Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » A démomok valójában a jók?

A démomok valójában a jók?

Figyelt kérdés
Tudjuk, hogy az ember egy elcseszett lény. A természetéből eredően erőszakos, háborúzik, elpusztítja a bolygót, stb. Lehetséges, hogy a démonok azáltal, hogy az embereket támadják, pusztán csak a Földet védik?
máj. 28. 06:02
A kérdező szavazást indított:
Igen, a démonok jók.
Nem, a démonok gonoszak, az emberiség jó, az emberek önzetlen lények.
10 szavazat
 1/7 Drakula_VAGY_Ahmed ***** válasza:
100%
Én nem hiszek a démonokban, de úgy tudom hogy tanok szerint az emberek azért csinálják az általad fel soroltakat mert a démonok suttogására is manipulációjára hallgatnak.
máj. 28. 06:30
 2/7 Grimfox ***** válasza:
40%
Nem. A démonok nem jók. És az emberek sem. Az embereknek vannak pozitív, és negatív tuajdonságaik, de összességében valahol a két véglet között állnak.
máj. 28. 09:53
 3/7 Szervizmérnök úr ***** válasza:
0%

A Földet nem kell védeni, túléli még az embert is.

Bár én egyszer felvetettem tudományos szinten, hogy mi lenne, ha az ember elpusztítaná a légkört, beindul egy önmagát erősítő folyamat, melyben egyre melegebb lesz, végül elszáll a levegőnk is a világűrbe, elpárolognak még az óceánok is, marsi körülmények állhatnak elő.

Abból azért már nehéz visszajönni.

De ha így alakulna, nincs az a démon, ami ezt meggátolhatná, mivel az is csak emberek fejében "lévő" fikció.

Tudjuk, hogy az ember egy elcseszett lény. A természetéből eredően erőszakos, háborúzik, elpusztítja a bolygót, stb.

Ez borzasztó szűklátókörű felfogás, hiszen a földi élet, az evolúció így működik, így tudott kifejlődni minden, a versengés, harcok által. Elvileg, ha egy faj ezt a versenyszellemet feladná, elsatnyul, ki is hal.

Úgyhogy a háborúskodáson nagyon nehéz lesz valaha is úrrá lenni, de az valószínű, hogy a középkorba visszaforduló, fikciókban hívő emberek nem előre viszik a dolgokat, inkább csak hátráltatnak.

Lehetőség adott volt például a kereszténység részére is, hogy rendbe tegye a világot. Először is gyilkoltak esztelenül, még boszorkányokat is üldöztek feleslegesen, hiszen a fekete macskás öregasszony azt sem tudta, miért égetik el a máglyán, a macskájával együtt. Ez nem volt korrekt.

Úgyhogy ilyen vallásos kitalációknak igazából már semmi helye nem lenne a világon, ha csak azt nézzük, hogy még ma is vallási alapon gyilkolnak embereket. Ilyen alapon törölni kellene mindegyiket, ellenségeskedést szítanak, károsak, démonokról vakerálnak.

máj. 28. 10:07
 4/7 anonim ***** válasza:
D mon? Én a poké monokban hiszek.
máj. 28. 11:48
 5/7 anonim ***** válasza:

[link]

Nekem ő elég jónak tűnik 😜

máj. 28. 12:00
 6/7 anonim ***** válasza:

Attól függ, hogy mit tekintesz démonnak. A monoteista vallásokban sokszor olyan entitást is annak vesznek, ami nem ártó szándékú (habár nincs ilyen jelentése ennek a szónak tudtommal).

Sokszor csak közvetítők az ember és egy másik spirituális entitás között. Nem tisztelik őket feltétlenül istenként, mert más szerepet töltenek be. Szóval hasonlóak lehetnek bizonyos esetben az angyalokhoz is.

máj. 28. 13:56
 7/7 anonim ***** válasza:

A Gonosz titka hogy a jóhoz segít hozzá a rossz által.

A magasabb rendűt szolgálja, de ettől még nem jó.

Akkor lesz jó ha megváltódik és ő is jóvá lesz.

máj. 28. 17:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!