Miért vagyunk mi emberek ennyire magunkra hagyva?
Figyelt kérdés
Le kellett születnünk a földre, de miért nem kapunk több segítséget? Van hogy rengetegszer kérek valamibe segítséget vagy útbaigazítást, és semmi.2020. dec. 9. 21:47
1/6 anonim válasza:
Ja amugy én azt nem értem hogy Isten az embereket miért nem teszi valahogy jóvá?
Hisz ha megteremtett minket...
2/6 anonim válasza:
A Teremtő ránk bízza milyenek leszünk, ez a lényeg.
3/6 Grimfox válasza:
Nem igazán magunkra vagyunk hagyva. Sokkal inkább túlzottan ölteltek, egoisták vagyunk, mint faj úgy összességében, hogy egyáltalán felismerjük azt, hogy nem vagyunk magunkra hagyva. Az ember számtalan olyan dologgal születik együtt, amik támogatják a döntéshozatalt, vagy épp védik a hibák elkövetésétől. Az ember egyszerűen csak figyelmen kívül hagyja ezeket, mert nem elégítik ki az önző vágyakat. Az empátia képessége például nagyban támogatja a társas kapcsolatokban hozott döntéseket, a lelkiismeret pedig a hibás döntésektől óv. Azaz tennék, ha nem ignorálná a többség ezeket. Hiába van egy-két egyén, akik kihasználják ezeket a született képességeket, ha a többség ignorálja, vagy részben ignorálja őket, amíg ez érdekük. Nem kell belekeverni ebbe istent, vallást, vagy bármi természetfelettit, mert már az emberi szinten is eléggé egyértelmű a hiba forrása. Nem úgy kapjuk a segítséget, ahogy nekünk kényelmes, nem azt kapjuk amit akarunk, úgyhogy figyelmen kívül hagyjuk. Ha a vallást, istent, és hasonlókat is beleveszed, a kép nem változik. Ugyanez a hozzáállás, ugyanazzal az eredménnyel. Nem az "isten hagyott magunkra minket", hanem mi tettük ugyanezt. Egymással is, magunkkal is, az isteneinkkel is. Ez egy egyszerű, és csúnya igazság.
4/6 anonim válasza:
Én nem járok templomba, és nem követek egy vallást sem.
De hiszek Istenben.Sosem hagy magamra.Furcsa sokáig ateista voltam.De isten létezik.Nem hagy el senkit.Az ember az aki elhagyja istent.
5/6 anonim válasza:
Egyetértek a #4-el, bár én templomba járó vagyok.Isten sohasem hagy el senkit. Mindenki mellé őrangyalt is adott, itt egy cikk erről:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!