Hisztek a dzsinnek létezésében ?
#11 Azt akartam kihozni mindebből, hogy szerintem a keresztények és a muszlimok ugyan azok a lényekben hisznek, nyilván a muszlimok szerint mi tévesen szellemeknek és démonoknak gondoljuk a gonosz dzsinneket, a keresztények szerint pedig a muszlim tévesen dzsinneknek gondolják őket.
Abban megegyezhetünk, hogy akkor az eltérés nem is igazán abban áll, hogy elfogadjuk-e ezen lények létezését, hanem az eredetükkel kapcsolatban?
Az iszlám vallás szerint Allah a tűzből teremtette a dzsinneket, és bizonyos dzsinnek gonoszak lettek, nem így van? Ez az iszlám vallás magyarázata az eredetükre.
Ellenben a kereszténység legelfogadottabb (de nem az egyetlen) magyarázata a démonok eredetére, hogy bukott angyalok.
De arról meg vagyok győződve, hogy ugyan azokat a lényeket nevezik a keresztények démonoknak, akiket gonosz dzsinneknek vagy shaitanoknak nevezek a muszlimok. Ha ebben nincs köztünk egyet nem értés, akkor a válaszom igen, hiszek a létezésükben.
"ugyan azokat a lényeket nevezik a keresztények démonoknak, akiket gonosz dzsinneknek vagy shaitanoknak nevezek a muszlimok."
Jelenleg én is ezt gondolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!