Honnan tudhatom mi a dolgom, miért születtem?
Egyik ismerősömnek eléggé bejött az élet és unalmában kezdett el foglalkozni ezzel keresett válaszokat, hogy mi lehet a dolga miért született meg, és azt mondták, hogy megtette amiért megszületett ezért jó élete lesz (ami már van is ugye).
Honnan tudhatom mi az én dolgom?
Nem KELL tudnod, lehet hogy tényleg élned kellene és nem ezen agyalnod.
Ha megtudnád konkrétan a "célodat", akkor az befolyásolná az egész életedet, van, amit elhanyagolnál. Nem most kell ezen gondolkodni, hanem majd ráérsz erre később.
(Bár vannak hipnózisos, meditációs technikák, de nem javaslom hacsak nem vagy komolyan beteg emiatt a céltalanság miatt.)
Az irigységedre visszatérve:
"megtette amiért megszületett ezért jó élete lesz (ami már van is ugye). "
Ez nem ilyen egyszerű. Sok könnyű, gazdag élet mögött egy gyenge, bátortalan, kezdő lélek lapul. Nagy problémákat csak haladók bírnak el és csak profik tudnak jól megoldani.
A jól elvégzett munka jutalma "odaát" vár, nem itt a Földön.
Én nem vagyok irigy, tényleg csak egy szimpla kérdés volt. Ha ezt az oldalát vizsgálnánk akkor nekem jobban fekszik az élet, hiszen a szüleim bármit tudnak biztosítani.
Szóval akkor mégegyszer!
Csak KÍVÁNCSISÁGBÓL kérdeztem. Vannak terveim, álmaim, nem vagyok irigy sem, csak mikor mondta úgy megragadt megcsapta a fülem, de nem akartam nagyon faggatni, mert annyira nem vagyunk jóban.
Már látom, azzal vádolhatnak, hogy az égi örömökre helyezve a hangsúlyt, a földi nyomorba való beletörődést javaslom.
Ez nem így van, lehet és kell boldognak lenni itt is.
Érezhetjük azt is amikor a lelkiismeret (vagy micsoda) vállon vereget és ez Vörösmarty Misit juttatja eszembe:
"Mondhatjuk, térvén őseink porához:
Köszönjük élet! áldomásidat,
Ez jó mulatság, férfi munka volt!"
Ha érdekel, dobd át a születési napodat mélben, és segítek.
Namaste
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!