Nem gondoljátok, hogy az energiamegmaradás törvénye
alapján kell, hogy létezzen a reinkarnáció?
Figyelt kérdés
Hiszen semmi nem vész el, csak átalakul... ez alapján a reinkarnáció a reális magyarázat a halál utáni életre nem?
2009. nov. 30. 16:24
1/9 anonim válasza:
Nem, ne erőszakold meg a törvényeket.
Pl: mi indokolná, hogy a "lélek" tegyük fel létezik, nem pl hővé alakul? - azt hiszem itt bukott is az elméleted.
2009. nov. 30. 16:32
2/9 A kérdező kommentje:
Igen, igazad van, a lélek az, aminek a létezését el kell ehhez fogadnunk.
Na de hogy hővé alakuljon?? Nekem azért ez elég furcsán hanzgik... bár a globális felmelegedést legalább magyarázná...:D
De végül is az agyat, mint olyat sem nagyon ismerjük a működését tekintve... csak egy nagyon kis részét értjük és nem tudhatjuk, hogy a "lélek" hol található...
2009. nov. 30. 16:36
3/9 anonim válasza:
ha a lélek energia lenne, akkor egyértelműen léteznie kellene, de szerintem nem az.
2009. nov. 30. 16:39
4/9 anonim válasza:
Ha úgy vesszük az energiamegmaradás törvénye már ott megbukott amikor létrejött a világ.. a semmiből keletkezett valami. Amúgy szerintem sincs anyagi léte a léleknek. Mi csak ingereket érzékelünk és reagálunk rájuk az agyunkkal, semmi extra csak biológia meg kémia. A gondolatunk se több. Sajnos most kell megtennünk amit megtehetünk, nem halogathatunk semmit következő életeinkre :(
2009. nov. 30. 16:52
5/9 anonim válasza:
Kedves kérdező! Elég hülyén értelmezed az energiamegmaradás törvényét. Az, hogy az energia megmarad, az nem jelenti azt, hogy ugyanabban a formában marad meg. Pl. amit megeszel, mondjuk egy szép nagy pizzát, nem biztos, hogy ugyanannyira kívánnád, miután kiszartad(reinkarnáltad). A tested által tárolt energia természetesen nem vész el, hiszen baktériumok megeszik a szöveteidet stb., tehát ilyen módon értelmezhetjük a reinkarnációt, hogy az "anyagod" több millió baktériumban él tovább, de szerintem nem erre gondoltál.
2009. nov. 30. 16:58
6/9 anonim válasza:
Ez a kérdés azért nem jó, mert ha feltételezzük a lélek létezését, akkor nem kell itt semmilyen törvényekkel jönni, hiszen a lélek definíciójában benne van, hogy halhatatlan.
2009. nov. 30. 21:13
7/9 anonim válasza:
elsőnek: de, szerintem nyugodtan megerőszakolhatja a törvényeket, legalább azért, mert kíváncsi vagyok milyen az... :D
Egyébként a lélek nem energia.
2010. jún. 5. 13:03
8/9 A kérdező kommentje:
Egyébként a lélek nem energia.
Honnan tudjuk?
2010. jún. 11. 09:44
9/9 anonim válasza:
Én az energiamegmaradást már kisérletekkel megcáfoltam,
olyan hangrezonanciás egyszerü csöves tölcsért csináltam
ami akár a tölcsérbe bemenő hangerő százszorosát is
visszaadja de a forfásgravitációval is megcáfoltam ezt a
törvényt(bár kemény dolog,iskolába pirosbetüs törvény).
Amúgy tényleg elélhet akármeddig a lélek test nélkül
és külső energia nélkül is,a szellemek is lelkek
(már aki elfogadja hogy vannak).
Sokmillió év eltelt és abból pont most itt élünk és vagyunk?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!