Mi a különbség az ezotéria és a zsidó-keresztény felfogás között az angyalok-démonok szerepét illetően?
A Teremtő Istent, vagy a Mindenható Atyát, Mennybéli Atyaként Szeretni és Atyának nevezni nem bűn (szerintem legalábbis ha ő teremtett minket, hívhatjuk mindenek atyjának) Mi Atyánk... például elöbb volt mint az elfogása. Mikor a főpap a hamisan tanuskodók társaságában rákérdez, hogy ő e a messiás, Isten fia. Még ott is azon kívül, hogy azt mondja Én vagyok, úgy folytatja, hogy "És meglátjátok majd az embernek Fiát ülni a hatalomnak jobbján, és eljőni az ég felhőivel."
Még itt is az Embernek a fia, csak a Teremtő Istent, Atyának szólítja.
S kérdem, azt ki a mindenséget az életet megalkotta azt nem szólíthataja az ember fia atyának, csak a szülőatját ki magját adta, gondját viselte s felnevelte? Milyen családi kapcsolat/szeretet az melyben a szülőapát uramnak szólítják vagy a nevén?
Ilyen kontextusban valóban nevezhető atyának az isten, de a papok felháborodását részben az okozta, hogy atyjának nevezte az istent, nem általánosságban, hanem mint az akitől származik. Ezt erősíthette bennük az, hogy többször közölte a papokkal is, hogy őt az atya küldte. A zsidó papok minden esetre úgy értelmezték, hogy isten fiának vallja magát, ami azt jelentené-az ő értelmezésükben-hogy ő maga is isteni lényegű.
János evangéliuma is úgy kezdődik, hogy kezdetben volt az ige, ami azonos volt az istennel, és később ez az ige lett emberi testté. (János 1:1-5., és János 1:13-14.)
"Azt is elvetik, hogy meghalt a kereszten." #14
Ez természetes.
Jézust elfogadja az iszlám prófétának, de tagadnia kell kereszthalálát, mert akkor Jézus lenne az utolsó pröféta, tehát Mohamed nem lehetne az, azaz nem lehetne iszlám vallás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!