Ha létezik karma, akkor nem kell elfogni és börtönbe zárni a bűnözőket?
J Ügyvéd a király csávó nevű felhasználó válasza:
Egy ilyen király csávónak, mint én vagyok nem kell válaszolnia egy ilyen kérdésre... Na jó! Válaszolok. A karmában nem mindenki hisz és ezért nem tartozik a büntetőjoghoz vágod? És az is ok-okozat, hogy börtönbe zárjuk a rosszfiúkat. A sors veled is büntetni tudja az embert.
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszát!
J Ügyvéd a király csávó: "A sors veled is büntetni tudja az embert." Ezt a mondatot sokszor hallottam már. Ötéves korom körül, anyukámtól, amikor a válásuk miatt elkezdtem éjszakánként bepisilni.
Kellemes napot minden Emberi Lénynek! :)
A büntetés azért szükséges, hogy a bűn elkövetője felismerje saját tettét, és szembe is nézhessenek vele, feldolgozza azt.
Ezért nem pártolom a halálbüntetést pl.
"Ha valakinek az a karmája, hogy egy jó nagy verést kell kapnia, de nincsenek rossz emberek a földön, akik megvernék, mert mindet bebörtönözték"
Ez technikailag lehetetlen állítás, ezért soha nem következik be. Egyébként akinek "ilyen a karmája", az olyan helyre születik, ahol kitör egy polgárháború, és el is van intézve.
A Karma nem büntető eszköz!
Okozata az élet során elkövetett cselekedeteknek, de feladata nem büntetés, hanem a jó irányba terelés. Nevelés.
(Veréssel nem lehet nevelni, csupán a dacot beleverni és okosítani, hogy úgy kövesse el rossz cselekedetét, hogy ne jöjjenek rá.)
"A Karma nem büntető eszköz!
Okozata az élet során elkövetett cselekedeteknek,"
Ez igaz, csak az ember nevezte el "jutalom"-nak a számára pozitív okozatokat, és "büntetés"-nek a kellemetlen, fájdalmas okozatokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!