Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Szerinted melyik a legvalószín...

Szerinted melyik a legvalószínűbb?

Figyelt kérdés

Én pogány vagyok (még), de érdekel nagyon. Mi létezik? Valami kézzel foghatatlan, szabad szemmel nem látható, emberi aggyal felfoghatatlan, természet feletti dolog, szerintem van. Sok paranormális jelenségről számolnak be, nap mint nap az egész Földön. Tehát valami van, a halál után. De mi? Mennyország? Reinkarnáció a végtelenségig? Vagy a lelkünk koboról a nagy világban és próbál jelezni? Csak mi nem érzékeljük? Esetleg megijedünk tőlük csupán. Sokan számolnak be a halál közeli élményeiről. Sok esetben, az alagút, fény megnyugvás stb.. Olvastam egy cikket még régen, hogy egy hölgy szinte meghalt, beállt a biológiai halál, a hozzátartozója azonban nem tudta elengedni, elfogadni, h meghalt és " visszasírta " őt. A nő visszatért de boldogtalan volt.. mert ahol járt, béke volt, és minden sokkal jobb mint a Földi életbe, " miért kellett vissza hoznod? " Hónapokkal később elhunyt.

Véleményeket, tapasztalatokat kérnék. :)

2013. szept. 10. 19:28
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Kedves Válaszoló!

Honnan tudod, hogy reinkarnáció nem létezik?

Tény, mindenki csak találgat, de biztosra állítani, hogy nincs, erősnek tartom. De ha ezt gondolod legalább magyarázd meg.

2013. szept. 13. 12:51
 12/13 AkitLáttálÁlmodban ***** válasza:
"A reinkarnáció hülyeség" "Kitaláció." "Nem létezik!" Érdekes módon mégse tudják az ilyenek ezt se bebizonyítani, hogy nem létezik. Én személy szerint hiszek benne. Miért? Mert gondolj bele,megszületsz,majd élsz kb.60-120 évig és meghalsz és utána örökre semmi? Nem azzal van a baj, hogy nem tudom elfogadni, mert félek/rettegek tőle, itt arról van szó, hogy az ösztöneim azt súgják, hogy következő élet lesz és nem örökre halál. A poén kedvéért nézzük végig a bakikat ebben a logikában: A halálunk után semmi lesz örökre, mert nem fogunk élni,kész,vége. De születésünk előtt is semmi volt,és megszületünk mégis. Kis paradoxon. Ha a születésed előtt sehogy se léteztél ebben a testben és ilyen tudattal akkor elvileg nem születhettél meg. Mégis megszülettél. Mondom,az ateista szerű elméletekben is találni 1-2 hibát. :)
2013. szept. 14. 14:13
 13/13 anonim válasza:

Hát, én személy szerint nem filózok ezen. Egyszer úgyis eljön a gyakran emlegetett vég, és akkor már teljesen mindegy lesz, hogy csak lebegünk a végeláthatatlan semmiben, vagy a lelkünk reinkarnálódik egy új testben. Főleg akkor, hogyha az új testben nem emlékszünk az előző életünkre.

Igaz, csábítóbb azt hinni, hogy a halálunk után is lesz velünk valami, de ez szerintem nem valószínű.

2013. szept. 22. 01:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!