Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Ha öngyilkosságom előtt...

Ha öngyilkosságom előtt mindenem ingyen odaadom rászorulóknak, akkor javul a karmám?

Figyelt kérdés
Vagy csak rosszabb lesz?

2016. jan. 9. 13:24
1 2
 11/17 Spilerke ***** válasza:
100%

Venyigeszú

Ezzel pedig én szállnék vitában. Nyilván senki sem jókedvében lesz öngyilkos, de ezzel tisztában vagyok. Viszont a halál sohasem megoldás semmire, aki pedig meg akar halni, akkor felőlem csináljon, amit akar. Sok kilátástalan nyomorult ember él a Földön, aki mégis tovább küzd az életért, de nem öli meg magát, sőt a legtöbbjük tovább tud lépni, és úgy gondol vissza ezekre, mint egy rossz rémálomra, viszont az önsajnálat sosem volt megoldás semmire, és legtöbbször azt veszed észre, hogy a tizen-valahány évesek leszek öngyilkosok, akik bár jómódúak és vannak problémáik, amiket nem megoldanak, hanem gyilkososdit játszanak. Sok fajtája van ezeknek, de nem hiszem, hogy a halálra lenne kifogás. Kivétel az, amikor az ember halálos beteg és eutanáziát kér.

"Épp fordítva. Persze már egyszerűbb a felelősséget az öngyilkosra hárítani. De az igazi gyilkosok a "szerettek", az élők, akik belekergették."

Én erre azt tudom mondani, hogy volt mondjuk úgy, hogy egy ismerősünk, aki megölte magát, mert sok volt az adósság és minden összejött neki. Volt neki három gyereke, akinek ő volt a gyámja. Nem voltak ők jó viszonyban, de megvoltak. Aztán az apjuk gondolt egyet megölte magát az adósságot a gyerekeire hagyta, később a lányából prostituált lett a fia börtönben a harmadikról inkább ne is beszéljek. Egy egész családot szétbarmolt, mert nem volt számára minden rózsaszín, és a könnyebbik utat választotta a nehéz helyett. Akármilyen is a helyett a halál nem megoldás, hanem gyávaság. A problémákat meg kell oldani, még ha vesztett ügynek is tűnik. Keresni kell mindig egy kiskaput. Nemhiába hívják fel az öngyilkosok a lelkisegély vonalat, tesznek fel ezzel kapcsolatos kérdéseket. Nyilván azt várják, hogy a mások mentse meg őket.

2016. jan. 9. 16:47
 12/17 A kérdező kommentje:
Nem pontozok le senkit sem. Jókat írtok.
2016. jan. 9. 17:07
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

"Aztán az apjuk gondolt egyet megölte magát az adósságot a gyerekeire hagyta, később a lányából prostituált lett a fia börtönben a harmadikról inkább ne is beszéljek."

A logikád alapján akkor a gyerekeit sem kell sajnálni, mert ők is választhattak. Csak éppen egy másik kiskaput.

A problémák megoldásáról mindig könnyű okoskodni, főleg annak, akit nem érint. Csakhogy nem vagyunk ugyanolyan helyzetben, ugyanolyan habitussal megáldva.

Számtalan apró tényező viheti egyeséknél azt a "kis problémát" a tragédia felé, ami másnak meg sem kottyan.

Főleg egy olyan helyen/országban, ahol azt, akinek pszichológiai, mentális segítségre lenne szüksége az emberek lenézik, kinézik, stb.

Nem válhat mindenki győztessé a kilátástalan helyzetből, ami nem azt jelenti, hogy nem érdemli meg, hogy segítsenek rajta.

De pálcát törni valaki felett mindig is egyszerűbb volt, mint fáradozni a segítséggel. Én sem tartom magam különbnek, de ez akkor is így van.

2016. jan. 9. 19:35
 14/17 Spilerke ***** válasza:
33%

"A logikád alapján akkor a gyerekeit sem kell sajnálni, mert ők is választhattak. Csak éppen egy másik kiskaput."

Így van, ahogy mondod. Választhattak volna egy másik utat, de pont a lényeget nem érted. Az apjuknak nem kellett volna öngyilkosnak lennie, ott lett volna a helye a gyerekei mellett. Mindegy, hogy a lánya egy prostituált a fia pedig egy börtöntöltelék. Na most mit ért el azzal, hogy megmurdelt? Jobb halottnak lenni, mint élőnek? Mi van, ha nincs karma sem semmilyen ezoterikus cucc? Semmi igaz? Nos, mióta jobb a semmi az életnél? És szerintem a világban nem csak rossz dolgok történnek, az élet nemcsak egyoldalú, és ha mindig csak a rosszra koncentrálunk nem látjuk a jót sem, vagy elszalasztjuk.

"A problémák megoldásáról mindig könnyű okoskodni, főleg annak, akit nem érint. Csakhogy nem vagyunk ugyanolyan helyzetben, ugyanolyan habitussal megáldva."

Ebben is igazad van valahol. Én sosem akartam öngyilkos lenni, de sokan haltak meg körülöttem, és van némi tapasztalatom ezzel szemben. Abban is igazad van, hogy okoskodni könnyű, de ha ezek az emberek előbb okoskodnának, mielőtt eldobnák az életüket sokkal kevesebben halnának meg.

"Főleg egy olyan helyen/országban, ahol azt, akinek pszichológiai, mentális segítségre lenne szüksége az emberek lenézik, kinézik, stb."

Erre nehéz válaszolni, mert ez gyakran jellemző probléma, viszont tudni kell segítséget kérni és kiállni önmagunkért.

"Nem válhat mindenki győztessé a kilátástalan helyzetből, ami nem azt jelenti, hogy nem érdemli meg, hogy segítsenek rajta."

A győzés erős túlzás, de nem lehetünk örökké vesztesek sem, aki pedig végez magával az pláne nem kerülhet ki győztesen.

"De pálcát törni valaki felett mindig is egyszerűbb volt, mint fáradozni a segítséggel. Én sem tartom magam különbnek, de ez akkor is így van."

Te valamit félreértesz. Én csak azokat vetem meg, akik segítségkérés

nélkül öngyilkosok lesznek. Csak azokon lehet segíteni, aki hagyja, hogy segítsenek. Aki se szó, és beszéd gyáva módon eldobja az életét, azt nem megvetem. Nem tehetek róla, de nem tudom sajnálni.

2016. jan. 9. 21:43
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Sem ez, sem az. Adni, és kapni, mind csak az anyagi világhoz köt. Ugyanakkor fontos elsajátítani az önzetlenséget, hogy megértsd a magasabb értékeket. Ha tényleg azért adsz, mert mások örülnek, és neked is jólesik, akkor tedd, gondolkodás nélkül.

Nem tudni, voltál e öngyilkos, vagy valami másért szenvedsz a halál utáni végy, és ilyen gondolatok miatt, mert ebben az életben történt valami. A lényeg az érzés, vagy gondolat, ami mögötte áll. Nem arra gondolok, amit egy öngyilkos minden nap érez, hanem arra, ami az érzések gyökere, amit nem tudatosít a legtöbb ember. Ha megtalálod a halálvágy okát, megtalálod a megoldást is, és az okot az életre. Viszont ha most döntesz az öngyilkosság mellett, akkor biztos lehetsz benne, hogy a jövőben rosszabb vár, mint most. A karma igazságos. Kiegyenlítődést keres. Amit teszel, csak az történik veled. Ahogy döntesz, az hat rád is. A karma nem büntet, vagy jutalmaz, csak egy szabály, ami szerint a dolgok működnek. Viszont minden létezőre hat, tehát mondhatod alapszabálynak. Nem kell vallásosnak lenned, hogy higgy a karmában, és az ok-okozat törvényében. Egyszerűen csak figyeld meg, hogy működik az élet, és magad is tapasztalod. Ugyan a múltadat így nem tudod felismerni, csak tippjeid lesznek, de a jövőbeni eseményeket előre "kiszámíthatod". Ha tudod, hogy miként döntesz, akkor tudod, hogy veled mi fog történni. Ha figyeled mások döntéseit, azt is sejteni fogod, velük mi fog történni. Ahhoz hogy a halál ne befolyásoljon rossz irányba, hagynod kell, hogy magától történjen meg. A halál fontos, de csak a maga helyén, és idején. Tudsz dönteni a saját, és mások élete fölött. De ennek hasonlóan súlyos következményei lesznek, és nem fogod tudni elkerülni.

2016. jan. 9. 21:56
 16/17 anonim ***** válasza:
Romlik, mert méltatlanokat segítesz. Egyedül azokon/azon segíts, aki méltó rá.
2016. jan. 12. 02:37
 17/17 anonim válasza:

1. Ne legyél öngyilkos! => legegyszerűbb, legjobb választás, mert ha meghalsz és aztán nem bánod meg, akkor pffff...

2. Elég valószínűtlen a reinkarnáció, vagy mi a bánat. Ha létezne is, akkor aki megölné magát, kövi életében valami egér, vagy kutya, vagy fa, vagy tudjamisénmi lenne. Márpedig azt mondtátok, hogy aki megöli magát, az utána hajlamos lesz rá megint, ha jól értelmezem. Akkor macska képében ül a boszi seprűjén és búzává változtattatja magát???

3. Hidd el, fontos vagy az embereknek, ha nem is látszik.

Nem akarok bunkó lenni, csak segíteni próbáltam

2016. jan. 24. 18:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!