Adna valaki hihető magyarázatot arra, hogy reinkarnálódunk? Olyan érzésem sokszor van mintha már csináltam volna már ezt egyszer. Akkor én ugyanabba a testbe születtem vissza?
"Olyan érzésem sokszor van mintha már csináltam volna már ezt egyszer."
Mire érted, hogy "mintha csináltad volna már ezt egyszer"?
Csak mert az szövegkörnyezetből - az előtte álló mondat miatt - úgy jön le, mintha magára a reinkarnálódásra értenéd, de feltételezem, hogy inkább arra gondolsz, hogy olyan érzésed van néha, mintha megélted volna már a jelen életed bizonyos eseményeit, vagy ismerősek lennének, annak ellenére, hogy racionálisan gondolkozva belátod, hogy nem lehetnek róluk "emlékeid".
Nemcsak a te tapasztalatod, hanem sokaké, létezik erre a jelenségre magyarázat, de ha úgy gondolod, hogy minden tudást, képességet kizárólag a felmenőidtől örököltél genetikai úton, másrészt nem létezik valós magyarázat a reinkarnációra, akkor ez a magyarázat sem férne össze a hiteddel, világképeddel.
Függetlenül attól, hogy létezik-e reinkarnáció vagy sem, ugyanabba a testbe annyi eséllyel születhettél vissza, mint amennyi esélyed arra lenne, hogy a régi, egy roncstelepen bezúzott autódat pár éve múlva megvedd egy kereskedésből újonnan, és így visszaülj ugyanabba a kocsiba.
"mintha megélted volna már a jelen életed bizonyos eseményeit, vagy ismerősek lennének, annak ellenére, hogy racionálisan gondolkozva belátod, hogy nem lehetnek róluk "emlékeid".
Igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!