Ha hisztek a reinkarnációban, megindokoljátok, hogy miért?
"egyszer az élet értelmén filóztam: miért KELL, hogy legyen értelme"
Akkor miért van nekünk értelmünk? Miért "kellett" egyáltalán az értelmes élet az univerzumba?
(A "véletlenül így alakult" című, kevésbé színvonalas okfejtéseket most inkább hagyjuk...)
Nézzük meg az állatokat! Mindegyik önálló személyiséggel rendelkezik. Van kutyád, macskád? Mert akkor tudhatod, hogy mindegyikük megkülönböztethető a saját személyiségjegyei alapján. Vagy robotok lennének?
Ők mitől éreznek, szeretnek? Bennük is csak az van, mint bennünk: a lélek.
szia!:)reinkarnacionak en a lelekvandorlast gondolom :)
anyukam edesanyja meg mielott megszulettem meghalt. pontositva nemsokkal elotte. nagyon sokban hasonlitok ra,a szemelyisegunk szinte ugyan olyan. kulsore azonban nem hasonlitunk annyira:)
anyaval mar beszelgettunk erol es ikor jobban belemerultunk akkor vettuk esze meg viselkedesbolugyan olyan lobbanekony es makacs vagyok mint o.elteresek azonban vannak peldaul matek szakos volt en inkabb azirodalmat es a human tantargyakat szeretem. mikor ulunk a kocsiba, anyukam vezeteski kell kanyarodi a foutra automatikusan elorehajolok es korulnezek, amit azzalhelyettesitunk be, hogy a "mamam" nagyon ovatosan vezetett, sot nem is nagyon szerette
en hiszek benne azert is mert egy lelek ertekes es csak tobb eleten keresztul tud kiteljesedni, megtalalni a celjait, stb.
Szerintem több dolog is utal rá. Az egyik amit megindokolnék miért is az, az a tehetség. Nyilván mindenki tudja, hogy csak gyakorlással lehet valamit komolyabban elsajátítani. Ha kivesszük a világképünkből a félremagyarázott, vagy inkább meg sem magyarázott tehetség jelenlétét azt látjuk
hogy ügyességhez gyakorlás kell, mágpedig rengeteg. Hogyan lehet egy kisgyermek(értsd 5 éves korig bezárólag) valamiben tehetséges ha még sosem élt előtte? Hogy dobolhat, énekelhet, labdázhat vagy bármi egyéb másban hogy lehet kiemelkedően ügyes olyannyira, hogy akár egy felnőttet is simán lepipál ha előtte soha nem gyakorolta. Igen, erre jön magyarázatként az, hogy tehetséges, de ez egy meg nem magyarázott dolog még mindig.
A többi dolog ami erre utalhat: Testelhegyás(nem csak életveszélyes helyzetben); előző életbeli emlékek; halálközeli élmény; megmagyarázhatatlan és a fizika törvényeinek ellentmondó gyógyulások vagy csodák, mint pl könnyező vagy vérző szobrok, el nem rothadó holttestek, daganat felszívódása;
a materialista eszme bukása, hisz a tudomány bebizonyította hogy a világegyetem összes látható és tapintható anyaga mindössze 4%!; az élő szervezetekben megtalálható tovább nem egyszerűsíthető részek kialakulása az evolúció során képtelenség; a meditáció tudományosan bizonyított hatása a testre amit a test "által kreált" tudat tesz lehetővé ellentmond a józan észnek: az anyag kreál egy tudatot
majd az egy bizonyos módon visszahat rá és megváltoztatja azt; a kvantumfizikában két rés kísérlet néven elhíresült vizsgálódás, mely bebizonyítja, hogy maga a megfigyelő befolyásolhatja és befolyásolja a kísérlet végeredményét; a világon bárhol megfigyelhető természetbe beépülő Fibonacci számsorozat sem
a véletlen műve; egy szobrot vagy festményt látva művészt, alkotót feltételezel. Egy autót vagy felhőkarcolót látva ismét, de a világot ami mindezt magába foglalja a véletlen művének tekinted?; az anyagot alkotó energiák információt is hordoznak. Megfigyelhetjük, hogy a különbözőhullámhosszoknak
milyen (geometriai) mintázatai vannak amik újfent az itelligens tervezettségre utalnak, véletlenül ilyen nem jön létre;
Mindez a teljesség igénye nélkül összedobott felsorolás, mely idő hiányában nem lehet teljes.
Én emiatt gondolom, hogy létezik teremtő. A reinkarnációt pedig azért vélem valósnak, mert mi az az egyetlen dolog amit magunkkal hozhatunk és vihetünk ebbe/ebből a világból? A tapasztalat, a tudás. És ha az élét értelme a fejlődés és tudás gyűjtése, akkor evidens, hogy ehhez egyetlen rövidke élet nem elegendő.
Citromost, nem tudom, hogy ez szarkazmus volt-e,
de az 'egyszer élünk' pont a reinkarnáció ellentéte :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!