Nem lehet hogy a szellemek valójában tudományosan felfogható anomáliák?
Ez elèg furcsán hangzik tudom.
De rugaszkodjunk el attól a fogalomtól amit szellemkènt ismerünk.
Lèpjünk kicsit a tudomány mesgyèjère.
Sokan állítják hogy láttak már szellemet. (Csak van ebben valami)
Mèg van is az a mondás ,mi van veled szellemet láttál?
Nekem az az elkèpzelèsem erről hogy mivel a világegyetembe kering naprencerünk ,bolygónk ès bizonyított tèny hogy a fènyt ès időt a gravitációs erők elgörbíthetik ,így a szellemek pusztán egy be nem következett jövő vagy a múlt foszlányai.
(Mint egy hologramm vagy a dèlibáb)
Annyi mindent hallottunk már a multiverzum elmèletekről is ,ès abba is belevágna ez az elmèlet.
Gondoljunk csak egy kísèrletre.
Ha vissza tudnánk valamit küldeni az időbe egy gomb megnyomásával mondjuk 5 percre. Akkor az a tárgy azelőtt ott lenne mielőtt megnyomnánk a gombot.
De mi van ha meggondoljuk magunkat vagy megíjjedünk ahogy az a tárgy megjelenne? Ès nem nyomjuk meg a gombot?
Gondolom a tárgy megjelenik majd el is tűnik.
Mivel megváltoztak a feltètelek.
Nos ilyen idő anomáliakènt tudnám megfogalmazni a szellemeket.
Ez reális??
Nem.
Az energiák nagyon kevés részét ismeri a földi tudomány hivatalos oldala. A szellemek olyan energetikai létezők, amik az ez által nem felfedezett energiatartományba esik.
nem bántásból de ebben semmi logikus nincs :D
A szellemeket semmi sem köti a tudományhoz. Soha semmi bizonyítékot nem tudtak még felmutatni rá és semmilyen tudományos magyarázat vagy bizonyítás nincs a létezéükre vagy arra hogy hogyan is létezhetnének. Ameddig ezek nem történnek meg addig a szellemek csuoán képzeletbeli dolgok.
A napnak elég nagy a tömege ahhoz, hogy látható legyen ahogy elhajlítja a fényt, de nem csinál belőle "hurkot" csak néhány ívpercnyit "hajlít" rajta. Egyébként a nap is mozog a galaxison belül, sőt még a galaxis is mozog. Az a fény ami kisugárzódott a földről már sok-sok milliárd km-re van innen, sose tér ide vissza.
5 perces időgomb meg nincs :) A múlton nem tudsz változtatni, de a jövőn igen! Ott van hozzá a kulcs a kezedben. Ne a szellemvilágban legyél boldog, hanem itt és most a földön, rajtad is múlik!
Kedves Kérdező!
Egész jó az elgondolásod, és így megpróbálnám kiegészíteni egy másik elmélettel mint "még nem ismert tudományos" kategória.
A "be nem következett idő törés" kategóriájának a másik időutazást nem igénylő része lehetne az amit "dejavu"-nak hívunk. Ebben az esetben is a tudatunk a múltban már átélte azt ami a jelenben történik. A "szellem" lehetne ugyan ennek a hatásnak egy másik érzékelési módja, vagy akár egy A ember által átélt dejavu-nak egy másik B személy által érzékelt vizuális megjelenése.
Ha a több valóság elméletéből indulunk ki melyek időben eltolódhatnak akkor a "dejavu" szintén lehetne egy időben előrehaladottabb valóságból itteni tudatunkba átszűrődő megélés mely azért tűnik ismerősnek mert szintén mi voltunk akik azt átélték egy másik valóságban. A "szellem" pedig ilyen alapon szintén lehetne egy nem átéléses átszűrődés, hanem egy cselekvés vizuális változata.
Sok minden van az emberi tudatban/természetben ami még nincs megmagyarázva.
Tehát amit te írsz, vagy én írok még akár valós is lehet éppen úgy ahogyan valótlan is. Ami viszont fontos, hogy valami valóságosságának a bebizonyosodása nem bizonyíték valami más valótlanságára. Még ha ez így is van ahogy te, vagy én írtam ettől még szellemek éppen úgy létezhetnek mint ahogy tündérek is, hisz a világunkat ilyen téren még nem ismerjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!