Létehet olyan, hogy a karma megbüntetett? (többi lent)
Első vagyok.
Hármas: mindenki máshogy él, és másban nőtt fel.
Én soha nem kaptam anyagi támogatást itthon, nagyon minimálisat, nem is emlékszem, hogy bármim lenne amiért nem én dolgoztam meg. Úgyhogy ez alapján írtam a választ, ami pénzem volt, abból adtam, nem mind magam éltem fel, gondoltam a szüleimre, és ez most is így van.
De viszont abban igazad van, hogy ez nem a gyerek dolga.
Valóban nem. Én nem is gondolkozok gyereken, pedig 30 vagyok, és pont ezért nem, mert nem akarom hogy valamiben hiányt szenvedjen, gürcölnie kelljen egész életében.
Csak az a baj, hogy így Magyarország ki fog halni. De igazából ez nem az én problémám.
Hármas, kérlek reagálj arra amit írtam.
Köszönöm.
5-nek:
Valójában engem sem támogattak, mert én is szegény családban nőttem fel. Igazából nem mondhatnám, hogy rossz életem volt, de megtapasztaltam olyanokat, mint: Nem volt tv, kikötötték a gázt, elvitték a gázórát. Már untam a parízeres kenyeret, ha egyáltalán volt otthon parízer. Volt, hogy kenyeret is "elfelejtett" venni. Pia viszont mindig volt... Szóval nekem is kijutott. De talpra álltam és megunva azt, hogy Magyarországon gürcölve egyik hónapról a másikra éljek külföldre költöztem és kihoztam az akkor 2,5 éves fiam és a feleségem. Azóta sokkal jobb a helyzet és nem is tervezem, hogy hazamegyek. Innen viszont már van miből támogatni az otthoniakat. Nem azt mondom, hogy ne támogassa az ember a szüleit, de a szülők ne várják el ezt a gyerektől. Különösen ebben a helyzetben ne. Egyébként én 31 vagyok, nem idősebb mint te, szóval a lehetőség mindenkinek adott, senki se várja a sült galambot a szájába.
Openyoureye
Akkor ennek csak örülni lehet, hogy neked sikerült.
Én se a sült galambot várom, folyamatosan küldöm az önéletrajzom külföldre, eddig még sikertelenül.
Nem akarom, hogy ez az ország tönkretegyen.
Akárki akármit mond, ez akkor is hiba.
Kedves Kérdező! Ne haradudj, de ezt megérdemelted. Mond csak, ki gondoskodott rólad, amikor gyermek voltál? Ki etetett? Ki adott rád ruhát, cipőt? Ki biztosított lakhelyet? Ki iskolázott be? Csak nem a szüleid? Úgy gondolod, hogy nem tartozol hálával mindezekért? Még ha te is tanultál azért a pénzért, akkor sem teheted ezt a szüleiddel. Főleg, ha szegények vagytok. Amennyiben a szüleid mondjuk 869. pár cipőt akarták volna megvenni a pénzből, akkor megérteném az álláspontod. De így... nem akarlak megbántani, de nagyon önző lehetsz. Megbocsáss, de ha a szüleid is ilyen önzőek lettek volna annakidején, akkor te már réges-rég éhenhaltál volna. Szerintem ezen gondolkozz el egy kicsit. Ahogy mondani szokás: nincsenek véletlenek, mindenki azt kapja, amit érdekel... stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!