Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Más is azt tapasztalja, hogy...

Más is azt tapasztalja, hogy a karma nem működik?

Figyelt kérdés

A környezetemben minden bánat, gond betegség és sajnos halál a jó embereket sújtja. Míg azok akik rászolgálnának bőven a rossz dolgokra egészségesen élnek szép kort, nem betegek, boldogulnak. Mikor beszélünk róluk mindig hozzáteszik az ismerősök, hogy majd visszaüt amilyenek, de én most már csak cáfolom, ez nem igaz, sőt!

Nektek mi a személyes tapasztalatotok, azt kapják a sorstól az ismerőseitek, családtagjaitok amit érdemelnek? Nálunk épp ellenkezőleg az biztos.

2016. nov. 30. 16:15
1 2 3
 1/25 A kérdező kommentje:
Ja és persze nem csak a személyes ismeretség támasztja ezt alá. Pl. Rockefeller 101 éves, az egész dinasztiájuk egy könyörtelen mások életén sőt halálán átgázolva lett mindenük. Egy Sándor Mária közmunkára ítéltetik egy milliárdokat lopó mindent megtehet, nem kap a sorstól büntetést. Tényleg olyan mintha a karma szerű dolgot a jó embereknek találták volna ki, hogy féljünk és hagyjuk magunkat kihasználni míg élünk.
2016. nov. 30. 16:17
 2/25 anonim ***** válasza:
92%
Max azt állíthatod, hogy tapasztalatod szerint a karma nem úgy működik, mint ahogy elképzeled, mint ahogy szeretnéd, azt nem állíthatod, hogy "nem működik". Vagy azt is állíthatod, hogy nem látod, hogy működne.
2016. nov. 30. 16:26
 3/25 A kérdező kommentje:
Én úgy tudom a karma egyféleképpen működhet, a jó cselekedetekért jó száll vissza az illetőre, a rosszakért rossz dolgokat kap vissza, nem?
2016. nov. 30. 16:28
 4/25 anonim ***** válasza:
akkor nekem egész csunya
2016. nov. 30. 16:37
 5/25 anonim ***** válasza:
86%

Egy életen belül, ahogy te is látod, nincs különösebb "igazság" e téren, ez nem így működik. Ilyesmiben nem hiszek, hisz látható, hogy ez nem ilyen egyszerű.

Az életeken átívelő karmikus dolgokról alkotott vázlatos véleményemet nem fejtem ki, de ott is inkább az egyén fejlődése van a képben, "a jók jutalmat kapnak, a rosszak megbűnhődnek" naiv kis gondolatnak nincs sok köze hozzá. A büntetéssel ritkán fejlődik az ember. Meg kell értenie, akár tapasztalnia dolgokat, de nem büntetésként. S csak mert jó valaki, nem jogosult extra ajándékokra.

2016. nov. 30. 16:38
 6/25 anonim ***** válasza:
90%
Azért ez ennyire nem egyszerű. Van egy olyan elmélet a théraváda buddhizmusban, hogy tetteink nyomot hagynak a tudatunkban, ezek a "karma magok" Későbbi életeink folyamán pedig, amikor a körülmények adottak lesznek hogy ezek a magok csírázni kezdjenek, kibontakozhat az adott karma.
2016. nov. 30. 16:43
 7/25 anonim ***** válasza:
87%
Tündérmese habbal. Az összes reinkarnációs meg karmás sztori. Nyilván egyik sem létezik, csak azért hisznek benne egyesek mert megnyugvást jelent nekik, a valóság túl kegyetlen számukra. Persze ezt még maguknak sem ismerik be.
2016. nov. 30. 17:00
 8/25 A kérdező kommentje:
Sajnos én is kezdem ezt hinni. Amennyiben csak egy másik helyen vagy életben jönnek elő a mostani élet következményei akkor persze nem tudom. De ha ebben az életben is kellene mutatkozni annak, hogy valaki hogyan él akkor biztosan valami hiba van a rendszerben. És én úgy tudom a jó a jót vonzza. Csak kellene, hogy a jók ne legyenek betegek, ők éljenek sokáig, nekik kedvezzen a szerencse stb.
2016. nov. 30. 17:04
 9/25 A kérdező kommentje:
Ja és eszembe jutott még valami ami abszolút közös az én "rossz" családtagjaimban és ismerőseimben. Mind feltétlenül elégedett magával, ők nagyon jónak tartják magukat. Lehet az univerzum nem a valódi állást hanem az ő hitüket tükrözi vissza. Ez így is elég igazságtalan akkor.
2016. nov. 30. 17:08
 10/25 anonim ***** válasza:
ezen mar en is sokat agyaltam, a gonosz rosszindulatu emberekel mindig jo dolgok tortennek es mindig szerencsejuk van, a jok meg balszerencsesek es sok rossz tortennik veluk, ezt mar mikor suliba jartam is megfigyeltem, viszont most is ezt tapasztalom, es eskuszom nektek en se tudom felfogni miert van ez igy.
2016. nov. 30. 17:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!