A jinn az arab mondavilágból származik. Bár azt nem tudom, hogy ott is bukott angyalból lettek e a jinnek. Nekem valami olyasmi rémlik, hogy az iszlám előtti törzsi hiedelmekben is szerepelt.
2021. máj. 12. 15:53
12/27 anonim válasza:
A "zsidó-keresztény" mintájára beszélhetünk "zsidó-muszlimról" is.
Mindhárom vallásban érvényes a Tóra.
2021. máj. 13. 06:34
13/27 Grimfox válasza:
Nagyjából így van. Valójában az iszlám még szigorúbban is tartja a tórát, mint a keresztény egyházak. Az iszlám általában még Jézus létezését is elfogadja, mint az egyik legnagyobb próféta, de azt az elméletet elvetik, hogy isten fia, vagy megtestesülése lett volna. Náluk az isten egy, és oszthatatlan. Ez is a tórára vezethető vissza. A zsidók viszont Jézust az egyik legnagyobb hamis prófétának, és a zsidóság ellenségének szokták tekinteni. Legalább is az elfogadott vallási nézet ezügyben ez. Az egyéni értelmezéseket nem tudom.
2021. máj. 13. 08:11
14/27 anonim válasza:
"Nagyjából így van. Valójában az iszlám még szigorúbban is tartja a tórát, mint a keresztény egyházak. "
Ez biztos? A muszlimok szerint a Tórát megváltoztatták a zsidók, vagyis megrontották, a keresztény egyházak a Tóra a mai napig Isten hiteles szava.
"Az iszlám általában még Jézus létezését is elfogadja, mint az egyik legnagyobb próféta, de azt az elméletet elvetik, hogy isten fia, vagy megtestesülése lett volna."
Azt is elvetik, hogy meghalt a kereszten.
2021. máj. 13. 19:05
15/27 anonim válasza:
a keresztény egyházak szerint*
2021. máj. 13. 19:05
16/27 Grimfox válasza:
Nem csak a feltámadását a kereszthalál után? A teljes kereszthalál dolgot?
Ez alapján nem mind vagy alapjában nem tartják "hamis prófétának" csak egész más személynek mint a keresztények.
Mondjuk ahogy én emlékszek, a bibliában mindig az Ember fia ként hivatkozik magára.
2021. máj. 13. 19:28
18/27 Grimfox válasza:
Nem mindig. Gyakran jelenti ki, hogy az isten az atyja, és hogy ő küldte. Erre alapozzák a katolikusok a kétlényegű Jézus tanítást. Emberi testben, emberi anyától született, de isteni eredetű, és istentől fogant. Mondjuk ennek az elemzése már vallási misztérium, és keresztény ezotéria.
2021. máj. 13. 20:11
19/27 anonim válasza:
“Nem csak a feltámadását a kereszthalál után? A teljes kereszthalál dolgot?”
A teljes kereszthalált tagadják.
2021. máj. 13. 20:29
20/27 Grimfox válasza:
Vannak modern összeesküvés elméletek is, amik tagadják, és olyanokat mondanak, hogy Indiában, vagy Japánban halt meg, idős korában. Bár kétlem, hogy muszlimoktól eredne az ötlet...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!