Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Szellem észleléseket mivel...

Szellem észleléseket mivel lehet megmagyarázni racionálisan?

Figyelt kérdés
2020. júl. 22. 01:36
 1/9 anonim ***** válasza:
75%
Az agy trükkje főleg. Sok minden egyéb, pl a macska járkál a padláson. És az estek nagy százalékában sima átverés, trükk, photoshop, hazugság. Kb olyan arányban, mint az ufóknál:70%
2020. júl. 22. 02:54
 2/9 A kérdező kommentje:

Szerintem a szellemes és ufo videóknak simán a 95-99 százaléka kamu és meg van rendezve a haverokkal :D

Inkább a valódi észlelésekre értettem,hogy arra mi lehet a magyarázat

2020. júl. 22. 03:03
 3/9 anonim ***** válasza:
32%
Valódi nincsen, csupán beképzelés.
2020. júl. 22. 07:19
 4/9 Tislerics Máté ***** válasza:
6%

Ha lennének valódi észlelések, akkor azok nem az Ufó magazinban lennének csak leközölne. Egy ilyen horderejű valódi felfedezés nemigen szokott elkallódni a napi hírek között. Egészen biztosan értesülni fogunk arról, ha valaki bizonyítékot szerez a szellemvilág létezéséről.

(Hacsak nem titkolja el valami titkos Bílgéc háttérhatalom, vagy a gyíkemberek ugyebár...)

2020. júl. 22. 08:23
 5/9 anonim ***** válasza:
4%

Természetesen lehet. Elménk hajszolja a racionalitást ,miközben tele van irracionalitással.

Pl.: "környezetvédők" akik modern dolgokat használnak.

2020. júl. 22. 08:28
 6/9 anonim ***** válasza:
70%

Én láttam a feleségem "szellemét" miután szegény meghalt. Nem hiszek az ilyesmiben, soha nem is hittem, így elég gyorsan rájöttem, hogy tulajdonképpen azt történt, hogy a gyász miatt felerősödtek az emlékeim róla, és az agyam ezt kivetítette elém kívülre. Mondhatjuk, hogy hallucináltam, képzelődtem, ébren álmodtam. Szóval a feleségem szelleme nem kívül volt ( a lakásban), hanem bennem belül. Vagy amikor hallottam, hogy mosogat, az is csak egy felidézett emlék volt, csak tévesen külső hangnak érzékeltem. Utóbbi ugyanaz, amikor egy sláger zene dallamát halljuk a fejünkben. Semmiféle zene nincs, ezek csak rögzült emlékek.

A skóciai kastélyokban meg érdekes módon főleg a helyi motel tulajdonosok látnak szellemeket.:) Idevágó kedvenc szófordulat, amikor mondják, hogy állítólag szellemeket láttak X helyen. Ki állítja, ez itt az igazi kérdés! Akinek anyagi, vagy egyéb érdeke fűződik hozzá.

( A szellemek is olyanok, mint Isten: csak az emberek fejében léteznek, de amúgy nem)

2020. júl. 22. 10:27
 7/9 Wadmalac ***** válasza:
87%

- Hallucináció, alvásparalízis

- Mocsárfények (metán égése)

- Félreértelmezhető szögből látott északi fény

- Gömbvillám

- Földrengésfények

- Egyéb optikai csalódások

- Még ismeretlen fizikai jelenségek

2020. júl. 22. 11:46
 8/9 anonim ***** válasza:

Nálunk háromszor is megtörtént az a "klasszikus" eset, hogy tárgyak törtek és estek le spontán több év után a helyükről, ha valamelyik családtag meghalt, és még nem tudtunk róla. A nagyszüleim rögtön mondták, hogy baj van, vagy lesz. Az is volt.

Ennek ellenére jelenleg nem hiszek a túlvilági jelenségekben, de nagyon szórakoztató, és érdekes téma, nem zárkózom el előle.

2020. júl. 28. 14:50
 9/9 A kérdező kommentje:

8

Arra milyen racionális magyarázatot találtál?

2020. júl. 28. 19:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!