Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Hisztek az erdő, völgyek...

Hisztek az erdő, völgyek szellemeiben?

Figyelt kérdés

Ez nyáron történt. Egy gyönyörű völgyben kirándultam, kicsit távol a turistás helyektől egy eldugott zalai vidéki falu közelében. Vittem magammal joghurtitalt, de amikor a völgyben ittam volna belőle, azt vettem észre, hogy otthon, vagy a napon már kicsit megbuggyant, ezért ki kellett öntenem. Ezért kiöntöttem egy kőre.

Utána a völgy folyamatosan szinte hivogatott felfele ahol egy kis forrás csordogált. Kövek között sétáltam fel, kis mohás padkák voltak végig. Végül felértem a tetejéhez, ahol megpróbáltam elérni egy kis sziklás részt a kezemmel, és sikerült valami olyan növényt összetörnöm / belenyúlnom amitől tiszta fehér lett a kezem. Ilyen tejszerű valami jött a növény szárából. Alig tudtam lemosni.

Nos én arra gondoltam, hogy bár a növénybe én nyúltam bele, én törtem össze, amikor a kis sziklába bele próbáltam kapaszkodni. De teljesen olyan érzésem volt, mintha az erdő szelleme, vagy tündére, kommunikált volna velem. Hogy

"Na leöntöttél buggyant joghurttal? Ráadásul a legszebb kövemet? Na tessék, én meg összekenlek ezzel a fehér növénnyel!"

vagy:

"Kaptam tőled joghurtitalt? Nagyon köszönöm. Viszonzom akkor én is azzal amivel tudom."

Én csak erre tudok gondolni. Pedig nem vagyok egy nagyon spirituális típus. Ti mire gondolnátok?

Egyébként máig nem tudom pontosan mibe nyúlhattam bele. Sima pitypangok is lehettek még virág nélkül, de bármi más is, igazából lényegtelen ez a része. Nem ez a kérdésem tárgya, hogy milyen növény, hanem az, hogy az erdő szelleme, vagy egy tündér, vagy bármilyen entitás kommunikált volna velem azzal, hogy a kiöntött joghurt után az én kezem is kapott valamit.

2022. nov. 13. 21:02
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
71%

Az ember mindenütt célt keres, ahol nincs is.

Értelmes ember ezt ismeri, és nem viszi túlzásba.

2022. nov. 13. 21:30
 2/11 Grimfox ***** válasza:
73%
Tapasztaltam az erdő, mint egység szellemét is, és egyéni erdei szellemek létezését is, bár szerintem a joghurtos dolog, és a növény között nincs összefüggés. Az persze könnyen elképzelhető, hogy a hívogató völgy érzete nem csak a táj szépségéből fakadt, hanem összhangba kerültél a hely "szellemével".
2022. nov. 13. 21:43
 3/11 anonim ***** válasza:
74%
Persze, hogy hiszek, micsoda kérdés.
2022. nov. 13. 21:55
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Én személy szerint imádok erdőben és mezőn sétálni. Szerintem teljesen más a hangulat egy erdőben, mint a világ más részein (akár tengerparton). Annyira (jó értelemben) különös és megfoghatatlan hangulata van. De az ember a természetből jött, oda is vágyik vissza. Ennél többet ebbe nem gondoltam bele soha, de nem zárom ki, hogy vannak ilyen jellegű szellemek, akik kifejezetten az erdőt és az ott lakó állatokat őrzik.
2022. nov. 13. 21:55
 5/11 Darius- ***** válasza:
100%

Ahol én élek nagyon sok erdo van (kulfold)

Az itteni mitologia szerint léteznek az erdo orei, szellemei.

Egyes kozépkori irasok szerint az erdo szellemei nem arto szandékuak, megidézhetoek étellel is. Viszont a favagokra atkot mondanak.

Én sokat vagyok ott foleg nyaron és érzem, hogy vannak ott. Amikor elaludtam az erdoben, egy tisztason, furcsa érzésem volt, mintha valaki megérintett volna, mintha rajtam ulne

2022. nov. 13. 22:05
 6/11 anonim ***** válasza:
82%

Ez érdekes kérdés végre nem a százezredik horoszkópos vagy álomfejtős kérdés, mert e beírok 99%-ának a fantáziájából csak annyira telik. Ez valahol az ő szegénységi bizonyítványuk , de ebbe ne akarnék bele menni..

Nekem erről amúgy az Erdő szelleme című VHS-re kiadott film jut eszembe, amit később már átneveztek Gonosz halottakra. Bár a filmben azok a lények kimondottan ártó szándékúak voltak.

2022. nov. 13. 22:17
 7/11 Grimfox ***** válasza:
88%
Nekem úgy rémlik, abban a filmben nem konkrétan az erdő szellemei voltak azok a démonszerű lények, csak ott voltak elpecsételve, és várták, hogy valaki eléggé buta legyen, hogy szórakozzon azzal a könyvvel.
2022. nov. 13. 22:26
 8/11 anonim ***** válasza:
95%
Én sok mindent hihetőnek tartok, az erdő szelleme alap.
2022. nov. 13. 23:01
 9/11 anonim ***** válasza:
49%
nem
2022. nov. 14. 02:53
 10/11 anonim válasza:
95%
igen
2022. nov. 19. 17:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!