Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Mi a véleményed Sloszár...

Mi a véleményed Sloszár József: A Biblia - Ami a kulisszák mögött van című könyvéről?

Figyelt kérdés
Emlékeztetőnek, és nem összefoglalónak: Ez az a könyv, amiben több száz oldalon keresztül, több, mint ezer bibliai idézet felhasználásával igyekszik bizonyítani a szerző, hogy már ókori elődeinkkel felvette a kapcsolatot egy fejlett technikai civilizáció, és a Biblia csodái mind az ő munkásságuk eredményeként jöttek létre, illetve járműveik, fegyvereik, eszközeik leírásait olvashatjuk.
2010. szept. 9. 14:26
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
72%
Érdekes:) de én mosolyoghatok ugye? nekem minden tetszik:P
2011. dec. 12. 15:04
 12/32 kukorika ***** válasza:
74%
Sloszár munkássága semmiképp sem a szőnyeg alá söpörendő.. Nagyon is elgondolkodtató és abszolúte nem kizárt hogy részben vagy akár egészében igaz, de legalábbis megközelíti az igazságot.. az már nyilvánvaló, csak a hülye nem látja még, hogy az emberiség 2000 évet töltött agymosott agyhalálban.. ideje hát felébrednünk és megismernünk a VALÓDI történelmünket és eredetünket..!
2012. okt. 3. 01:38
 13/32 Jézus :) ***** válasza:
65%
A legnagyobb felfedezéseket Világunkban először mindig Istenkáromlásnak minősítették. ;)
2013. szept. 5. 17:22
 14/32 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
#13 Jézus újra köztünk?
2014. nov. 2. 08:23
 15/32 anonim válasza:
41%

Sloszár elméletének semmi köze a racionalitáshoz, sem az objektivitáshoz. Állításai a mindennapi tapasztalatainknak ellentmondó, önkényes hipotézisek.

Kutatásnak, tudományos eredménynek tehát semmiképpen nem szabad Sloszár művét nevezni vagy akár sugallni. Aki mégis ezt teszi, az részese lesz a félreértelmezett szólásszabadságból elburjánzott intézményes népbutításnak.

Sloszár művét legfeljebb a sci-fi kategóriában lehet értékelni, és csak ott szabad értelmezni.

Ha ezt a művet Sloszár komolyan gondolta, akkor az rosszindulatra vagy bomlott elmére vall. (Ez vonatkozik a követőire is: vagy rosszhiszemű népbutítók, vagy betegek.)

2014. nov. 25. 16:01
 16/32 anonim válasza:
74%

Teljesen lényegtelen, mit gondolunk Sloszár úrról.

Amit Ő megfigyelt, azt nem lehet tudatlan szövegekkel félresöpörni.

Tessék a bibliai idézetekre jobb és hihetőbb értelmezést adni.

Én nagyon racionális vagyok, de Sloszár előtt le a kalapom! Sőt, éppen ezért.

Aki olvassa és kicsit is érti a Bibliát, az nem söpörheti félre a leirt tényeket. Az érti, hogy azok az emberek nem voltak hülyék - sajnos sok mai ember hajlamos ezt hinni, csak mert régen volt. Amit leirtak eléggé egybehangzó ahhoz, hogy legalábbis komolyan vegyük és elgondolkodjunk rajta. Persze akinek nincs agya, vagy túl elvakult, attól nem kell várni semmit.

Én jelenleg megpróbálom értelmezni mindezt, és más lehetséges válaszokat találni. DE EDDIG NEM TALÁLTAM.

2015. júl. 14. 21:31
 17/32 anonim válasza:
46%

#16 a te érvelési hibád a "személyes kétely". Attól, hogy te valamit nem értesz, vagy a sajátodon kívül más magyarázatot nem tudsz elképzelni, attól még nem lesz igazad.

[link]

Sloszár önkényes hipotézisek tömegét építette évezredekkel ezelőtt tett, ellenőrizhetetlen valóságtartalmú állításokra. Mit is várhatnánk az objektivitást illetően: jó nagy humbug.

2015. júl. 15. 10:35
 18/32 A kérdező kommentje:

"Sloszár önkényes hipotézisek tömegét építette évezredekkel ezelőtt tett, ellenőrizhetetlen valóságtartalmú állításokra. Mit is várhatnánk az objektivitást illetően: jó nagy humbug."

Tehát szerinted - mivel évezredekkel ezelőtti, ellenőrizhetetlen valóságtartalmú állításokkal van dolgunk - ezért az az objektív válasz, hogy elhisszük azokat?

Gratulálok.

2015. júl. 22. 15:02
 19/32 anonim válasza:
55%

#18 semmit nem állítottam másféle értelmezések valóságtartalmáról, egyedül a Sloszárét tartottam humbugnak.

A szövegértési képességedhez gratulálok.

Sloszárnak pont ilyen követőkre van szüksége. Nekik bármit be lehet adni.

2015. júl. 22. 21:40
 20/32 A kérdező kommentje:

"Attól, hogy te valamit nem értesz, vagy a sajátodon kívül más magyarázatot nem tudsz elképzelni, attól még nem lesz igazad."

Merthogy érvekkel eddig nem szórakoztattál, csak kinyiltkoztatsz...

2015. júl. 23. 08:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!