Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Ha rosszindulatu vagyok...

Ha rosszindulatu vagyok viszont senkinek se artok azert jar karmikus buntetes?

Figyelt kérdés
pl az idegesito arto embereknek rosszakat kivanok, vagy pl valaki leszolit az utcan vmi hulyesegel annak is azt kivanom barcsak halna meg. illetve barki aki felidegesit azokra ilyeneket gondolok.

2016. dec. 3. 08:46
 1/9 anonim ***** válasza:
63%

Ha depis vagy, serdülsz, frusztrált vagy az nem bűn. Sőt ha rosszat gondolsz sem. A kimondott szavak már hatnak valamelyest, de ami igazán hat a cselekedet. Viszont ezek mind szándékból, motívációból, helyzetből és a te állapotodból adódnak. A célt is és az utat is figyelni kell.

Akkor lennél bűnös, ha eldöntötted, hogy tényleg megölöd. És nem jogos. Persze tévedni lehet. De nem mentség. Sőt ha az alkalom nincs meg vagy nem jött össze, akkor is bűnös vagy.

2016. dec. 3. 09:45
 2/9 anonim ***** válasza:
63%

Karmikus büntetés nem létezik, a karma nem büntet. A karma egyfajta ok-okozati mechanizmus. A rosszindulat a személyiségnek egy torzulása, egy olyan állandó torz alapállás, amely minden gondolatodra, érzésedre, cselekedetedre rányomja a bélyegét. Ezért folyamatosan rossz a kapcsolatod mindennel, és ez a folyamatosan rossz kapcsolat jelent a te esetedben olyan függőséget, ami egészen addig a karmikus körforgásban tart, amíg a rosszindulatúságod ki nem fullad, bele nem fáradsz, és el nem kezd a viszonyulásod a helyes irányba változni.

Tudatos felismeréssel előbbre lehet hozni a helyes irányba változás kezdetét, nem kell a kifulladást, belefáradást kivárni. Attól függ, hol tartasz. Ha jogosnak érzed a rosszindulatodat, sőt, még ápolgatod is azt, akkor még nem vagy elég érett, még tovább mész befelé az erdőbe.

2016. dec. 3. 10:27
 3/9 anonim ***** válasza:
63%

Nincs büntetés. Következmény van, amit az emberi ego címkéz fel negatív vagy pozitív értékekkel (tehát büntetésnek vagy jutalomnak).

Egyesek azt tanítják, hogy a szándék egyenlő a cselekedettel; szerintem a szándék fél cselekvés. Dolgozz magadon, mert a rosszindulatnak nem csak karmikus, hanem már egyenes, ez életbeli következményei is vannak (félreértések, elmagányosodás, dühöngések, depresszió, betegségek).

2016. dec. 3. 10:33
 4/9 anonim ***** válasza:

Sajnos hasonló 'rosszindulatú' ember vagyok én is, mint maga a kérdező.

Próbálok ezen változtatni, de nagyon nehéz.

2016. dec. 3. 15:44
 5/9 anonim ***** válasza:
A kívánságokkal vigyázz, mert visszaszállnak.
2016. dec. 3. 18:03
 6/9 A kérdező kommentje:
ez hulyeseg utolso, sok gonosz arto undorito emberel talalkoztam mar es vmiert ök mindig boldogabbak szerencsesebbek mint a jo emberek.
2016. dec. 3. 22:25
 7/9 anonim ***** válasza:
#6, szerintem nem tudod, hogy ők boldogabbak. Csak azt tudod - gondolod -, hogy ha az ő javai a tieid lennének, akkor te boldogabb lennél.
2016. dec. 3. 22:31
 8/9 anonim ***** válasza:

Rosszat akarsz? Ez ésszerű? Addig fogsz tanulásra ingert kapni míg nem leszel ésszerűséget követő.

Példáidban leírt erősségeknél biztosan te is tapasztalod.

De am ha sokan szólítanak le, nem nyilvánvaló, miért? Tanuljál! Ha magadra gondolsz, senkire se gondolsz. Ha csak másra gondolsz, mindenkire gondolsz.

2016. dec. 6. 22:22
 9/9 A kérdező kommentje:
lehet en vagyok a hulye de nem teljesen ertem ezt, mit tanulok en abbol hogy a varosban minden hulye engem talal meg maganak allandoan???
2016. dec. 6. 22:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!