Milyen hiteles forrásból tudhatom meg az ÖSSZES démon nevét/leírását/személyiségét?
Honnan tudhatom, hogy van-e őrző démonom és hogyan találom meg a sajátomat?
Lehet egy embernek több?
nekem mind megvan.
de csak pénzért csinálok róluk pdf-et.
bocs.
Én is úgy tudom hogy az összes démon nem fellelhető, de ugye itt eleve kérdés hogy csak a keresztény démonok érdekelnek, vagy más vallások démonai is? Többnyire csak a nagyok, rangosak vannak nevesítve.
Őr/őrző démonról hallottam már én is, csak úgy tudom ők nem befelé működnek, hanem kifelé. Nem megvédenek téged kifejezetten, hanem büntetik azokat akik bántanak téged.
Persze ha más felfogás szerint gomdolod őket, lehet hogy nem fogsz itt rendes válaszra találni, mert a legtöbben egyféleképp értelmezik a démonológiát. Személy szerint nem hiszek a tisztán duális angyal-démon felállásban, abszurdnak tartom, de kinek mi.. :')
Oh, ha tudsz angolul kicsit jobban kibővül az információtár! :) Legtöbbször onnan szerzem az adatokat én is, van pár oldal ahol ki vannak listázva a démonok és tulajdonságaik, de szintúgy csak a rangosak. Ha az őrdémonod neve kell, kérdezd meg tőle... ;)
Grimfox: A valóságban nem lehet egy démon és egy angyal között hasonlóságot keresni.
Egyrészt ezek a New Age angyalok kiknek Mihály, Rafel, Gabriel meg mit tudom én kik, és kigyúrt szőkehercegnek mutatják őket, és mindenféle rituálékat végeznek a nevükben. Na ők valójában nem angyalok. Sőt veszélyesebbek lehetnek mint a démonok. Nem tartom kizártnak, de a többségük fénylény-parazita lehet. ( Nyilván nem az összes )
A történet érdekesége, hogy a bibliában leírt angyalok akiket látott Ezékiel, valójában pogány istenek lehettek. És a "pogány" istenek is démonok elvileg. Ez azért van mert minden ami nem Jahve szolgálatában áll, de szellemi lény, azt démonnak mondták anno.
A történetben azonban van még egy csavar! A démon a görög Daimon szóból ered és Isteneket neveztek így.
Talán reálisan azon entitásokat nevezhetnénk ma már démonnak, akik a sötétben "élnek" (ettől még nem gonoszok)
Tehát nagyon sok szellemi lény van. Közölük a legtöbb ismeretlen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!