András68 kérdése:

Van-e lélek?

Figyelt kérdés
Szerintem van és be is tudom bizonyítani!
2016. dec. 22. 16:23
1 2 3
 11/25 Duenna ***** válasza:

9-es kérdező!

Az ösztön az állat lelkében van. Úgy hívják, hogy csoportszellem. A DNS-ben van a kód, ami működteti az ösztönt, a DNS-t pedig a lélek működteti. Az embereknek nem csoportszellemük van, hanem egyéni szellemük, mert minden ember tudatos, az állatok viszont ösztönösek.

Az ösztön nem azt jelenti, hogy gépek lennének, vagy gépiesen viselkednének az állatok, csak annyit jelent, hogy míg az emberek ismerik az időt, érik a múltat, felfogják a jelent, és tudnak tervezni a jövőre vonatkozóan is, addig az állatok mindig csak a jelenben élnek, nem érdekli őket a múlt, sem a jövő, nem tudják megtermezni a jövőjüket, ezért ösztönből cselekszenek, míg az ember tudatosan cselekszik, tudja, hogy milyen cselekedetnek mi lesz, vagy mi lehet a következménye. Tehát az állatnak is van lelke, ösztönösen cselekszik (csoportlélek), az ember viszont tudatosan (tudatos lélek).

2016. dec. 22. 18:33
 12/25 Duenna ***** válasza:

10-es kérdező!

"A test a lélek szállítóeszköze!"

Ez így igaz!

"Sírni, örülni, szeretni, az is ösztön? Ez is ösztön?"

Félig ösztön, félig tudatos. Ha nem akarsz sírni, akkor nem sírsz. Ha nem akarsz örülni, akkor megteheted, hogy nem örülsz. De ezt tudatosan teszed. Az állatok is örülnek, de ők nem tudják befolyásolni az örömüket, ha örülnek, akkor ösztönösen örülnek, ha félnek, akkor ösztönösen félnek.

Ha te félsz valamitől, tudatosan le tudod magadban gyűrni a félelmedet, de az állatok nem.

Ez a különbség emberek és állatok között.

2016. dec. 22. 18:41
 13/25 anonim ***** válasza:
24%
A csecsemő is meg akarja erőszakolni az anyukáját. A szoptató meg pedofil.
2016. dec. 22. 19:17
 14/25 anonim ***** válasza:

nem kell sirni, csak birni. xd

A sirás, vagy az öröm az előző megélt cselekedeteinkből származik, csupán annyi a különbség hogy aktiv, a világ visszaigazolja stb. Úgy kell kiépiteni, hogy leszenveded mások elött azt, amit kell, ezért dicsőséges.

De elmúlik, és újat kell szerezni. Ha akkora mint a világ, akkor összeáll (másnéven körbeér), és meglátod a lelkedet, a többiekével együtt, mert a világ visszaigazolja (az sokkal nagyobb, hirtelen összeáll az egész).

Az Istennél viszont ez pont olyan, mint a mennyben, térbeli, grafikai, kimerithetetlen, legritkább és legszebb. Az a végtelen erény csak erény, szenvedni kell érte de a gyümölcse megmutatja a tudást másoknak, ilyen hatalmas és megállapodott. Nektek másmilyen, mert visszaigazolta a világ, nekem nem igazolja vissza, de érzem az emberek örömét, tudom hogy mire gondolnak. A tündérvilág és mások csakis a legfelsőbbet szeretik, az olyan lelket és tudatállapotot ami felett nincs más, igy azok állnak fölé, ezért lesz büvös és összehasonlithatatlan, mert nincs felette semmi, nincs aki kiszámolja. Ez csak az udvara, itt hallatszik a zene, de a házba csak meghivóval lehet menni, de legalább közel van hozzá.

Mi tehát az érzelem? Nem más mint karma, és ezen túljutva (gyorsitva) megszerzi azt amit akar, és ezt minden szinten képes megcsinálni, minden szint tisztánlátásáig, azután nem sokkal jön az új szint, meg ilyesmi mert végtelen mélységü is, sosincs vége, ki lehet alakitani (ügyes eszközökkel meg lehet alkotni a mását anyagban is).. tehát még sok van hátra, legyen elég ennyi:)

2016. dec. 22. 19:18
 15/25 Ozmium42 ***** válasza:
46%

Üdv!

A DNS egy molekula. Ennél fogva, az egyetlen dolog, ami mozgatja, az a kémia. Az információ is, amit a DNS hordoz, nem forgatókönyv, nem program, nem ösztön, hanem kémiai kód. A kémiai következmény az, hogy a DNS molekula alapegységeinek a sorrendje meghatározza az RNS sorrendjét, ez pedig meghatározza a fehérjék aminosav sorrendjét. A fehérje aminosavsorrendje pedig meghatározza a fehérje kémiai minőségét. Röviden és tömören ennyit kell tudnod a DNS-ről. Nincs köze lélekhez.

A DNS-nek a fehérjék gyártásában betöltött szerepe nagyban befolyásolja a sejtek működését, felépítését, biológiai jellegét. Továbbá ezen keresztül befolyása van az embrió fejlődéséhez is.

A DNS nem állandó, lassan változik generációról-generációra, egyedről-egyedre, a mutációk miatt. A DNS alapegységeinek a sorrendje megváltozik, ez pedig eltérő kémiai kódot eredményez, ez pedig eltérő szerkezetű fehérjéket, ez pedig az egész élőlény szervezetére kihat. Bizonyos változásai a DNS-nek károsak, bizonyosak közömbösek, mások pedig hasznosak. A biológiai evolúció évmilliárdjai alatt a káros mutációk életképtelen, sikertelen egyedeket hoztak létre, akik nagyobb valószínűséggel pusztultak, míg a hasznos mutációk jobb életkilátásokat, több utód létrehozását jelentették. Ez a szelekció hozta létre a gnúknál azt, hogy a gnú embrió már az anyaméhben olyan idegrendszert növeszt, ami gyárilag tartalmazza a futáshoz és meneküléshez szükséges beidegzéseket. Nem nehéz kitalálni, mi lesz azokkal a gnúkkal, akik nem így születnek.

A lélek létezésével az a helyzet, hogy ez jelentés nélküli szó, amíg meg nem határozod, hogy mit jelent. DNS alakítgató lélek biztos, hogy nincs, és sírást, örömöt, szeretet meg más érzelmeket okozó lélek sincs. Elég nagy agyad van, ennek csak egy kis része felelős a tudat kialakításáért, ráadásul az agyadnak az evolúciós szempontból "fiatalabb" része. A tested vegetatív funkciói is az agyadban futnak össze, és az érzelmek is az agy olyan területeiről származnak, amik nem a tudatról szólnak. Mindez az ember tudattalanja. Ez lélek? Szerintem nem, de definíció kérdése.

2016. dec. 22. 19:39
 16/25 anonim ***** válasza:

Kedves ozmium te kètlábon járó wikipèdia! Akkor kèrlek definiáld az èletet de minden válaszodra tedd fep kèrlek ezt a kèrdèst.: mi az oka?

Köszönöm.

2016. dec. 22. 20:10
 17/25 anonim ***** válasza:
A vègső válaszod tudod mi lesz ha van türelmed a gondolatsort vègigcsinálni? Az, hogy nem tudsz semmit. :)
2016. dec. 22. 20:12
 18/25 Ozmium42 ***** válasza:
57%

Sem az életről, sem mindennek az okáról nem szólt a kérdés. Arról szólt a kérdés, hogy:

- Van-e a lélek

Szerintem nincs, bár definíció kérdése. Természetfeletti izékben nem hiszek csak azért, mert valaha valaki kitalálta.

- Miért tud futni a gnú már születése után

- Mi az összefüggés a gnú ösztönei és DNS-e között.

Ezekre válaszoltam, igyekeztem korrekt természettudományos választ adni, te pedig terelsz. Attól, hogy nincs szabatos definícióm az életre (momentán van, de lényegtelen), vagy hogy nem tudom, mi a mindenségnek az oka, attól még a fenti kérdésekre adott válaszom nem lesz sem helytelen sem hiteltelen.

2016. dec. 22. 20:33
 19/25 anonim ***** válasza:
2016. dec. 22. 20:53
 20/25 anonim ***** válasza:

Csak azèrt írtam amit írtam ozmium, mert van egy kis problèma az okoskodással ès a kizárólagos materialista szemlèlet bemagyarázásával.

Minden embernek megvan a saját igazsága, saját szubjektív valósága. Ezeket szerintem inkább tiszteletben kellene tartani, mint lerombolni. Mindenki a hite szerint èl, ès ha valakinek lerombolod a túlságosan hihető objektív szemlèleteddel, annak az illetőnek èrtelmèt veszítheti az egèsz èlete. Nem mindenki olyan, mint te. Ezen mèg nem gondolkodtál?

2016. dec. 22. 21:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!