Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » A fekete macskák tényleg a...

A fekete macskák tényleg a boszorkányok kísérői, és a sötét erők szövetségesei?

Figyelt kérdés
2011. jan. 22. 13:05
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
Halljátok!valaki ebben hisz!(Én nem) de tiszteletben kell tartani az ilyen embernek a hitét amit ti itt csináltok na az az embertelenség!!a Válaszolónak :Igen általában annak tartják őket de nemtudok 100%-os infót adni :D
2011. jan. 22. 18:14
 12/32 anonim ***** válasza:
49%

Kérdező: ezt miért nem a viccrovatba tetted?

Ott jobban mutatna, és ráadásul mindenki azt hinné rólad, hogy épelméjű vagy.

2011. jan. 22. 18:15
 13/32 anonim ***** válasza:
68%

"Halljátok!valaki ebben hisz!(Én nem) de tiszteletben kell tartani az ilyen embernek a hitét amit ti itt csináltok na az az embertelenség!!"

Nem, az az embertelenség, hogy a 21. században még engedjük, hogy az ilyen sötét középkori eszmék szabadon burjánzzanak! Ennek a felfogásnak köszönhető, hogy a Nyugat szemrebbenés nélkül tűri olyan elvakult, középkorias országok létezését, mint Irán és Észak-Korea. Ezért vannak még manapság is melegverések, antiszemita fellángolások, és ezért van ekkora hatalma a Vatikánnak.

2011. jan. 22. 18:17
 14/32 anonim ***** válasza:
Azért a Vatikánt, meg a hitet ne keverjük már a fekete macskák, meg a boszorkányok mellé! Más a vallás és más a babona.
2011. jan. 22. 18:22
 15/32 anonim ***** válasza:
100%

"Azért a Vatikánt, meg a hitet ne keverjük már a fekete macskák, meg a boszorkányok mellé! Más a vallás és más a babona."

A vallás egy babona, ami térítőkkel, vagyonnal és egységes hitrendszerrel rendelkezik.

Létezik pl. Wicca egyház, amiben természet-tisztelet, "babona-szerű" szertatások, gyógyfüvek és boszorkányok vannak. Nemzetközileg van többezer követője. Az pl. vallás vagy babona? Hogyan különböztetnéd meg?

Ha kereszténységben csak ezer ember hinne, és mindegyik kicsit máshogy, valamint nem létezne a Vatikán, akkor a kereszténység vallás lenne vagy babona?

2011. jan. 22. 18:29
 16/32 anonim ***** válasza:

A vallást és a babonát legfőképp az különbözteti meg, hogy míg a babona hívei mágikus erőkben, boszorkányságokban, tárgyaknak/jelenségeknek tulajdonított erőkben-és ezek befolyásolhatóságában hisznek, a vallás mindig egy/vagy több Isten/istenek tiszteletén alapul. (Így vallás a kereszténység, a hinduizmus, a buddhizmus, a muzulmán ill. a zsidó vallás)

Amit a Wiccáról említettél: az, hogy egyháznak vallja magát, nem jelent semmit. Itt az egyház jogi fogalom, és nem teológiai, mint a nagy egyházak esetében. Jogilag meg van határozva, mi kell egy egyház alapításához. (nem néztem most utána, de tanultuk anno, azt hiszem 200 000 fő/vagyis hívő, meg 10 év a tanok megállapítása után-de ezt ne vedd most készpénznek, neten utána lehet nézni.)

Szóval, ha mondjuk a Kérdező meg szeretné alapítani a Fekete Macskák Egyházát, beszervez X hívőt, lefekteti a tanokat, megteszi még a szükséges dolgokat, ami ehhez kell, és bejegyzik egyházként.:)))

Az, hogy mi lenne, ha...-erre nem tudok válaszolni, mert nem vagyok táltos:)

Viszont az nem lehet véletlen, hogy a kereszténység 2000 év óta "állja a sarat", és túlélte a keresztény-és egyházüldözéseket, a gúnyt, sőt még a belső meghasonlásokat is, amiket önmagának okozott.

Krisztus azt mondta Péterről, hogy rá, mint sziklára építi egyházát, amin a poklok hatahma sem vesz soha erőt.

Hát eddig úgy tűnik, Neki van igaza.

Gondolkodtam, hogy válaszoljak-e, mert nem szeretek off-olni, de mégis megtettem, mert nem támadóan, hanem normálisan kérdeztél.

Bocsi, Kérdező:)

2011. jan. 22. 19:16
 17/32 anonim ***** válasza:

"a babona hívei mágikus erőkben, boszorkányságokban, tárgyaknak/jelenségeknek tulajdonított erőkben-és ezek befolyásolhatóságában hisznek, a vallás mindig egy/vagy több Isten/istenek tiszteletén alapul."

Nincs ilyen különbség.

Régen az istenek is földben, fában, vízben, felhőben (tehát tárgyakban) éltek.

Az újabb vallásokban vannak csak többé-kevésbé személytelen istenek.

2011. jan. 22. 19:26
 18/32 anonim ***** válasza:
72%
Volt egy fekete cicám, húsz évet élt, de szegény olyan buta volt mint a tök. Mikor kiöntöttem neki a kaját gyakran egy percig ott ült felette, és gondolkodott. :)
2011. jan. 23. 00:19
 19/32 anonim ***** válasza:
:)
2011. jan. 23. 01:50
 20/32 anonim ***** válasza:
A kérdésre kell válaszolni akkor is és nem durva válaszokat adni!
2011. jan. 23. 09:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!