Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Ki találta ki először az...

Ki találta ki először az idegen ufo fajokat?

Figyelt kérdés
Szürkék, zöldek, kicsik, nagyok, ezeket ki és mikor találta ki? És főleg miért? Vannak még más ilyen lények is?
jan. 14. 21:55
 1/9 Szervizmérnök úr ***** válasza:
18%

Volt már:

--------------------

[link]

1893-ban H. G. Wells leírta az emberiség jövőbeli kinézetét a "The Man of the Year Million" című cikkében, amelyben az embereket úgy írja le, mint akiknek nincs szájuk, orruk vagy hajuk, és nagy fejük van.

1895-ben Wells az Eloi-t, az emberiség utódfaját is hasonlóképpen ábrázolta az Időgép című regényében.

Az okkultista Aleister Crowley 1917-ben leírt egy találkozást egy Lam nevű "természetfeletti entitással", amely megjelenésében egy "mai szürkéhez" hasonlított. Crowley azt állította, hogy egy olyan metóduson keresztül lépett kapcsolatba az entitással, amit ő "Amalantrah Workings"-nek nevezett, melyről úgy tartotta, hogy az emberek kapcsolatba léphetnek általa a világűrből, illetve más dimenziókból származó lényekkel.

Más okkultisták és ufológusok később leírták saját látogatásaikat (melyet sokan a Lam-féle vízióval hoztak összefüggésbe), egyikük például "hideg, számítógépszerű intelligenciaként” írja le a lényt, akik sokszorosan túlhaladják az emberi intelligenciát.

1933-ban Gustav Sandgren svéd regényíró, Gabriel Linde álnevet használva kiadott egy tudományos-fantasztikus regényt "Den okända faran" (Az ismeretlen veszély) címmel, amelyben leír egy földönkívüli fajt, akik puha szürke anyagból készült ruhát viseltek és alacsonyak voltak, nagy kopasz fejjel és nagy, sötét, csillogó szemekkel.

======================================

A fiatal közönségnek szóló regény illusztrációkat tartalmazott az elképzelt idegenekről. Ez a kép lett azután a sablon, amin a szürke idegenek populáris kinézete alapul.

======================================

- Az intelligencia pszichokulturális kifejeződése

Steven Novella neurológus azt állítja, hogy a szürke földönkívüliek az emberi képzelet termékei, és a szürkék legjellegzetesebb vonásai képviselik mindazt, amit a modern ember hagyományosan összekapcsol az intelligenciával.

"A földönkívüliek azonban nem csak emberhez hasonlatosan jelennek meg, hanem olyan emberszerű tulajdonságokkal is, amelyeket pszichológiailag az intelligenciával társítunk."

- Az evolúciós valószínűtlenség

Jack Cohen biológus szerint a szürke tipikus képe, feltételezve, hogy a Földtől igen eltérő környezeti és ökológiai feltételekkel rendelkező világból fejlődött volna ki, fiziológiailag túlságosan hasonlít az emberre ahhoz, hogy hiteles legyen, az idegenek ábrázolásaként.

jan. 15. 09:05
 2/9 GenjiMain ***** válasza:
Te vagy mán egy "ufó faj" XDD
jan. 16. 03:34
 3/9 anonim ***** válasza:
Igen, van még a Loú, a Chupacabra, a Yeti, a Tchulchu, a Rake, és az Oumd nevű entitás.
jan. 16. 08:52
 4/9 r.sentinel ***** válasza:

1

Wikipedia :))))

Talan elobb a Sumerok ekirasos tablait kellene emliteni, Mahabharata es Ramajana szovegeket elolvasni, Egyiptomi szovegek es hieroglifak, Bibliai beszamolok, Kinai kronikak, Mesoamerikai civilizaciokrol olvasni, csak hogy ne hulyesegekre epitsed a "kitalalt" szurkeket es UFO-kat.

jan. 17. 08:56
 5/9 Szervizmérnök úr ***** válasza:
37%

4. Biblia: "bamba szmájli".

Te lenézed a tudományt (mint máshol utaltál rá), de bugyuta szmájlikkal, barlangrajzokkal fejezed ki magad, még az ékezetek is kihívást jelentenek, feladva a leckét. Ez komolytalan.

Amikre hivatkozol, csak belemagyarázások, konspirációs elméletek, nincs semmi komolyan vehető bizonyíték az "idegenek" látogatásaira.

Nem véletlen, hogy komolyabb tudású, magukra adó emberek ilyen konteókat nem hangoztatnak. Van egy alulművelt réteg, akik szívesen hisznek mesékben, ők gerjednek ilyen kitalációkra.

jan. 17. 09:30
 6/9 r.sentinel ***** válasza:
Az valaszod teged jellemez es ez mindent elarul, igy csak sajnalni tudlak. A tudomanynak megvan a maga helye es ideje, de durva becsles eseten is 60-70%-ban pontos. Ezert vannak dolgok amiket megkerdojelezek jogosan en is es masok is, nem mint eggyesek vakon hisznek benne es szofteverekben gondolkoznak a vilagrol. Ekkora aberaciot, csak azok talalhatnak ki akik kocka fejeknek kepzelik magukat, de csak kepzelik, szep alomvilagban elnek es semmi hasznuk a tarsadalomban. Semmitmondo hozaszolas olyan temaban amiben se nem hisz, se nem erdekli mert nem is nez utanna es folytonos hulyesegeket ir. Szegeny kepzelt kocka. Konspiracio a sajat kockanak hitt fejedben van, legnagyobb erofeszitesed is a wikipedia vagy a ChatGPT, minden irasod onnan ered, jo "bizonyitek". Igen, magadra ismertel es kimondtad alulmuvelt reteg, ahol szoftverefben almodnak es kocka fejnek kepzelik magukat. Szep almokat.
jan. 30. 14:25
 7/9 Szervizmérnök úr ***** válasza:

6. Ennek ellenére én betartottam a szabályzatot:

------------

Ha választ írsz, kérjük, vedd figyelembe be a következőket:

Kerüld az offolást! A válasznak legyen köze a kérdéshez.

Ne a válaszokra válaszolj, hanem a kérdésre! Mások válaszáról a véleményed a válasz értékelésével fejezheted ki.

-----------------

Te viszont megint belekötöttél az én válaszomba, pedig már rájöhettél volna, hogy semmi értelme, én nem csak rühellem az alaptalan kitalációkat, alaptalan konspirációs elméleteket, de nem is tartom egészségesnek, hiszen általában üldözési mánián alapul.

Azaz te engem soha nem fogsz ezekről meggyőzni, bizonyítékaid nincsenek, vagy te csak azt hiszed, mert valahol olvastad, hogy valaki azt olvasta, de az is csak át akart verni, te meg elhitted.

Az lenne a megoldás, hogy látod a nickem és ne azon légy, hogy "ebbe mindenáron bele kell kötni", inkább: "ez hülye, nem szólok hozzá".

És mindenki jobban jár.

Ne fárasszuk egymást, csak próbáld betartani a szabályzatot, egyszerű.

jan. 30. 15:02
 8/9 r.sentinel ***** válasza:
Amig azt hiszed masra vonatkozik egy szabaly mig rad nem, addig emlekeztetek masokat is ki vagy valojaban. Nem is ohajtok saenkitse meggyozni, rad felesleges energia is lenne elvegre azon reteghez tartozol aki kepzelt vilagban el "kocka" fejjel es kedvenc olvasmanya a Wikipedia es ChatGPT.
jan. 31. 06:46
 9/9 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Sajnálatos, hogy hiába magyaráztam többször is a kiforgatóknak, egyszerűen nem értik. Nem akarják érteni.

Wikipédiát nem azért linkelem, mintha az mondaná meg az én véleményem. Sok esetben egyszerűbb rákeresni, a tartalmat én felülbírálom és ha egyetértek vele, akkor tudom vállalni.

Van benne egy olyan megközelítés is, hogy nézz oda, ha nekem nem hinnél, a Wikipédia is ugyanazt mondja, engem alátámaszt. ChatGPT-t pedig nem is használok, iask.ai jobban bejön, csak tudni kell kérdezni.

1. válaszomban egy angol nyelvű tartalmat fordítottam magyarra, a gépi fordítás hibáit átdolgoztam, illetve a hosszú szövegből kiemeltem az érdekesebb / lényegesebb részeket.

Megadva a forrást is természetesen, ha valakit bővebben érdekel.

Korábban ezt már bemásoltam, majd magamnak is elmentettem, hátha szükség lesz még rá. Ezt most a 3. ilyen eset.

Válaszomban nyilván a szabadidő eltöltése mellett a segítő szándék is vezérelt.

Szerintem egyáltalán nem szép dolog másoknak a hobbi időtöltését alantas veszekedésekkel, személyeskedésekkel mérgezni, ilyen felületek nem arra vannak.

Elvileg egy kérdésre válaszolunk, más munkáját tiszteletben kellene tartani, ha nem is köszönetért csinálja valaki, de legalább akkor békén kellene hagyni, ez a minimum szerintem.

Ez az oldal is belőlünk él, a válaszolókból, ha ezt nem is minden esetben becsülik meg, más munkáját pillanatok alatt képesek eltüntetni, néha semmiségek, szinte mondvacsinált ürügyek miatt.

Gondolkodó ember különben sem a forrást kritizálja, hanem a tartalom realitását, igazságtartalmát.

A tartalom kétségkívül reális, földönkívüliekre pedig semmi épkézláb bizonyíték sincs. Ezek a dolgok általában inkább így működnek sajnos:

--------------

[link]

"Az UFO-hívőket persze az sem érdekelte, hogy 1998-ban maga Zündel is elismerte, könyvei átverések, egy szó sem igaz belőlük, mindössze a pénz kellett neki a többi publikációjához, és szerette volna letesztelni az amerikai emberek hiszékenységét. A történet, persze mint az lenni szokott, bővült módosult, és továbbél; az Interneten, UFO magazinokban, talkshowkban újra és újra felbukkan a náci UFO-k legendája. A fotókat, és dokumentumokat, amelyeket a neten lehet találni ebben a témában, nem kell készpénznek venni, hiszen ahogy egy jó átverésnél lenni szokott, mindig akadnak olyan vicces kedvű emberek, akik kihasználják mások hiszékenységét."

jan. 31. 09:26

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!