Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Mi tulajdonképpen a mongol...

Mi tulajdonképpen a mongol népmesék mongusza?

Figyelt kérdés
2011. jan. 1. 21:17
 1/9 A kérdező kommentje:
Pontosabban mangusz -azonkívül, hogy démon
2011. jan. 1. 21:19
 2/9 anonim ***** válasza:
74%

Mongúz. Van ilyen állat. Nagyon bátor, a kígyóval is szembeszáll, talán ezért is olyan népszerű mitológiai lény. [link]

Kiplingnek is van története a mongúzról, a címe Riki-tiki-tévi. [link]

2011. jan. 2. 11:57
 3/9 A kérdező kommentje:

Mint helyesbítésemből is kiderül, ez 'mangusz', nem mongúz. Igen, én is tudom, mi a mongúz, kösz.

Szóval amiről szó van, az egy émonszerűség, amellyel a mongol népmesékben, mondákban találkozhatunk.

2011. jan. 2. 18:29
 4/9 anonim ***** válasza:
74%
Lehet félrefordítás, vagy elírás is. De linkelnél nekem egy olyan népmesét, amiben benne van? (Én csak fülöp-szigeteki meséket olvastam, de abban majmok meg kígyók voltak, mint állatok)
2011. jan. 2. 19:35
 5/9 anonim ***** válasza:
0%

Démon a mangusz.

Két percbe telt, hogy rákerestem a neten. Ezt te is megtehetted volna, de ehelyett feltettél egy kérdést, amire válaszoltak, mire te kioktattad a válaszolót, hogy nincs igaza.

2011. jan. 3. 14:57
 6/9 anonim ***** válasza:

Ilyen szörnyetegféle. Tényleg nem mongúz, bocsi. Képet nem találtam róla.

[link]

2011. jan. 3. 15:04
 7/9 A kérdező kommentje:
Nos, én a Népek Meséi című népmesegyüjteményben olvastam a mongol népmeséknél. Éppen csak nem egyértelmű, hogy mi is ez. Valami emberforma démon, annyit tudok.
2011. jan. 5. 22:22
 8/9 anonim ***** válasza:
Azt le lehet valahonnan tölteni? Imádom a népmeséket.
2011. jan. 5. 22:31
 9/9 A kérdező kommentje:

Azt nem tudom, ez egy sorozat, nekem csak egy része van meg.

Egyébként nagyon jó, ha érdekel a kultúra (mármint a különféle népek kultúrái) akkor ezt is szeretni fogod.

2011. jan. 5. 23:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!