Hogy lehet arról meggyőződni, hogy egy embernek vélt egyén valóban ember, nem pedig ufó, vagy egyéb sépsifter?
Ha pszichopata, és áthív, hogy csak kíváncsidágból felvágjon és beléd nézzen, akkor sem nyugtatna meg, hogy milyen udvarias volt. Egyébként sincs szüksége az embereknek személyes érdekre, sajnos egyre többször elég a puszta kíváncsiság illetve szadista szórakozás.
Ellenben továbbra is egy emberről van szó.
Szóval kimaradt egy kérdésemre a válasz: miért nem azt kérdezed, honnan lehet tudni, hogy pszichopata-e? Illetve hozzátehetném így már a szadistát is
11 - Előfordulhat, de ennek esélye sokkal nagyobb, ha ufóról van szó, vagy egyéb sépsifterről.
"Szóval kimaradt egy kérdésemre a válasz: miért nem azt kérdezed, honnan lehet tudni, hogy pszichopata-e? Illetve hozzátehetném így már a szadistát is"
Ennek mi értelme lenne? Tegyük fel, hogy szadista. Akkor úgy válaszolna, hogy "Persze, szadista vagyok, nem mondtam még?" - vagy mi?
Na, aki itt a kifejtős válaszokat adta (én) nem ugyanaz az ember, akiknek javasolta, hogy kérdezd meg tőle
Természetesen hülye lenne elárulni
Csupán nem értem, miért rosszabb egy ufo, mint egy pszichopata?
Ha van kedves és gonosz ember, lehet kedves és gonosz ufo is 👽
15 - Sok szempontból rosszabb. Egyrészt az emberek 1%-a pszichopata, míg az ufók 93%-a akar embereket boncolni. Ha pedig az adott alany épp beleesik abba az 1%-ba, akkor sem biztos, hogy embereket vagdosna fel, miért is tenné? Pszichopata csak akkor reagál így, ha ehhez személyes érdeke fűzi, erre pedig az esély - főleg a lebukás kockázatát és annak büntetését is beleszámolva - minimális.
Tehát ha az adott személy ember, az esély, hogy feldarabolna, kevesebb, mint 1%, ha viszont ufó, akkor 93%.
A shapeshifter szó magyarosítása ezzel a kérdéssel történt meg. Ezentúl kérlek, hogy magyarul írd, tehát sépsifter.
Úgy látom, nem értjük egymást😃
Miután már bajba kerültél, teljesen mindegy, hogy ufo vagy pszichopata 😃
Egyébként ha százalékolunk, nekem is felmerülnének kérdéseim. Milyen hivatalos forrásod van arról, hogy az ufok hány százalékának milyen céljai vannak? Mi alapján számolták ki, milyen tesztalanyok, megfigyeltek voltak, hogyan tudták őket megfigyelni annyira, hogy ilyen pontos százalékos arányt állíthassanak fel?
Illetve, ha a százalékaidnál maradunk: az emberek 1%-a pszichopata (vagyis 78 millió). De a Földön élő, humanoid egyedek hány százaléka az, aki emberbőrbe bújt ufo? Gondolod, ők is vannak 78 millióan? Ezek közül is van még kb 5 460 000 "kedves" ufo (az összes ufo 7%-a), aki nem akar kísérletezni. Maradt 72 540 000 gonosz ufo. Máris kevesebben vannak, mint a pszichopaták. Már ha abból indulunk ki, hogy annyi ufo él köztünk, ahány pszichopata, de valószínűleg több pszichopatánk van, mint ufónk.
Plusz az emberek között sem csak a pszichopatáknak vannak rossz szándékaik, akkor sokkal vidámabb hely lenne a Föld
"Miután már bajba kerültél, teljesen mindegy, hogy ufo vagy pszichopata"
Valóban nem értjük egymást. Nem a bajba esés utáni pillanat az érdekes, az már valóban mindegy, de most előtte vagyunk és épp ezt akarjuk megelőzni. Ez olyan mintha azt mondanád, hogy mindegy, hogy bekötöm-e a biztonsági övet, mert a balesetnél 10% esély van arra, hogy életben maradok, 1% esély arra, hogy az öv öl meg (pl. nyakam köré tekeredik) és mivel ha már bajban vagyok, mindegy, hogy mi történt, ezért mindegy milyen döntést hozok.
Az utolsó fejezetben leírt számolásod ilyen szempontból irreleváns. Mindegy, hogy hány földönkívüli él köztünk, most azt az esélyt számoljuk, ami akkor lép fel, ha az ismerősöm földönkívüli. Mondok egy példát. Tegyük fel, egyetlen földönkívüli él köztünk, de ő 100%, hogy meggyilkolna. Ebben az esetben sokkal nagyobb esély van arra, hogy egy pszichopata áldozata leszek, mint egy földönkívülié, de a kérdés nem erről szól. A kérdés arról szól, hogyan tudom megállapítani, hogy ő földönkívüli, hiszen ha az, akkor biztosan nagyobb veszélyben vagyok, mintha csak pszichopata. Akkor is, ha egyetlen földönkívüli él köztünk, és akkor is, ha 7.7 milliárd.
"Plusz az emberek között sem csak a pszichopatáknak vannak rossz szándékaik, akkor sokkal vidámabb hely lenne a Föld"
Világos, de az emberek nem ijednek, ha embertársakkal találkoznak, mert ismerjük a szándékaikat, életem során többezerrel találkoztam, de egy sem ölt meg. Ettől függetlenül nyilván adódhat olyan, aki szimplán kedvtelésből is meggyilkolna, de mint írtam, sok másik ezerrel nem ilyen tapasztalatom van. Ha viszont találkozunk egy földönkívülivel, sokkal nagyobb veszélyben érezzük magunkat. Még a kíváncsiságunk ellenére is a legtöbb ember elmenekülne, amennyiben van rá lehetősége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!