Egyszer majd fognak létezni vámpírok, vérfarkasok, alakváltók, sárkányok és óriások?
Azt hiszem Terry Pratchett mondta azt, hogy ahhoz, hogy valami létrejöjjön először el kell képzelni vagy meg kell születnie a fantáziánkban (vagy ilyesmi).
Lehet, hogy az emberi faj a hatalmas képzelőerejével azért jött létre, mert ez a természet útja ahhoz, hogy olyan dolgok létrejöjjenek, amiket "egyszerűbben" nem tudna létrehozni?
Pl. vámpír csupán természetes úton nem jöhet létre, mert túl sok tényezőnek kéne összeállni hozzá. Viszont nem lehet azt mondani, hogy a hozzávalók nincsenek jelen szerte az élővilágban.
Az ember pedig hihetetlenül kreatív lény.
A jövőben esetleg létrehozhatunk természetfeletti lényeket, ezzel színesítve az univerzumot?
Bizonyos fantáziáink lehetnek akár a jövő emlékei is (akár reinkarnáció által)?
Mint pl. a Blindsight c. scifiben a vámpírok tulajdonságait használják fel az űrutazáshoz.
Szerintetek a jövőben hoznak majd létre az emberek vámpírokat, hogy egy űrutazó fajként funkcionáljanak vagy vérfarkasokat, akik katonák vagy testőrök lesznek?
🦄
Az unikornis amúgy egy kecske.
https://www.youtube.com/watch?v=TBesVO_3iQk
Már részben ott vagyunk.
Az unikornis lesz az első természetfeletti lény, amit megteremtenek.
"akár Egyiptomig is visszanyúló gyökerekre alapoznak az emberek."
Amúgy igazad is lehet.
Visszatérve kicsit az unikornisra. Ez a mutáció, ami a kecskénél egy szarvat eredményez már régebben is előfordulhatott, mióta az emberiség kecskéket tart.
A tenyésztők azt hiszem csak a 1980-as években fedezték fel újra és akkor kezdtek megjelenni ilyen kecske-unikornis jószágok.
De unikornisokat már az ókorban is ábrázoltak és persze azt gondolták, hogy ezek fantázialények. Sokan úgy adták tovább a sztorit, hogy lovakká váltak és a szkeptikusok meg azt mondták, hogy a narvál agyar ihlette.
Viszont a kecskéknél már az ókorban létrejöhettek olyan verziók, amikor egy szarvuk van és mindvégig ők voltak a valódi unikornisok. Valódi, hús-vér lények.
Csak újra fel kellett fedezni ezt.
A legendáriumok viszont sokszor kecskeszerűnek ábrázolták.
Szóval sok ilyen lénynek visszanyúlhat az eredete sokkal régebbre, csak szimplán már kihaltak.
Akkor kéne találni ilyet. Már, ha vadon éltek.
A narvál viszont egyértelmű, az agyarával simán kereskedtek a vikingek.
Azt nem tudtam.
Mondjuk mindig furának találtam, hogy hogyan kerül narvál agyar a szárazföld közepére. De így logikus már.
Na ja.
Azért voltak ilyen sikeresek a vikingek, mert mindig felismerték a jó helyzeteket.
Aztán költöttek hozzá egy jó mesét, és meg is volt az unikornis :-)
Több mese, kevesebb fosztogatás.
Szerintem mindenki örült ennek.
Most megnéztem a NASA oldalát és a legfrissebb találat 2010-es volt, de abban is csak mint elmélet beszéltek róla. Meg ezt is hozzátették:
,,One criticism of multiverse hypotheses is that they are frequently difficult to test. Some multiverse hypotheses may therefore be great fun to think about but not practically falsifiable and therefore have no predictive scientific value."
De ha linkelnéd a cikket amit te olvastál nagyon örülnék neki:)
Nem nézek TikTok-ot. Sőt, szerintem pont ott lehet több videó ami azt állítja hogy már pedig 100% hogy van párhuzamos dimenzió.
És azzal sem sikerült újat mondani hogy a Feketelyuk nem lyuk, valamint arról is olvastam már hogy szoktak létrehozni mini feketelyukakat. De amúgy nem is értem hogy hogyan jön ez most ide:D
Ha le akartál nyűgözni akkor nem sikerült.
Szerintem te túl sok
Sci-fit néztél. Az ókori,vagy középkori emberek sokmindentől féltek. Elterjedt a vámpír,vérfarkas,szellem legenda és ezt az egészet úgymond az ő félelmük táplálta. Persze,soha nem léteztek és szerintem nem is fognak.(Természetesen kisebb koromban én is hittem bennük) Ha szereted a fantasyt vagy a sci-fit akkor nyugodtan olvasd,vagy nézd,de másoknak ne mondd el az ilyen elméleteidet mert szerintem hülyének fognak nézni...
16/L
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!