Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Reinkarnációs hipnózisról...

Reinkarnációs hipnózisról lehet készíteni felvételt, hogy bizonyítani lehessen a hitelességét?

Figyelt kérdés
Reinkarnációs utaztatás (hipnózis) alatt elképzelhető, hogy a terapeuta mondja (vagy egy magnóra felvett szöveg) a történetet a hipnózisban lévőnek, hogy xy vagy, ilyen országban, ennyi éves stb, és az alany felébredve úgy érzi, ezek az ő saját, előző életbeli emlékei voltak.

2014. nov. 26. 18:50
 1/8 A kérdező kommentje:
Tehát olyan erősen elképzeli hipnózisban a mondottakat, hogy maga előtt látja, álomszerű képekként, vagy mintha valóság volna, mert beleéli magát abban az állapotban.
2014. nov. 26. 18:53
 2/8 anonim ***** válasza:
49%

A pszichológus tud erre választ adni.

Ha az lennék, nem engedném, mert személyem elleni bizalmatlanságnak tartanám.

2014. nov. 26. 22:45
 3/8 A kérdező kommentje:
Pedig az ő érdekük is lenne, hogy tudományosan bizonyítva legyen a dolog, és ne tartsák őket kóklernek.
2014. nov. 27. 06:53
 4/8 Passiflora ***** válasza:
55%

Az adott pszichiáterrel vagy pszichológussal kell megbeszélned (már ha téged érdekel ez a lehetőség, nem pusztán elméletben kérdezed).

Tudomásom szerint vannak, akik eleve készítenek hangfelvételt a hipnoterápiás üléseikről a saját érdekükben, etikai okokból. De ebben az esetben ehhez természetesen a páciens előzetes írásbeli engedélye szükséges.

Van, aki oktatási vagy kutatási célra készít ilyen felvételt az üléseiről, ha a páciens írásbeli beleegyezésével hozzájárul ehhez, de ebben az esetben a későbbi felhasználás során a nevet, és egyéb személyes adatokat megváltoztatják a páciens személyiségi jogainak védelmében.

Egyébként szerintem olyan ember valószínűleg eleve nem megy el regressziós hipnózisra, akiben felmerül annak a lehetősége, hogy a pszichiáter v. a pszichológus olyan visszaélést követne el, amiről írtál.

Megkérdezhetem, hogy szerinted milyen motivációból tenne ilyet egy terapeuta?

2014. nov. 27. 15:32
 5/8 Passiflora ***** válasza:
46%

# 3

Mire érted pontosan, hogy "tudományosan bizonyítva legyen"?

2014. nov. 27. 15:34
 6/8 A kérdező kommentje:

"Megkérdezhetem, hogy szerinted milyen motivációból tenne ilyet egy terapeuta?"

Szenzáció =>Pénzszerzés

A bizonyítást arra értettem, hogy az orvostudomány kijelentené, hogy létezik reinkarnáció, és emlékezhetünk az előző életeinkre.

2014. nov. 28. 10:47
 7/8 Passiflora ***** válasza:
67%

# 6

"Szenzáció =>Pénzszerzés"

Érthető, hogy ez felmerült benned, de jellemzően hasonló óradíjjal dolgoznak, mint egy sima "beszélgetős" pszichológus v. pszichiáter, ráadásul az ő pácienseik nem hónapokig, esetleg évekig járnak rendszeres terápiás ülésekre, tehát ilyen szempontból sem kifizetődőbb anyagilag.

Nem tudom, hogy hányan tartják szenzációnak, vagy újdonságnak, de azok a pszichiáterek, illetve pszichológusok, akik szerintem a legjobb, és egyben legérdekesebb könyveket írták a témáról bő tíz évvel ezelőtt (a saját páciensek kazettára rögzített terápiás üléseinek átiratait használva, vagyis konkrét esettanulmányokk alapján) 3-4 évtizede használják az előző életes regressziós hipnózist nagyon eredményesen.

Magyarországon pedig már a kilencvenes években is találkoztam olyannal, aki személyesen mesélte el a tapasztalatait, miután Budapesten járt egy olyan pszichológusnál, aki használja ezt a módszert.

"A bizonyítást arra értettem, hogy az orvostudomány kijelentené, hogy létezik reinkarnáció, és emlékezhetünk az előző életeinkre."

Őszintén szólva nem hinném, hogy az orvostudomány valaha is kijelentene ilyet, és szerintem nem is az ő "feladatuk", hogy lehetséges bizonyítékokat gyűjtsenek.

Egyenlőre még az is kihívás a neurológusok számára, hogy a testen kívüli tudat létezésére valami magyarázatot találjanak (amit egyébként nem csodálok, mert sem a materialista világképpel nem könnyen hozható harmóniába ez a jelenség, sem azzal, amit az emberi agy és a tudat kapcsolatáról ma gondolnak az orvosok).

Én személy szerint nem tudok közvetlen bizonyítékot elképzelni sem a lélek, sem a reinkarnáció létezésére, közvetett bizonyíték meg már most is rengeteg van, de ezekkel nyilván csak az szembesül, akit érdekel ez a téma.

Már Magyarországon is elérhető többféle, a lélek és reinkarnáció létezésén alapuló terápiás módszer, így ha valakit komolyabban foglakoztat ez a kérdés, akkor szerezhet ezekkel saját tapasztalatokat (ami nyilván százszor többet ér, mint másokéról olvasni, hallani) és abból, hogy mennyire működnek eredményesen és hatékonyan, levonhatja a saját következtetéseit.

Egyébként előző életekben megélt dolgok emléke - vagy a tárgyilagosság kedvéért fogalmazzunk úgy, hogy olyan élmény, amit az illető előző életekben megélt tapasztalatokként él meg és értelmez - nem csak hipnózisban, hanem mély meditatív állapotban is felhozható, sőt időnként spontán módon álomban is feljöhet a tudatalattiból.

A **s "utaztatás" - azzal ellentétben, amit sokan hisznek - nem hipnózisban történik, hanem mély meditatív állapotban.

De pár év rendszeres meditációval pedig el lehet jutni arra a szintre, hogy célzottan, konkrét jelen életbeli megoldatlan problémák, kihívások, visszatérő nehézségek "gyökér oka" után kutatva meg lehet találni azt az úgynevezett "gyökér életet", ahová ez visszanyúlik, és ahol először élt meg a lélek az akkori inkarnációjában valami ezzel összefüggő - jellemzően fizikailag és/vagy érzelmileg traumatikus dolgot, és oldani is lehet az ezzel kapcsolatos érzelmi blokkokat.

Ilyenkor legalább nem merül fel benned, hogy bárki bármi módon manipulálni tudná, amit megélsz.

** A védjegy jogtulajdonosa nem járult hozzá a szó használatához.
2014. nov. 28. 23:06
 8/8 homo ludensz ***** válasza:
Létezik ilyen könyv már amit én olvastam, valószínűleg mások is jegyzeteltek és később a páciensek nevei nélkül kiadták.Amit én olvastam az egy Amerikában élő kórházi pszichoanalitikus saját jegyzetei amit a hipnózisok alkalmával esettanulmányként feljegyzett. Itt a cél nem a bizonyításon volt hanem azon hogy a terápia során ami a beteg életének jobbá tételét szolgálta azt az utat mutatta be amit közösen bejártak.
2015. jan. 9. 11:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!