Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Honnan tudod, hogy melyik...

Honnan tudod, hogy melyik ezoterikus tanok az igazak?

Figyelt kérdés
2018. aug. 29. 20:08
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
78%

A kérdés jó. Nagyon jó!

Igazából sehonnan nem tudom, hogy mely ezoterikus tanok igazak. Mondom ezt úgy, hogy meglehetősen sok időt töltöttem a tanulmányozásukkal - szerintem az átlagnál jóval többet. És állítom, hogy aki teljesen őszinte önmagához, az kénytelen beismerni, hogy nem tudja, mi az igazság.

2018. aug. 29. 20:35
 2/15 anonim ***** válasza:
66%
Tök egyszerű a válasz: egyik sem.
2018. aug. 29. 20:57
 3/15 A kérdező kommentje:
Te követed valamelyiket,így hogy nem tudod,melyik a jó? Lehet,hogy az összes kamu?
2018. aug. 29. 21:25
 4/15 anonim ***** válasza:
46%
Szerintem az EZO is egyfajta vallás. Vagy elhiszed vagy sem. Kialakítod a saját kis "hitvilágod" és ennyi.
2018. aug. 29. 21:27
 5/15 anonim ***** válasza:
30%
ha hajnal háromkor a déli bagoly feje két fokkal jobbra billen, és kétszer KUVIK KUVIK hangot hallat, akkor az amit éppen hallgatsz az valós, és igaz. Abba már ne menjünk bele, hogy mi lesz akkor, ha a bagoly fél négykor balra fordítja a fejét, mert arra gondolni is rossz lenne..
2018. aug. 29. 23:25
 6/15 anonim ***** válasza:
97%

Azok, amelyeket kipróbálván azt tapasztaltad, hogy könnyebbé, jobbá, szebbé, stb. tették az életedet.

Ezen tanok működőképes elemeit építs bele az életedbe, a többi részt (dogmák, szépelgés, stb.) viszont nyugodtan elfelejtheted.

2018. aug. 29. 23:29
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Ameddig nincs kozvetlen tapasztalas, addig max logikai uton lehet kovetkeztetni.

Ez az informaciomennyiseggel valtozik.

2018. aug. 30. 00:44
 8/15 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
gyumolcseirol
2018. aug. 30. 11:16
 9/15 thoomas26 ***** válasza:
42%

Természetesen elsősorban attól, hogy melyik áll szinkronban akár a te, akár a legtöbb (spirituális élményt megtapasztalt) ember tapasztalataival.

Másodsorban (bár nem is rangsorolnám e kettőt) onnan, hogy melyik szól voltaképpen arról, hogy azt tedd másokkal, amit te szeretnéd, hogy mások tegyenek veled. Melyik, amelyik nem kelt félelmet és arra világít rá, hogy bárhogy is történjék, csak az számít, milyen érzelemmel vagy mások iránt, hogy mennyi olyat adsz másoknak (lelki értelemben), amit szeretnél, ha mások adnának neked.

Mindegyik, amelyik másoknak vagy magadra való ártásra ösztönöz (még ha rejtetten is), amelyik félelemet kelt, amelyik egy tőled független ítélőszékkel riogat, s amelyekben bármi fontosabb a másoknak és magadnak szóló pozitív lelki adásnál, azok a tanok biztosan nem igazak.

A megítélés tehát voltaképpen elég egyszerű. Ha követem az adott tanítást, ártok másoknak vagy magamnak? Teszek olyat mással általa, amit nem szeretnék, ha velem tennének? Félelemet kelt bennem a tartalma? Ha igen, akkor jobb, ha tovább keresem az igaz tanítást.

2018. aug. 30. 18:20
 10/15 anonim válasza:
0%
Az igazságot a Bibiliában keresd!!!!
2018. szept. 2. 10:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!