A bal kéz ösvényét követő vallásokban van szerzetesség?
A balkezes ösvény számára fölösleges a szerzetesség, mivel a szerzetesi lét lényege a személyes áldozat, lemondás, elhatárolódás, befelé, és felfelé, az isten felé fordulás. A szerzetesek létének a lényege, hogy lemondanak a világi javakról a szellemi javak elnyerésért. A balkezes ösvény ezzel a filozófiával ellentétes.
Konkrét vallás nincs, ami balkezes lenne. Illetve néhány modern próbélkozás, mint a sátánista egyház, meg hasonlók. Egyes vallásoknak van balkezes ösvénye. A hindunak, és a buddhistának például. De ha belegondolsz, a diabolizmus, és a régi sátánimádat a kereszténység balkezes ösvénye.
Csak vigyázni kell, van olyan jógi, aki olyan szinten van, hogy bemindenezve is a tanokat és a gyakorlatokat tudja ésszel csinálni, viszont van sok ilyen balos aki szimplán a halálba issza magát, bár lehet még mindig jobb mint az élve mumifikáció. Meg sokaknál megvan ez a bal kéz útját követek tehát bármit megtehetek.
Meg ugye a keleti balkéz út valamivel másabb jelentéstartamú mint a nyugati.
#5.
Ha jól tudom (én most a buddhista tantráról beszélek) a legtöbb esetben az alkohol, a tudatmódosítók, a szex, valamint hasonlók metaforikusak, és nem szabad szó szerint értelmezni. Valamint eleve Tibetben a főbb iskolák letisztították ezeket az irányzatokat, mivel különben ellentétes lenne a buddhizmus tanításaival, amelyekről már a Sákjamuni Buddha is tanított. Csak a nagyon elfajzott szektáknál vannak ilyen gyakorlatok.
A hindu tantráknál szintén vannak elég húzós szekták, valamint iskolák, például van olyan közösség, ami a teljes testét bekeni emberi ürülékkel, illetve az M-et felhasználja a rituáléiban, viszont létezik ott is a dáksincséra, ami rendkívül tiszta szertartásokat végez csak.
Ugyanakkor ezekben a közösségekben a szerzetesség annyira nincs jelen, mivel ők a bráhmacsárát követik.
#4.
A diabloizmus micsoda? Erről még nem hallottam.
A sátánizmusról már igen.
#8.
De akkor ez mitől a kereszténység balkezes útja? Milyen paktumokat?
6. Én úgy tudom, hogy egy szint felett a jobb kéz útján lévő is ihat, pláne ha eléri azt a tudatszintet (bár aki azon a tudatszinten van nem iszik, meg nem is nagyon van), de ezt le lehet ellenőrizni, mivel akkor tiszta maradna a tudata. Egyébként főképp Zeneknél nagy teafogyasztók (rendes tea), míg egy vaisnava csak gyógyteákat iszik, mivel a koffein/ tein is tudatmódosító.
Bár ha kegyetlenek akarunk lenni, a gondolataid is tudatmódosítók, az éhség is tudat módosító, ha csillapítod az éhséget is tudat módosító.
Ha meg úgy vesszük megihatsz 5 sört is, nem leszel ténylegesen önkívületi állapotba tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!