Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Halálom után lehetek démon?

Halálom után lehetek démon?

Figyelt kérdés

Ha minden igaz a szellemekből lehetnek démonok.

Az emberekből meg szellemek ugye.

Akkor ha az az álmom, hogy halálom után démonná fejlődjek, az megvalósítható cél?

2020. nov. 28. 09:35
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

A grimoire-ben írt démonoknál sok helyen szellemként írják őket.

De nem mindegyiket. Ennek lehet valami más oka akkor?

2020. nov. 28. 15:47
 12/22 anonim ***** válasza:
Mi az a grimeor
2020. nov. 28. 15:55
 13/22 Grimfox ***** válasza:

Szellem, mint testtel nem rendelkező, intelligens lény. Minden, ami fizikai test nélkül létezik, szellem. Igazából a halott emberek szellemére van egy külön szó, ami a kísértet. A kísértet csak halottakra értendő, a szellem mindenre, ami nem rendelkezik fizikai testtel.

A sámánizmusban is beszélnek állatszellemekről, sőt, van ahol növényszellemekről is. De ezek is szellemek, nem kísértetek, azaz nem halott dolgok, hanem kezdettől fogva szellemi lények.

2020. nov. 28. 16:19
 14/22 anonim ***** válasza:

Ne erőltesd, mert ha igaen, akkor nem démon leszel, hanem ápolt a pszichiátrián.

Démon az a rosszindulatú szellem, amelyik még soha nem öltött testet

2020. nov. 29. 12:41
 15/22 anonim ***** válasza:
van valami tanmese a rossz karmáról. tegnap óta keresem. az alapján igen.
2020. nov. 29. 18:46
 16/22 anonim ***** válasza:
Miért akarsz ez lenni?
2020. dec. 4. 10:15
 17/22 A kérdező kommentje:

Mert tisztelem őket, hogy nem rejtőzködnek mint az angyalok, és ha hívjuk őket akkor eljönnek. Meg még sok dolog miatt is.

Sok mindenben hozzá tudnék járulni szerintem a sikereikhez .

2020. dec. 4. 10:22
 18/22 anonim ***** válasza:

Hát szerintem a démonok a Sátánt szolgálják

Szóval ha elég gonosz vagy hozzá..

2020. dec. 4. 10:29
 19/22 A kérdező kommentje:

Pontosan.

De nem minden démon gonosz.

Bár ez már már nem ide tartozik és mindenki azt hisz amit akar,tehát ez most lényegtelen.

2020. dec. 4. 10:41
 20/22 anonim ***** válasza:

Én úgy vagyok vele, hogy nem tudjuk igazán, hogy mik. A keresztény hitvilágban NYILVÁN az alvilág gonosz lényei +bukott angyalok. De utána kutatgatva a zsidók a pokolban/alvilágban nem nagyon hisznek, ellenben nyugattal (görög/római).

A Démonok a legtöbb más vallásban "erdei szellemek", földi lelkek kik természet feletti erővel rendelkeznek, valamint mindenhol ott vannak.

Úgyhogy a "mennyei missziósokhoz" képest, mármint az angyalokhoz képest közelebbiek.

Valamint nem tudjuk a "démon" démon e, lehet csak az őrangyal válaszol.

Maga a szó jelentését, értelmét kell jobban megvizsgálni, lehet elferdült az idők során... el dogmatizálták.

Ahogy én látom a démon a régi világ gyűjtőszava volt a mitikus lényekre. Pl tündér, kobold, faun, sellő, krampusz...stb.

Valamit idővel párosult a bennünk dúló kettősség a jó és a rossz vágyak és döntések "külső" hibásával,(részemről olyan mint a Bibliában Ádám, Éva és a kígyó 1móz 3:9-13)

Pl.: a gyilkos ki azzal védi magát, hogy nem az ő hibája a hang a fejében mondta...s ezzel csak magát csapja be, mert ki gondolt s ki tett az ő maga volt csak nincs "kígyó" vagyis egy fizikai személy kit hibáztathat így kihúzza az "ördögi sugallat" kártyát...

Vagyis gyerekesen,

Szülő: Ki tette ezt? (kenyte össze a falat vagy tört össze valamit.)

Gyerek: "Nem én voltam!"

Szülő: hát akkor ki?

...

az én szememben a démon elsősorban gyűjtőfogalom a mitikus lényekre. Ami lehet jó és lehet rossz szándékú lény is.

mellékesen kicsinyes kifogás, a negatív érzésekre, gondolatokra.

AZ erő, a válasz amiket kapsz, az lehet az "őr angyalod" (megint egy "külsős" felelős) vagy az csupán csak az az erő ami alapjában benned van, s mindig is venned s veled volt...

Mint Dumbónak a toll, semmi több. Ha neked még kell a "toll" a "margó" hát higgy.

2020. dec. 4. 13:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!