Lehetséges-e a kvantumfizika szerint egy vagy több isteni lény létezése vagy, ha itt nem akkor egy más törvények által felépülő párhuzamos univerzumban?
Ha nem ezotéria hanem tudomány kategóriában olvasnál a témáról, akkor már tudnád a választ.
Javaslom járj utána.
Mellesleg bírom itt is a sok sületlen barmot néha, de a kategória miatt nem csodálom, tudományban jobb válaszokat is kaptál volna.
A tudomány nem zárja ki " Isten " létét kezdjük ott, ezt már több helyen is olvastam, meg dokumentumfilmekben is volt még régebben.
Alapjáraton is feltételezi a tudomány, hogy egy másik világ által keletkezett a Miénk, egy másik világ pusztulása által, ezért vacakolnak annyit a feketelyukakkal is (amik remélem tudjuk, hogy nem lyukak valójában).
Mellesleg kvantummechanika és asztrofizika, nem kvantumfizika.
A tudománynak minden ága foglalkozik azzal egy részben, hogy honnan is ered a világunk és feltételezi azt is, hogy egy párhuzamos dimenzió által kreálódott és vannak, akik figyelik, ellenőrzik is.
Nem mellesleg Magát a Párhuzamos Dimenziók létezésének témáját kezdik nagyon erősen alátámasztani és azt is, hogy teleportáció lehetséges, amióta a kvarkokkal el kezdtek foglalkozni.
Minél méyebbre ásnak, annál közelebb húzódik egymáshoz bizonyos " ezoterikus " dolgok és a tudomány, kezd vékonyodni az elválasztófal.
Javaslom a külföldi informálódást, itthon le vagyunk maradva szokványosan, mint a borravaló.
Azt is el mondom Nektek, hogy vannak emberek, akik tudnak 4. " színt " is érzékelni a szemeikkel, tetrachroma-nak hívják ezt.
Attól, mert több millió ember 3 fajta színt képes érzékelni, nem biztos, hogy csak annyi is van.
Ugyanez igaz a dimenziókra és a párhuzamos dimenziókra is (a kettő nem egy khm).
Akkor ideje lenne kutakodnod is a témában, főleg hivatalos oldalakon, ha ezos sületlenségnek tartod, meg olyan oldalakon, könyvekben, dokumentációkban, amelyek ezzel foglalkoznak, valamint az elméletek után, amiknek köszönhetőek azok a kutatások, amik ma már folynak.
Nem tudom miért olyan nagy dolog kinyitni legalább 3, LEGALÁBB 3 ilyen könyvet?
TikTok-ozni jobb gondolom és lehülyézni azt, aki nem 20, nem 30 hanem több könyvet, feljegyzést, dokumentációt olvasott ezekről.
A kvantummechanika a kvarkok elméletével kezdi az egész témát, csak mostanra ott tartunk, hogy közel járnak ahoz, hogy a kvarkokat bizonyítsák is pl, hogy léteznek.
Itt bukik ki a járatlanságod a témában.
A kvantummechanika ezzel kezdi pl.
De azért röffentsd ide a f*szságod.
Szánalmas, menj tovább TikTok-ozni, mint hogy ilyeneket olvasnál, az való Neked.
@13: Nyugalom, egy nullával több könyvet is kinyitottam, többek között tankönyveket :) De inkább akkor nézzük, mire céloztam:
- "A tudomány nem zárja ki " Isten " létét"
Ez így van, kb az egyetlen helyes dolog, amit a hozzászólásodban írtál. Viszont meg sem erősíti. Ami azt illeti a tudomány sem pro sem kontra nem mond semmit Isten létéről.
- "Alapjáraton is feltételezi a tudomány, hogy egy másik világ által keletkezett a Miénk, egy másik világ pusztulása által"
Van pár olyan hipotézis, ami ezt feltételezi. De se nem alátasztott, se nem különösebben támogatott. A világ keletkezésenek megfejtéséhez túl kellene látnunk az ősrobbanáson, amihez kellene egy kvantumgravitációs elmélet. Pár kezdemény - mind bizonyítatlan - már van erre, ezek közül mindössze az igen visszafogott támogatottságú hurok-kvantumgravitáció feltételezi ezt.
- "Mellesleg kvantummechanika és asztrofizika, nem kvantumfizika"
A kvantumfizika szót leggyakrabban a kvantummechanika szinonímájaként alkalmazzák, néha pedig megkülönböztetik az 1927 előtti klasszikus kvantummechanikát az 1927-től kezdődő relativisztikustól és az abból kinőtt kvantumtérelméletből. Ebben a terminológiában a kvantummechanika és kvantumtérelmélet együtt a kvantumfizika. Mindkét esetben teljesen korrekt, hogy kvantumfizikát írt a kérdező.
"A tudománynak minden ága foglalkozik azzal egy részben, hogy honnan is ered a világunk"
Abszolút nem. Kizárólag a fizikának egy szűk területe foglalkozik ezzel.
- "feltételezi azt is, hogy egy párhuzamos dimenzió által kreálódott"
Tudod mit jelent a fizikában a dimenzió szó? Nézz utána, érdemes. Az általad sokszor hangoztatott "párhuzamos dimenzió" kifejezést csak azok használják, akik túl sok sci-fit néztek és fogalmuk nincs, mit jelent a dimenzió szó. Értem én, hogy párhuzamos világegyetemekre gondolsz és valóban vannak olyan elképzelések, de a "feltételezi" szó igen erős túlzás, alátámasztatlan és lehet, hogy alátámaszthatatlan feltevésekről van pusztán szó.
- "Nem mellesleg Magát a Párhuzamos Dimenziók létezésének témáját kezdik nagyon erősen alátámasztani"
Semennyire nem kezdik. Csak a köztudatban gyakoribb beszédtéma maximum, de a kettő nem épp ugyanaz.
- "és azt is, hogy teleportáció lehetséges, amióta a kvarkokkal el kezdtek foglalkozni"
Totál sületlenség. Kvarkokat ráadásul nem is lehet önmagukban, nem kötött állapotban megfigyelni, létrehozni.
- "Minél méyebbre ásnak, annál közelebb húzódik egymáshoz bizonyos " ezoterikus " dolgok és a tudomány"
Remélik az ezoterikusok... Valójában az ezoterikusoknak a leghalványabb lövése sincs a tudományról, és ha mondjuk azzal büntetnénk őket, hogy teszem azt, egyetemi szintű fizikát kell tanulniuk, valószínűleg az első hét után kegyelemért rimánkodnának.
"Azt is el mondom Nektek, hogy vannak emberek, akik tudnak 4. " színt " is érzékelni a szemeikkel"
Az jó, mert egy átlagos ember azért néhány nagyságrenddel több színt lát, mint 3 vagy négy :) Amivel kevered az az, hogy hány alapszínből keveri ezt ki a szem, hány féle pálcika érzékeli a színeket.
- "Attól, mert több millió ember 3 fajta színt képes érzékelni, nem biztos, hogy csak annyi is van."
A színek csak az érzékszervi reprezentációi az elektromágneses spektrum egy szűk része különféle frekvenciáinak. És ismerjük elég jól ezt a spektrumot, nem azért mert a szemünkkel színeket látunk.
De amúgy most már kíváncsiságból: ha körbenézel magad körül, 3 vagy 4 színt látsz? Akkor baj van, irány a szemész!
Egy kicsit olvass még többet szerintem utolsó és akkor több dologban fogsz egyetérteni, valamint több értelmező olvasás és tudni fogod mire is értettem, mikre, hogy a tudomány SZINTE minden ága foglalkozik VALAMILYEN formában ezzel.
Így könnyebb?
A Tetrachromát nem mondanám bajnak, de tessék utána járni, azt a végére ne írtad volna inkább, mivel az a sületlenség :/
4. színnek tartják számon az UV és a fények érzékelését, de nem tudom miért olyan nehéz a Google-t ilyenekre használni még mindig ha nem könyvet :S
Az orvosokkal mész szembe főleg az utolsónál és reprezentálod bennük mennyire felületes a tudásod, és a tudomány kapcsán is ez van.
Olvass még többet azt javaslom és azt a plusz 0-át vegyük le inkább, amit említettél, mert ez ultra gáz főleg a vége, még az elején egyet is értettem főleg, hogy kb ugyanazt is mondtad el, amit olvas az ember, de a vége az nagyon gáz, olvavss többet mind a két témában és mind a két témában orvosi/kutatási oldalakat, dokumentumokat meg ugye kiadott írásokat.
A tetrachroma jelenség pont arról szól, hogy 3+1 csatornán szűri meg a szemed a fényt, de ok :D
Kicsi olvasás még amondó vagyok és jó szórakozást hozzá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!