Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Hit, hogy van fent egy Mindenh...

Hit, hogy van fent egy Mindenható, lehet vak hit, vagy kultúránk része, vagy hinni kell valamiben?

Figyelt kérdés

A keresztény vallás azt mondja, ahol már gondolkodol ott tanyát vert a kételkedés. Biztosan vakon el kell hinni mindent? A kereszténység fennállása óta, többen haltak meg a szeretet nevében, mint a háborúkban. Én elgondolkodtam ezen is. Iszlám vallások szintén ilyenek. De Buddha nevében még nem küldtek máglyára senkit. Nem vagyok Buddhista!!! Csak elmélkedem a dolgokon........... Vagy az embereknek kell az állandó rituálé, mert az sose változik?

Hogyan egyeztethető össze a fegyver megáldása /második világháború) és a ne ölj parancs?........... Aki vasárnaponként be megy a templomba misére, felrémlik e benne, hogy előfordulhat, éppen egy pedofil szentbeszédét hallgatja? Egészséges dolog a katolikusoknál, a cölibátus?

Hogyan vélekedsz ezekről?

2011. márc. 14. 08:29
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ha könyvtárban meg van, akkor kihozom.
2011. márc. 14. 17:52
 12/12 anonim ***** válasza:

Nagyon jól gondolkodol. És valóban kell kételkedned, nem kell elhinni semmit, ha nem lehet.

A vallásokat, vagy inkább nevezzük filozófiának, elrontotta, eltorzította a hatalomvágy, és a harácsiság. Ezért mennek háborúkba Isten nevében ölni egymást. Teljesen igzad van, ez nonszensz, ezt nem lenne szabad.

A Buddhista vallás békességes, ők nem ölnek meg egy legyet sem, húst sem esznek, mert az állatot sem ölik meg.

A cölibátus, meg a "bűnben fogantatás" fából vaskarika, mert ha nem lenne fogantatás, akkor hogy maradt volna fenn az emberiség? Ez csak az anyagi javak egy kézben tartása miatt volt célszerű parancs. Isten ellen a legtöbb rosszat bizonyos egyházak tették.

2011. márc. 15. 21:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!