Ezen "élményeim" valószínűleg csak érzéki csalódások lehettek, és nem szellemek? Mit gondoltok erről?
Mostanában több, kissé furcsa "jelenség" tanúja is voltam.
Az egyik: éppen a számítógép előtt ültem, és arra lettem figyelmes, hogy mintha valaki a hátam mögött (kicsit balra-hátra) mozogna, és amikor hátranéztem, a szemem sarkából egy emberméretű árnyat érzékeltem, ami éppen elhalad a szobámban. (Ilyen több alkalommal is "történt".)
A másik: éjszaka, félálmomból arra ébredtem fel, hogy mintha valaki simogatná a karomat és a hátamat, ami kilógott a takaró alól. Meleg, bizsergető érzés volt, és valamiért úgy véltem, anyukám jött be hozzám megszeretgetni és betakarni engem, még mondtam is, hogy "szia, anya!". Tehát anyával azonosítottam már az elejétől fogva ezt az egészet, de hamar rájöttem, hogy nem ő volt az, hanem valószínűleg képzelődtem.
Szellemek nyilván nem jöhetnek szóba, ha egyszer nincsenek.
Álom / félálom eleve más műfaj, ott aztán bármi előfordulhat, de az is csak fejben.
Ez így van sajnos, középkori dogmáktól nehéz szabadulni, hogy millió éves evolúciós örökségekről ne is beszéljünk.
De a fejlődés pont arra mutat, hogy ma már, főleg a fejlettebb kultúrákban egyre kevesebben hisznek a természetfeletti misztikumokban, vallásokban vagy bármiben, amire ezer évek óta nem látunk semmi bizonyítékot.
Nem értem egyébként, valakiknek nem tűnik fel, ha lenne ezekben bármi igazság, akkor a tudomány, a globális tudás is ráközelítene, nem pedig távolodna a misztikumoktól.
De távolodunk egyértelműen, ez van.
Pár száz év és ilyen középkori dogmák nem állnak meg már egyáltalán a fejlett társadalmakban.
"Az ismerőst először is kénytelen lennék bevinni a sebészetre, mert a fejére hullott kókuszdiónak következményei vannak."
Na pont erről van szó. Még ha (elvileg) lenne is bizonyíték, az sem lehetne bizonyíték. Mert egyszerűen nem számíthat annak. Mert eleve "el van döntve" :), hogy márpedig ez lehetetlen. Innentől kezdve nincs is értelme a bizonyítás-nembizonyítás témának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!