Miért érzem folyton úgy, hogy a keresztlányomnak igazából az én gyermekemként kellett volna megszületnie?
Több gyerekkel is körül vagyok véve, de őt hihetetlenül szeretem, mintha a sajátom lenne. Párommal meg is beszéltük régebben, hogy mennyivel jobb lett volna, ha a mi gyermekünkként születik meg.
Nincsenek gonosz, rossz szülei, félreértés ne essék, de sokszor megkaptam már, hogy jobban ragaszkodom hozzá, mint a saját édesanyja, és hogy nagyon össze is illünk, mintha a sajátom lenne. Nagyon sok a hasonlóság is bennünk egyébként, ugyanilyen voltam kislányként:)
Létezhet, hogy igazából az ég nekünk szánta volna, csak valami úton-módon hiba csúszott a számításokba?
Bocsánat a buta kérdésért, de nem tudom kiölni magamból ezt a szintű ragaszkodást a kislány felé, és szinte minden percben eszembe jut.
Még nincs, de 1-2 éven belül tervezzük. Egyébként fiatal vagyok még, tehát szerintem nem a gyerek utáni vágyból adódik ez az érzés.
Utolsó, te meg akadj már le a kérdésemről. Fájna, ha nem írogatnád ide a sz*rságaidat?
hát jó a kislánynak, ha többet szeretik nagyon - tölts vele sok időt
szerintem az anyját azért nem kell "kitúrni"
*
"Létezhet, hogy igazából az ég nekünk szánta volna, csak valami úton-módon hiba csúszott a számításokba? "
Nem,ez nem létezhet! Az égben nem könyvelői számítások mennek. Az ember nem véletlenül születik oda és akkor amikor megszületik. Dolga van ott és akkor. Minden születéssel a szellem bukkan napvilágra, a végtelen lehetőségével. A nevelők feladata az, hogy ez neveljék=növeljék benne (a két szó etimológiailag összefügg) (tudjuk, vannak méltatlan és rossz emberek - akik ezt megakadályozzák, mert az ember akarata SZABAD! - és van hogy nem a jót választja, hanem a rosszat)
A buddhisták úgy mondják: az inkarnálódás előtt, "felülről" egy tudatos választás történik, hova "születik le" az ember. Ezt persze elfelejti, hogy miért - és egy életen át keresi az útját, keresi, hogy mi a dolga. Kevesen vannak, akik megtalálják ezt - ők a bódhiszattvák -a megvilágosult tanítók, aki visszajöttek tudatosan inkarnálódva, tanítani.
Mi pedig keressük, miért ide, miért ekkor és mi a teendőnk a világban.
"fiatal vagyok még, tehát szerintem nem a gyerek utáni vágyból adódik"
- dehogynem, nem öregek szoktak vágyakozni gyerek után...
~12 éves kortól még a fizikai test is jelzi: vágyakozik az utód után. Persze sok mindentől függ, hogy mikor gondolja tudatosan is a nő (és a férfi is), hogy most lenne jó, ha gyermek születik, a megfelelő társ, a tanulmányok, a körülmények. Remélem tudtam segíteni, ha valami nem érthető szívesen válaszolok, ha tudok.
Köszönöm a válaszaitokat!
Tény, hogy majd egyszer szeretnénk gyereket, de nem most. Nem vagyok egy karrierista nő, de még csak most indult az egyetem utáni életem, szeretnék gyermekvállalás előtt egy jó munkahelyet találni. Egyébként 25 évesek vagyunk.
Amíg nem volt saját gyermekem, én is jobban tudtam ragaszkodni másokéhoz. Aztán onnantól, hogy lett sajátom, el sem tudnék képzelni más gyermeket az életemben. Ez egy ilyen műfaj...
Spirituálisan pedig: a lélek választja ki a családját, mindenki olyan szülőket választ, akik leginkább szolgálják a lelki fejlődését. A lelkek pedig sokszor nem az "ideálisat" választják, mert a problémákból lehet leginkább tanulni, fejlődni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!