Milyen lehet meghalni?
Én is úgy gondolom, hogy az elalváshoz lehet hasonló.
Lehetséges, hogy utána az életed során felhalmozott (és elfojtott) töltéseid kisülnek. Tisztulsz (talán).
"még egyetlen egy nem akadt, aki a pokolról, vagy bármilyen negatív dologról számolt volna be"
Ez nem teljesen igaz, léteznek negatív HKÉ-k, bár elenyésző számban. Némelyik a végére pozitív fordulatot vesz, de némelyik negatív jellegű élmény marad. Klasszikusan "pokolbéli" víziókat viszont nagyon kevesen láttak a felmérések szerint, és sokan éltek meg átlagos HKÉ-elemeket is negatívként (pl. az "alagútban" való száguldást). Szakemberek szerint itt viszonylag nagy a látencia, mert sokan nem szívesen számolnak be negatív tapasztalatokról, illetve maguk is igyekeznek elfelejteni azt.
Én író vagyok, és pont a halállal kapcsolatban végzek éppen kutatásokat. A biológiai tények, vallási magyarázatok és különböző klinikai halálon átesett emberek beszámolói alapján a következőt tudtam összerakni:
Először a látás, mint érzék szűnik meg, a halál pillanata előtt megvakulsz, de minden más érzékszerved működik. Ezután szűnik meg az ízlelés, a szaglás, a tapintás, és legvégül a hallás. Az utolsó emléked a világból valamilyen hang lesz, amit az érzékelés leállása után az agyad egy darabig még ismételget, ezért olyan, mintha azt az utolsó hangot esetleg még órákig hallanád, vagy évekig, mert az időérzéked is megbolondul. Ez a hang lassan átváltozik valami felismerhetetlen zúgássá, esetleg teljes csönddé. Itt már megtörtént a biológiai halál, az orvostudomány szerint innentől kezdve nem létezel.
A beszámolók alapján valahol itt kezdődik az alagút élmény. Az alagút fala meghatározhatatlan anyagú, színű, állagú, csak a tény felismerhető, hogy alagútról van szó, de nem ritka az sem, hogy az alagút fala emberi kezekből áll, amikről a halott felismeri, kiknek a kezei. Az alagút végén minden esetben valami olyasmi van, amit a halott nem ismer fel, de mindenképp a közelébe akar jutni, valamint érzi, hogy az a dolog sokkal nagyobb őnála. Érezhető valamilyen kötelék is, a halott és az alagút végén lévő dolog között, ami hasonló a szülő-gyerek kötelékhez, ha a halott a gyerek, de annál jóval erősebb. Bizonyára isten-teremtmény kötelékről van szó, a halott bízik az alagút végén lévő személyben, és feltétel nélkül szereti azonnal, mert olyasmit érez, mintha valaha az a személy is ő lett volna (a teremtmény Isten egy apró, leszakadt darabja???). Aki ennél a pontnál tovább jutott, az már nem tért vissza, hogy elmondhassa, ezért innentől csak találgatni lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!