Ha valaki meghal és nem akar újjászületni és az előző élete se érdekli akkor mi lesz vele?
#14 Te se szeretnéd szerintem, hogy őrültek rohangáljanak az utcán, bár most is több van szabadlábon mint kellene szerintem. : )
#15 Az, hogy én milyen vagyok szerintem nem a témába vág.De mi lenne ha válaszolnál érdemben arra amit mondtam? Vagy megint itt tartunk hogy semmi bizonyítékot nem tudsz felmutatni, de én mekkora sz*r vagyok hogy nem hiszek amiben te?
#16 Jajj ne, végem van. Nekem anyám, meg apám a tanú rá hogy csecsemő voltam. De neked ki bizonyítja be hogy előző életedbe sasmadár voltál? : )
#18 És az embereknek milyen frekvenciájú a lelke ha szabad tudni? XD
Egyébként meg annyit,magát az ember személyiségét szerintem az összes rá ható inger születésétől és az öröklött gének határozzák meg, így alakul ki egy nagyon komplex személyiség. Ha tényleg újjá születnénk, akkor is mi értelme van? Aki voltál azaz "te" örökre megszűnsz létezni. Minden egyes emléked, minden érzésed amit valaha éreztél, minden gondolatod elveszik. Akkor mégis mi értelme lenne újjá születni? Szerintem jobb elengedni a dolgot. Úgy hiszem a hit a gyáva emberek fegyvere, hogy túltegyék magukat azon hogy egyszer úgyis vége lesz.
"Nekem anyám, meg apám a tanú rá hogy csecsemő voltam. De neked ki bizonyítja be hogy előző életedbe sasmadár voltál?"
Te emiatt veted el ezt a lehetőséget? Mert nincs rá "tanú"? És mi van azokkal az eseményekkel, amelyeknél egyedül voltál, de elfelejtetted azokat? Megtörténtek vajon vagy nem történtek meg?
"Egyébként meg annyit,magát az ember személyiségét szerintem az összes rá ható inger születésétől és az öröklött gének határozzák meg, így alakul ki egy nagyon komplex személyiség. Ha tényleg újjá születnénk, akkor is mi értelme van?"
A te elméleted szerint semmi.
"Úgy hiszem a hit a gyáva emberek fegyvere, hogy túltegyék magukat azon hogy egyszer úgyis vége lesz."
Úgy hiszed a hit... tehát te is hiszel valamit.
Ez túl könnyű magyarázat. Rengeteg ember van, aki megbarátkozott a gondolattal, mégis keres és kutat, mert hajtja valami, ami túlmutat a halálfélelmen. Valami sokkal hatalmasabb, mint az ego halandósága felett érzett félelem.
Pedig sajnos vége.
Az agy kvantumszámítógépként működik kvantumösszefonódásban a világgal.
Sajnos a halállal szétesik az összefonódás, de az információ természetesen megmarad a világegyetemben.
Újraszületésről ilyeténképpen szó sem lehet.
Milyen sorok között? Milyen igazság? A te igazságod? Nincs ott semmi, és soha nem is volt. Ez csak a gyáva emberek utolsó mentsvára, akik nem tudják elfogadni hogy az élet elválaszthatatlan része a halál. Annyira rettegsz, hogy meggyőzted magad valamiről ami csak a fejedben létezik.
Hitegesd csak magad amivel akarod, ha neked ettől könnyebb lesz.Elfogadom, hogy ti mást vallotok mint én. Részemről én befejeztem.
Szerintem az alapkérdést át kellene gondolnod. Pl. szervezd meg, hogy egy hétre egy nyugodt, csöndes vidékre elvonulsz (semmi TV, internet, rádió). Ott leülsz minden reggel egy kényelmes székre (annyira ne legyen kényelmes, hogy elaludhass). Ha a hetedik napon is nyugisan tudsz ülni, akkor van értelme hogy felmerüljön a kérdés. Ugyanis, majd amikor kiléptél a testedből és néhány régebbi dolog eszedbe jut, akkor valószínűleg más véleményed lesz. Lehet, hogy ez alatt a nyugodt hét alatt is már eszedbe jutnak dolgok. Ha összeírod, akkor fogod tudni, mi az amit nem fejeztél be. Na ez a halálod után is eszedbe fog jutni.
Előfordulhat, hogy valaki annyira - szellemileg is - leépülve hal meg, hogy képtelen újjá születni. Ők elmerenghetnek a temetőben, magukat pl. sírkőként azonosítva, apatikusan meredve előre... Csak akkor kerül bajba, ha a kedvenc köve, vagy a csontjai tönkremennek. Elég mérgessé válhat ettől, ha hirtelen találja magát azonosítási pont nélkül. Valaminek lenni mindig jobb, mint semminek...
Nem jobb inkább egy testként/testben létezni? Ha már egyszer azért jöttél a fizikai univerzumba hogy megismerd - inkább folytasd tovább, tanulva a hibáidból.
Ha meg elmégy a "fény" felé, akkor úgyis testben fogod magad találni, jól összezavarodva. Nem egyszerű, de inkább próbálj a halálod után megnyugodni egy neked szép helyen és menj el aztán egy szülészetre testet beszerezni.
Egy nagyon jó terápia, ha már semmi sem érdekel, hogy az első bekezdésben leírtak szerint jársz el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!