Szellem észleléseket mivel lehet megmagyarázni racionálisan?
Szerintem a szellemes és ufo videóknak simán a 95-99 százaléka kamu és meg van rendezve a haverokkal :D
Inkább a valódi észlelésekre értettem,hogy arra mi lehet a magyarázat
Ha lennének valódi észlelések, akkor azok nem az Ufó magazinban lennének csak leközölne. Egy ilyen horderejű valódi felfedezés nemigen szokott elkallódni a napi hírek között. Egészen biztosan értesülni fogunk arról, ha valaki bizonyítékot szerez a szellemvilág létezéséről.
(Hacsak nem titkolja el valami titkos Bílgéc háttérhatalom, vagy a gyíkemberek ugyebár...)
Természetesen lehet. Elménk hajszolja a racionalitást ,miközben tele van irracionalitással.
Pl.: "környezetvédők" akik modern dolgokat használnak.
Én láttam a feleségem "szellemét" miután szegény meghalt. Nem hiszek az ilyesmiben, soha nem is hittem, így elég gyorsan rájöttem, hogy tulajdonképpen azt történt, hogy a gyász miatt felerősödtek az emlékeim róla, és az agyam ezt kivetítette elém kívülre. Mondhatjuk, hogy hallucináltam, képzelődtem, ébren álmodtam. Szóval a feleségem szelleme nem kívül volt ( a lakásban), hanem bennem belül. Vagy amikor hallottam, hogy mosogat, az is csak egy felidézett emlék volt, csak tévesen külső hangnak érzékeltem. Utóbbi ugyanaz, amikor egy sláger zene dallamát halljuk a fejünkben. Semmiféle zene nincs, ezek csak rögzült emlékek.
A skóciai kastélyokban meg érdekes módon főleg a helyi motel tulajdonosok látnak szellemeket.:) Idevágó kedvenc szófordulat, amikor mondják, hogy állítólag szellemeket láttak X helyen. Ki állítja, ez itt az igazi kérdés! Akinek anyagi, vagy egyéb érdeke fűződik hozzá.
( A szellemek is olyanok, mint Isten: csak az emberek fejében léteznek, de amúgy nem)
- Hallucináció, alvásparalízis
- Mocsárfények (metán égése)
- Félreértelmezhető szögből látott északi fény
- Gömbvillám
- Földrengésfények
- Egyéb optikai csalódások
- Még ismeretlen fizikai jelenségek
Nálunk háromszor is megtörtént az a "klasszikus" eset, hogy tárgyak törtek és estek le spontán több év után a helyükről, ha valamelyik családtag meghalt, és még nem tudtunk róla. A nagyszüleim rögtön mondták, hogy baj van, vagy lesz. Az is volt.
Ennek ellenére jelenleg nem hiszek a túlvilági jelenségekben, de nagyon szórakoztató, és érdekes téma, nem zárkózom el előle.
8
Arra milyen racionális magyarázatot találtál?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!