Mit kellene tennem, ha nem akarok többé újjászületni, mellette nem célom a megvilágosodás pusztán egyetlen célom, hogy megszűnjek létezni?
Ja a kérdésre válaszolva legyél egy azzal amiböl lettél.
Nem szünik meg a körforgás, 1 év alatt elfelejted ezt az egészet, elöbb utóbb úgy megváltozik az élet hogy csak örülni tudsz neki.
Semmit sem tehetsz azellen hogy megszünj létezni, különben már senki sem létezne, a körülmények a szerencse az irányitás ellen se tehetsz semmit, de megölni se tudod magad irdatlan szenvedés nélkül.
Éld az életed, tökéletesen megvilágosodottan is ezt kell csinálni és csak annyi a látható különbség hogy úgy szebb lesz az egész. Fizikailag.
Válaszra válasz: xd
Ihletkérdésben nincs mit irnom, biztos azért mert már közel állsz hozzá (ha nem túlzod el és tényleg különleges vagy), és abban hatalmas öröm élni.
Egy új világot látsz benne, szivböl élsz, igaz és áldott leszel benne, boldog és sokkal szebb is, elég feltünően.
Ez az ihlet gyakori cucc, főleg az Út elején (naponta elöjöhet és egész nap tarthat) majd ebben tanulsz tisztánlátást, istenfélelmet, mindent ami kell, és tökboldog leszel egyedül is, örülsz a természetnek, az emberek tiszteletének, de legföképp az ihlet gyönyörü dalának, meg minden. Ha ennyire akarod, akard, imádkozz érte, és biztos megkapod (remélem).
Én keresztény voltam elötte, utána főleg a beavatás után (elsö ihleteső után fél-1 évvel jön) már nem volt vallásom, mindegyikböl értettem dolgokat.
Bocsi előre is, nem olvastam a korábbi válaszokat, szóval lehet valaki már írta ezt:
Az, hogy az általad jelenleg önmagadnak hitt valami megszűnik véglegesen, és hogy egy legyél azzal, amiből eredendően vagy, az (nem csak) buddhista értelemben, de pont a megvilágosodás.
Nem a kérdés megosztó [10], hanem te magad.
- Buddhistának tartod magad, (te írod: "... bár még is buddhistának tartom magam."), de nem fogadod el Buddha tanításait.
- Elfogadod az újjászületés tényét, -hiszen buddhista vagy!- de ebből ki akarsz szállni, ezzel épp a Tanítás alapelvével ellenkezően akarsz cselekedni.
- Amennyiben elfogadod az újjászületések sorozatzát, mint létezőt, akkor az törvényerejű. Nem szabad akaratodból történik. Hogyan gondolsz egyáltalán egy KÉNYSZERŰ körforgást saját akaratodból megszüntetni, pláne, az a te világnézeted egyik pillére?
.
Jóindulatomból eredően azt gondolom, itt te a szellemed megszünésére, nem pedig testi létedére gondolsz: "... egyetlen célom, hogy megszűnjek létezni." - viszont buddhista létedből ez közvetlen következik.
.
Megszünik a "körforgás", ha
- elhagyod buddhista világnézeted;
- megtagadod a lélek/szellem létét.
Már meg is szünt a reinkarnációd lehetősége, elérted célod, halálod után visszatérsz a semmibe, ahonnan megszülettél.
Ha az a célod, hogy megszűnj létezni akkor létezni fogsz.
Ez a mindenség így működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!