Léteznek nagyon barátságos démonok és mondanátok neveket?
Csakk azok írjanak akik Benne vannak a mágiában okkultizmusban
Akik meg nemhisznek ijen dolgokba lapozzanak tovább. :))
A démonok közvetítők istenek és ember között, általában segíteni szoktak az embereknek. Amiknek a nevét ismerjük, azok általában valamilyen ismert istenhez köthetők, így nevezhetők barátságosnak.
Néha tudnak ijesztően is viselkedni, de akkor is általában a dolgukat végzik, a rendeltetésüket a világban. Pl. Ammit vagy Ammut, akinek a feladata az, hogy a megmérettetés után a bűnös embereket valamilyen formában felfalja. De ettől maga a démon nem rossz, csak a dolgát végzi, amit valószínűleg az istenek adtak neki.
Sok ilyen entitás is a történetekben csak a szerepét tölti be, amire "ki van találva". Kb. annyira barátja az embernek, mint a krokodil a zebrának, ugyanakkor nem is gonoszság vezérli, csak teszi a dolgát.
Mind az, a mondás is úgy tartja hogy a pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezve.
De Ki a Best
Nem tudom, hogy van-e.
Én csak azt tudom, hogy iszonyatosan primitívek fajukból eredően.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!