók": egy tál legfinomabb kristály, egy rész májusi harmat,

két rész emberi vér, és egy drachma "állati tinktúra". Kezdetnek vegyünk egy nagy, tiszta,

kristályüvegbõl készült lombikot, és tegyünk bele egy rész májusi harmatot, melyet

fogyóholdkor gyûjtöttünk. Majd adjunk hozzá két rész vért, melyet "egy fiatal, egészséges

személytõl vettünk".

Hagyjuk ezt a keveréket egy hónapig állni, ezalatt különválik egymástól a vörös, agyagszerû

anyag és a tiszta víz. Szûrjük le a vizet, és adjunk hozzá egy drachma állati tinktúrát. A vöröses

keverék álljon további egy hónapig, miközben finoman, folyamatosan melegítjük. Végül az

egészbõl egyfajta hólyag keletkezik, melyet finom vénák és idegek

borítanak. Minden negyedik héten öntözzük meg ezt a másik

edényben tárolt áttetszõ folyadékkal.

A negyedik hónapban észlelhetjük az élet jeleit: mozgást, sivító

hangokat. Ha belenézünk a lombikba, hat inch magas, gyönyörû

homonkulusz ikerpárt találunk benne, egy fiút és egy lányt. Egy

hónapban egyszer kell állati tinktúrát kapniuk, hogy életben

maradjanak, s mire elérik az egy éves kort, számos titkot képesek

elsuttogni a természetrõl. "Gazdájuknak" mindenben

engedelmeskednek.

A hatodik év végén azonban vérvörös pára száll fell a lombikból,

mely hússal táplálkozik. Az ikerpár megrémül, és végül elpusztulnak, ha az edény nem elég erős, felrobbanhat, ezzel komoly károkat okozva.

Amúgy hasonló lény, mint a kabbalisták gólemje. Sok sikert xD

2011. jún. 24. 15:26
 7/13 A kérdező kommentje:

Úgy látszik, ez az eredeti recept, nagyon tetszik! Köszi, hogy leírtad. :DD

Mivel én Fullmetal Alchemist mániás vagyok, máshogy ismerem, de az eredeti (valóságos) alkímiával is szeretek foglalkozni.

Nem látom valószínűnek, hogy lesz saját homonkuluszom, de majd talán egyszer... xD

Egyébként honnan van a recept?

2011. jún. 24. 15:31
 8/13 anonim ***** válasza:

Paracelsus "Magica Divina", azaz Isteni mágia című könyvéből.

Szívesen.

2011. jún. 24. 15:32
 9/13 anonim ***** válasza:
Én is kipróbálnám, ugye az a húsevő füst nem marja le az arcom?
2011. jún. 26. 20:58
 10/13 anonim válasza:
Én nem csak az arcomat félteném.:D Én azt is olvastam, h a homunkuluszt a tudósok arról nevezték el, h az agyunkban bennünket egy kis emberke irányítja, mármint a legfontosabb érzékszerveinket, hallás, ízek, látás, tapintás.. De ma már tény, hogy ilyen nincsen.:D
2013. jan. 17. 23:36
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!