Hogyan, és mikor jöttek létre a "lelkek"? Szaporodnak-e
a"lelkek", és ha igen, hogyan? Hogyan létezik az, hogy
némely "lelkek"emlékeznek előző "életeikre", míg
mások nem?
21/39 A kérdező kommentje:
Kedves Laszti64!
A másként gondolkozók megértésére.
22/39 Laszti64 válasza:
Nem egyszerű dolog,főleg ha a nagy része spekuláció.
2016. dec. 7. 20:45
Ez a kerdes nem egeszen jol lett felteve.. Valahogy igy kellett volna kezdeni: Azok szerint akik hisznek benne hogy van lelek.... valahogy igy.
Ezzel maris kilotted volna a sok ketlabon jaro lexikont..
Kulonben meg fogalom zavarban vagy. Nem a lelek emlekszik hanem a szellem. A lelek nem eloleny, csak egy 'hard drive', ugyanugy veges letu mint a test, de sok eleten at tart. A lelekben eltarolt informaciokat a szellem neha elo tudja hivni, esetleg bizonyos technikakkal elo lehet hivatni.
Igy emlekezhetunk elozo eleteinkre. A szellemet pedig nem kell szaporitani, mert az maga Isten, aki meg tudja magat osztani vegtelen szamu induvidialis 'egyedre'. Valahogy ugy ahogy az oceant is fel lehet - elmeletben - osztani szinte vegtelen szamu vizcseppre. Igy mar erted? :)
2016. dec. 24. 00:43
Hogy miert van hogy egyes emberek emlekeznek elozo eleteikre sztem senki nem tudja igazan, bar valszeg ok eleve olyan cellal jonnek, ami indokoltta teszi a dolgot. A felejtes nem veletlen, nem birnank elni elozo eleteink tudataval a fejunkben. Hany meg hany tragedia lenne emlekeinkben akkor??! Sokszor meg azt sem tudjuk feldolgozni ami mostani eletunkben tortenik velunk!
2016. dec. 24. 00:48
25/39 A kérdező kommentje:
Egy barátom gondvisel egy zsidó kántort,aki alzheimer kórban szenved.Gondolkozása most, egy 2-3 éves gyermekével egy szinten van,de most is gyönyörűen énekel(különösen,ha segítnek a szöveg megtalálásában,a frázisok váltásában),tisztán beszél angolul,bár mondatai rendszerint értelmetlenek.(Folyton beszél.)Tudja az utat a szomszéd zsinagógához,de vissza már nem talál.
Ilyen a felejtés.
Olyan sosincs,hogy anyanyelvet,szakmát,enni,járni elfelejtsen egy ember.
A reinkarnáció elmélete,egy változata a"Bizony,nem haltok meg"hazugságnak.
Azert ne keverd ossze az idoskori demenciat, amneziat vagy barmi hasonlot a reinkarnacios felejtessel! Nincs ugyanis kozben egy vegleges testelhagyas, es egy masik letsikra valo atteres, majd visszateres onnan... Amugy meg ha nem szerinted ez hazugsag akkor minek kerdezel ilyeneket?
2016. dec. 24. 23:25
Egyebken VAN olyan hogy anyanyelvet el lehet felejteni!! Liszt Ferenc idos koraban alig tudott magyarul, nemetul viszont kivaloan.. De mondok mast. Pont a minap beszeltem egy oreg manusszal, munkambol kifolyolag. USA-ban el az oreg mar ki tudja miota, csak onnan tudtam h magyar mert lattam a nevet a nyilvantartasban. Kerdeztem tole beszelhetunk-e magyarul az angol helyett, mire mondta h persze. Na, elkezdtem neki magyarul mondani, hat egy kukkott nem ertett, igy vissza kellett valtanom angolra.. A vegen nagy buszken koszont el, h 'viszontlatas'.. Mas magyar szo nem hagyta el az ajkat.. Errol ennyit..
2016. dec. 24. 23:30
A reinkarnacio nem azt jelenti h nem halunk meg. Hanem azt hogy a halallal nincs vege mindennek. Engem joszerevel mar csak ez tart vissza az ongyilkossagtol. Mert sejtem h utana vissza kell jonni megint, mert a 'palyan vegig kell menni', nincs mese...
2016. dec. 24. 23:35
Visszaterve az eredeti kerdesre, a lelkek nem jottek letre hanem, mint minden mas, Isten reszei. Isten pedig oroktol fogva letezik. Mondhatjuk hogy oroktol fogva, mert nekunk embereknek igazabol egymillio ev is felfoghatatlan hosszusagu habar a tudosaink szeretnek milliard evekkel dobalozni, haha.. Ennyi erovel azt is kerdezhetted volna: mi van a vilagur hataran tul.. Vagy mondjuk megkerdojelezhetned a vilagur vegtelenseget, mondvan h senki soha nem bizonyitotta be hogy a vilagur marpedig vegtelen..
2016. dec. 24. 23:42
30/39 A kérdező kommentje:
Ha a "Lelek",vagy inkább Isten éltető lehelete örök,és korlátlan,miért kellene Istennek- már használt -leheletét felhasználni,egy új élet elindításához?
Kapcsolódó kérdések: