Én egy életképtelen antiszociális depressziós ember vagyok szerinted én miért születtem ide és mivel érdemeltem ezt ki?
A lélek tudja nagyon jól, hogy az előző élete következményeképp milyen életet kell most vállalnia. Ennek megfelelően választja ki az igényeinek leginkább megfelelő leendő testet. Figyelembe véve a szülőket, a helyet, a körülményeket, s az ebből következő lehetőségeket. Az élete főbb szereplőivel egyeztethet, igen. Például valaki a jelenlegi élete párjával valószínű, hogy megbeszélte a leszületésük előtt, hogy ebben az életben párkapcsolati szerepet töltsenek majd be.
Nem te irányítasz mindenkit. Az életútja adott mindenkinek. Ám mindannyian, minden pillanatban határozunk arról, hogy melyik utat választjuk, a jót vagy a rosszat. Tehát úgy hozunk meg egy gondolatot, szót, tettet, hogy azzal másoknak és/vagy magunknak rosszat tegyünk vagy éppen jót. Ez, ami kizárólag a mi döntésünk. S a jövő már ennek megfelelően alakul, melyben mindannyiunk folyamatos döntései benne vannak.
Tehát az élet főbb körülményei adottak, s mi döntjük el, hogy mennyire tudjuk kihozni belőle a (lehetőségekhez képest) legjobbat.
Ennek alapján, igen, az életünket nem a jelenlegi gondolkodásmódunkkal választjuk ki, hanem teljes tudatosságunkban. (Hiszen akkor mindenki gazdag és szép lenne.) A lélek (tehát mi, abban az állapotunkban) bármit bevállalhat, ha úgy érzi, azt kell megélnie, abból van tanulni valója.
(Csak egy példa. Ha korábbi életében valakit mozgásképtelenné tett, vagy csúnyán lenézte azt, aki ilyen, az elképzelhető, hogy a következő testet öltésében maga próbálja ki, milyen is az. Hogy érezze, mit tett, mit nézett le. Igaz, nem ő sugallja a leendő anyjának, hogy essen le a lépcsőn. Az már az anyja életútjában lehet benne, de a lélek őt választhatja anyjául, ha neki arra a testre van szüksége.)
Semmiképpen sem kell visszatartani semmit sem, aminek ki kell jönnie - ez nem egészséges valóban. Én nem is ezt javasoltam. De túl kell lépni a negatív gondolatokon, ugyanis abból csak akkor van kiút, ha pozitívra váltunk.
Te most komolyan azt hiszed, hogy ez így lett elrendelve?
Azt hiszed, hogy a világ akar tèged megszivatni?
Elárulok egy titkot.
Minderről te tehetsz ès semmi más.
Nem előző èletedben rontottad el hanem ebben.
Tehetsz-e most valamit azèrt, hogy minden jó legyen?
Igen.
Tudod mièrt jegyeznek meg könnyen szinte mindent a kisgyerekek? Mert èrdekli őket a világ ès minden ami benne van. Akit nem èrdekel az amit tanul, az soha nem fogja megjegyezni, nemhogy megèrteni..
Fel kell szítanod magadban a kíváncsiságot újra.
Ki kell tűznöd magad elè egy cèlt ès tenni èrte.
Ezer ès egy ingyenes kèpzès indul minden èvben.
Jelentkezz.
Tanulj.
Dolgozz.
Èlj meg.
Ès most fejezd be a depizèst! Rövid az èlet önsajnálatra nincs idő.
Az a személy, aki most vagy nem ugyanaz, aki leszel. Mivel te befejezed az életedet hibáddal bűneiddel együtt egy másik ember fog fizetni érte, aki nem te vagy. Ezek ugyebár a következmények? Végül is egy olyan bűnbe születsz, amiről a mostani éned nem tehet.
Meg beszélik? Na ne nevetess! Ismered te egyáltalán a karmát vagy magadtól találod ki ezeket, esetleg valamelyik szennyoldalon olvastad? A karma nem beszéli meg senkivel, nem veszi figyelembe az érzéseid nem te döntesz, hanem a karma és hogy milyen életet éltél előzőleg. Ezek a reinkarnációs tanok alapkövei. Bár nem hiszem, hogy "én"-nek tudnád nevezni azt a személyt, aki a reinkarnációs tanok szerint majd leszel. Gondolkodj el inkább azon, hogy miért vagy önmagad, mi tesz téged önmagadá? Magadnak kell válaszolnod nem nekem, mert úgy látszik kezdő vagy ebben a témában. Csak azt írod, amit ideálisnak hiszel.
"Ès most fejezd be a depizèst!"
Azért remélem tisztában vagy azzal, hogy a "depizésnek" nem lehet csettintéssel véget vetni.
Csak segítséggel. A kérdező leírásából pedig egyértelműen lejön, hogy magányos, szóval nem tud kitől segítséget kérni.
"Mondjuk mindenkinek olyan könnyen megy elnyomni magában a saját érzéseit, meg aztán egészséges is visszatartani, mint a pisilést."
Azért te sem vagy semmi. Leírod, hogy nem jó, ha valaki visszatartja az érzéseit és amikor a kérdező leírja a sajátját, akkor belerúgsz azzal, hogy sajnáltatja magát.
Itt mindenképpen jó lenne valami szakember segítsége, aki ért ehhez...pl egy pszichológus, aki tényleg tud segíteni. Nem ciki elmenni egyhez és megpróbálni mi lesz.
Ez a sok spirituális nonsense csak össze fog zavarni jobban, mert már így is rossz felé vitt ezzel a "mit követtem el" dumával. Egyébként a válasz az, hogy semmit. Csak jó lenne, ha benned is tudatosulna.
Tényleg beszélj egy pszichológussal.
Mind tanulni születtünk le. Neked most e élethelyzet kell, megtanuld amiket meg kell. Tanuld meg élvezni, vagy, tapasztalhatsz, szerethetsz, jót tehetsz s tanulj meg boldognak lenni más öröme miatt, miért valami jót tapasztal, tanulhat és tanul, szeret, jót tesz.
Én nagyon nagyon szeretlek téged. Tudom, egyszer te is köztünk leszel. Lehet, együtt fogunk egyszer dolgozni valamin. Minden jót néked, barátom.
Lelki üdvözletem. ))
Jó tapasztalni titeket, mint 11, 12, 13. Mókás kis barátaim vagytok. S noha 11es áll legközelebb igazsághoz, ő is oly messze igazából.
Nagyon szeretlek mindőtöket. Legyen jó nektek. Várunk haza.
Asszem a 11-es 12-es zavarban van, mert barátaidnak nevezted őket meg szereted is őket. Figyelj, ne mondj ilyen zavarbaejtő dolgokat csak úgy ki. Nekem csak egy barátom van és őt guglinak hívják. Akit szeretek pedig wiki. 😏
Kérdező, nem fogsz itt olyan választ kapni ami segít a problémádon, mivel nem olyan probléma ami elintézhető pár mondattal.
Neten keress egy mentálhigénés rendelőt, telefonon beszélj velük, az általuk nyújtott segítség ingyenes és beutaló sem kell, életvezetési tanácsokkal és terápiával fognak neked segíteni.
Ha valami okból nem tudnának segíteni - bár a problémád amennyire tudom tipikusan az ő szakterületük - akkor is meg tudják mondani hova fordulj segítségért.
Egyikük beszélget veled a problémádról, Te elmondod mi a baj és ő segítő tanácsokkal és a feladatokkal lát el amiknek segítségével magadtól megoldod a problémát.
Ha nem tetszik a dolog akkor nyugodtan gondolj ráj mint mentorra aki tanácsokkal segít megoldani az életed gondjait.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!