Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Hamvasztás után, hogy lehet...

Hamvasztás után, hogy lehet feltámadás? Édesanyámat elhamvasztottuk és ezért érdekel. Miért nem lehettem a hamvasztásnál jelen?

Figyelt kérdés
2013. nov. 9. 22:44
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
22%
Nem vagyok vallásos, nem járok templomba, nem imádkozok, nem helyezem a bizalmam Istenbe. Tudom, hogy amit elértem és amit a jövőben elérhetek azt csak magamdnak köszönhetem, és nincs szükségem Isten segítségére, se a "szeretetére". Mivel tudom, hogy Isten nincs, így nemfogok pofára esni, hiszen ha azthinném van, imádkoznék hozzá, kérnék tőle, amit persze sosem kapnék meg. Ettől is megkímélem magam. Nem félek a haláltól, nem félek a pokolrajutástól mert tudom, nem létezik a pokol. Nehéz elmagyarázni ezt egy hívő embernek, hiszen amit nem tapasztalt meg, azt nem is értheti.
2013. nov. 10. 15:21
 12/31 anonim ***** válasza:
82%

Nem érthetem. Igazad van. Sok mindent nekünk kell megtennünk , még akkor is ha vallásosak vagyunk. Senki nem teszi meg a dolgokat helyettünk meg. Egészséges lelkiállapotra a hívő embernek is szüksége van, a félelemtartással én sem értek egyet.

Mert nem félelemből kell tennünk a jót, az mit sem ért, hanem szívből, szeretetből.

Isten választást adott nekünk, hogy itt a földön döntsük el, hogy hiszünk-e benne vagy nem. Sokan még a feltételezést is elutasítják, hogy létezik, mert nem látták. Ez itt a hitt helye, hogy hiszem, a láthatatlan létezését, ami valós.

De mégis hogy lehet ebben hinni a láthatatlanban? Megbolondultam? Kérdezhetnéd.

Természetesen nem bolondultam meg, hanem a világ az ami bolond és egyre élhetetlenebb, és egyre durvább lesz.

Lassan már odáig jutunk, hogy a vallásos ember lesz a fő ellensége a világnak, mert ők hozzák a megosztottságot.

Az nem baj, ha valaki 14 évesen terhes, vagy drogos alkoholista, részeg, azonos neműekhez vonzódik . Az dicséretre méltó lesz, hiszen ez az élet, éli az életét.

Aki azt mondja hogy álljunk már meg, azért mindennek van határa, őket lassan üldözni fogják, hiszen megosztottságot hoznak a világba. Pár napja olvastam, hogy Amerikába már van ilyen per az egyik gyülekezett iránt.

Nem félsz a pokoltól, mert nem hiszed, hogy van. De létezik. Amikor odaát leszel, akkor már késő lesz hinni Isten létezéseben. Ez az élet értelme, hogy tegyük a jót, ( persze emberek vagyunk és hibázunk), de akkor is szeretettel kell az emberekhez viszonyulnunk, és találjunk rá Istenre. Minden ember lelkében vagy egy űr a szívében ami üres. Semmivel sem lehet ezt az űrt bepótolni, az évek múlásával sem, ez az Isten helye.

2013. nov. 10. 15:52
 13/31 anonim ***** válasza:
58%
Gyerekek, ne vitatkozzatok... a kereszténység és az ateizmus is egy hatalmas tévút.
2013. nov. 10. 17:24
 14/31 anonim ***** válasza:

Mindegy, hogy vallásosan, vagy a nélkül, de úgy kell élni, hogy TE magad teljesnek érezd az életed, MOST. És akkor az az is lesz, akár vallásos vagy, akár nem, akár hiszel feltámadásban, további életekben, akár nem.

Kedves dexter, ne akarj senkit meggyőzni arról, hogy nincs feltámadás, illetve nincs ezen az egy életen kívül semmi, mert

1. ha ebben az egy, ám igen lényeges dologban meg akarod neki mondani, hogy miben higgyen, az elég tisztességtelen, mert nem neked kell utána minden gondját-baját is magaddal cipelned, és feldolgoznod,

2. nem tudhatod biztosan, és bizony nem zárható ki, hogy életed során még te is fogod másképpen gondolni,

3. nem számít igazán. Ha valaki hisz a feltámadásban, további életekben, az nem jelenti azt, hogy a jelenlegi életét szabad elhanyagolnia. Sőt, azt a lehető legjobban kell megoldania. Minthogy olyanok is léteznek, akik nem hisznek a halál utáni létben, mégsem élnek teljes életet.

2013. nov. 12. 12:53
 15/31 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező, a keresztény vallásban - amennyire tudom - nem a jelenlegi testben támad fel az ember, hanem kap egy újat, épet. A lélek a halhatatlan, és egy Istennel.

Részvétem Édesanyád elvesztése miatt.

2013. nov. 12. 13:02
 16/31 anonim ***** válasza:

Előző vagyok.

Lehet, hogy segítene neked, ha beszélhetnél szakpszichológussal, olyannal, akinek a gyász szakterülete, vagy ha csatlakoznál egy gyászcsoporthoz. Ajánlom ezt az oldalt: [link]

Én magam szülőt nem, de gyermeket elvesztettem, és hosszú utat tettem meg. Azt hiszem, a hamvasztásnál való jelenlét az elköszönés, elengedés folyamatában lett volna fontos a számodra. De máshogyan is elköszönhetsz. Vannak más lehetőségek is rá, hogy elengedd. Van segítség, kaphatsz segítséget, olyat is, aki a vallásosságodtól függetlenül lát téged. Nagyon fontos, hogy tudd, hogy az utat csak egyedül tudod végigjárni, neked magadnak kell feldolgoznod, de ebben sokan tudnak támogatni.

2013. nov. 12. 13:11
 17/31 anonim válasza:
A feltámadás nem függ össze a hamvasztással. Azt hiszem mindenki megrázó élmény lenne, ha látná a szerettei, sőt bárki más elhamvasztását. Vannak bizonyos látványos mozzanatai, amit itt nem szeretnék ecsetelni. A halál utáni élet, van, erre vannak tudományos bizonyítékok, megfelelő szakirodalmak, ennek a tudománya a tanatológia, egy bizonyos Moody nevű férfi könyvet is azokkal készített interjújából, akik a klinikai halál állapotából visszatértek. Izgalmas és érdekes téma. Nem szükséges a kereszténységnek hogy bármit is bizonygassanak mellette és vagy ellene. Remekül megáll a saját lábán, az elmúlt 2000 év már magában is bizonyíték. Az, hogy édesanyáddal mi lehet, hol lehet sok érdekes és izgalmas kérdést vet fel. Nagyon jó könyvekből erről olvasni, tájékozódni. Egy fontos, hogy a halál nem más, mint egy kapu, amin átmegyünk. Ami az után jön... :)
2013. nov. 12. 17:51
 18/31 Trogszi válasza:
65%
Az életünket, nem valamelyik több ezer éves mese iránymutatásai alapján kell élnünk, nincs semmiféle feltámadás, az hogy a halál után mi történik velünk az nem attól függ, hogy hiszünk e valamelyik vallásban, ha ez vagyok ez lesz velem , ha abban hiszek akkor meg az... egy lófaszt,. 21. században nem értem,hogy emberek, hogy élhetnek a vallások irányítása alatt, miért hagyják hülyíteni magukat.... valami azért lenne úgy mert le van írva???? akkor a Süsü is megtörtént? Mert le van írva???Az amit csodának hittek, nevezték régen az mára már mind be van bizonyítva, a fizikával, vagy más tudományok által... hogy természeti jelenség és nem pedig csoda. Azt kell megérteni, hogy a vallás célja a tudatlan eberek irányítása volt a hatalom által... Ami a halál után megmarad az az emlék... és erre vigyázzunk!!!!
2013. nov. 13. 08:50
 19/31 anonim ***** válasza:
59%

Kedves Trogszi,

amit TE hiszel, ebben a topikban teljesen lényegtelen. Különösen nem hiányzik, hogy még belerugdoss valakibe, aki amúgy is padlón van.

A kérdező elvesztette az édesanyját. Próbálj tiszteletet és együttérzést tanúsítani irányában, ha ez nem megy, inkább ne itt nyilvánítsd ki a véleményed.

2013. nov. 13. 09:03
 20/31 thatos válasza:
A hamvasztásnál - hidd el - a saját érdekedben nem lehettél jelen...
2013. nov. 13. 10:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!