A kérdésem azokhoz szól, akik hisznek a reinkarnációban! Közös régi élet miatt szeretek bántani egy bizonyos személyt, aki nem tett ellenem semmi rosszat?
Van egy férfi akinek szeretek kamuzni, rossz kedvet okozni, szeretem piszkálni. Mikor ezekre rosszul reagál (érthető miért) megnyugtatom magam azzal, hogy azért kellett ezeket csinálnom, mert ő az irritáló. Pedig bevallom, mindig én provokálom. Bajt, betegséget nem kívánok neki! Verekedésre sem kerülne sor köztünk, annyira nem durva a helyzet. Senki mással nem szoktam és nem is szeretek így viselkedni, ok nélkül pláne nem! Több éves baráti kapcsolataim vannak, majdnem minden ismerősömmel jó a kapcsolatom. Szinte megmagyarázhatatlan miért viselkedem vele így, én hiszek a reinkarnációban és ebben keresem a választ.
egy idősek vagyunk, L20
A "reinkarnáció" olyan, mint a "gyümölcs".
Önmagában nincs, de van alma, körte stb.
Az újjászületés tanának is több ága van.
Egyik sem tanítja, hogy akivel egyidőben éltél előző életedben, most is azt teszed.
.
Egyszerűbb a magyarázat és válasz kérdésedre:
- vagy utálod az illetőt és azért piszálod;
- vagy pedig -önmagadnak sem bevallva- vonzódsz hozzá.
- Ha hiszel is a reinkarnációban az nem azt jelenti, hogy önbíráskodhatsz mások felett. Még akkor sem ha az a személy előző életedben bármit is elkövetett ellened. Nem a te dolgod, hogy revansot vegyél más felett főleg úgy nem, hogy nem is tudod valóban elkövetett e ellened valamit régebben. Lehet, hogy te a reinkarnációval próbálod magyarázni a tetteid, de ez csak önáltatás. Az pedig, hogy tudod a tetteid nem helyesek, mégis megteszed őket és olyan üres magyarázattal próbálod elaltatni magad, mint karmikus visszafizetés, nemhogy szégyenletes, hanem a bunkóság netovábbja. Ráadásul ha hiszel a karmában, akkor ugye te sem gondolod komolyan, hogy amit teszel az mind büntetlenül marad, mert te azt hiszed jogosan cselekszel?? :)
Először is a karma nem a fogat fogért elven alapul. Ha pofonvágnak nem üthetsz vissza, hogy kiegyenlítsd a karmád, ez nem így működik. Legvégül pedig az írásodból is kiderül, hogy magad sem tudod miért teszed amit teszel, így a karmát magyarázatként előhozni elég gyengusz érv...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!