Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Szerinted melyik a legvalószín...

Szerinted melyik a legvalószínűbb?

Figyelt kérdés

Én pogány vagyok (még), de érdekel nagyon. Mi létezik? Valami kézzel foghatatlan, szabad szemmel nem látható, emberi aggyal felfoghatatlan, természet feletti dolog, szerintem van. Sok paranormális jelenségről számolnak be, nap mint nap az egész Földön. Tehát valami van, a halál után. De mi? Mennyország? Reinkarnáció a végtelenségig? Vagy a lelkünk koboról a nagy világban és próbál jelezni? Csak mi nem érzékeljük? Esetleg megijedünk tőlük csupán. Sokan számolnak be a halál közeli élményeiről. Sok esetben, az alagút, fény megnyugvás stb.. Olvastam egy cikket még régen, hogy egy hölgy szinte meghalt, beállt a biológiai halál, a hozzátartozója azonban nem tudta elengedni, elfogadni, h meghalt és " visszasírta " őt. A nő visszatért de boldogtalan volt.. mert ahol járt, béke volt, és minden sokkal jobb mint a Földi életbe, " miért kellett vissza hoznod? " Hónapokkal később elhunyt.

Véleményeket, tapasztalatokat kérnék. :)

2013. szept. 10. 19:28
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
szerintem az ebmerrel az történik a halála után, amiben életében hitt. hiszem, hogy van olyan erős a teremtőerő, hogy akár ezt is meghatározza. pl. ha ragaszkodsz földi rokonaidhoz, akkor őket látod majd halálod után, ha kevésbé vagy ragaszkodó, akkor reinkarnálódsz. akár erre a világra, akár más fizikai dimenzióba. de egyszer úgyis megtudjuk tutira:DD
2013. szept. 10. 19:50
 2/13 anonim ***** válasza:
0%

Nincs olyan, hogy biztos. Az emberiség eddigi tudása a bizonytalanság ingoványán épült fel, vékony cölöpökön, amelyek bármikor összetörhetnek. De az is lehet, hogy már nyakig vagyunk a sárban, de még nem vettük észre, mert a hamis tudás burkot font körénk. A világegyetemben semmi sem biztos, csak az elmúlás(meg persze az emberi hülyeség :D). Amúgy a pogányok azok, akik valami régi, POGÁNY vallásban hisznek. Az ateisták azok, akik nem hisznek senkiben, semmiben. A hitehagyottak, vagy a hit nélküliek pedig azok, akik nem tuják, hogy most mi van vagy mi nincs. Nincs kötött álláspontjuk. Szerintem te az utóbbi vagy.

névte2en

2013. szept. 10. 20:21
 3/13 A kérdező kommentje:
Én nem tudom mi vagyok, azonkívül, hogy egy szorgalmas úriember :) hiszek is, meg nem is. Volt egy érdekes sztori. Egy nő mindenképp házat akart venni, hónapokig keresgélt de egy sem volt neki megfelelő. Ezt követően napokig álmodta azt, hogy egy szép házban van, ahol szabadon járkál és bele szeretett a házba. Egyik nap, mikor autóval kereste tovább az álom lakást, egyszer csak ráakadt. pont ugyan olyan volt, mint az álmában. A tulajdonos gyorsan megakart tőle szabadulni, mert látott egy szellemet, egy nőt akit ki-be járkál a házában. És mikor találkoztak, akkor derült ki, hogy a tulajdonos, azt a " szellemet " látta, aki álmában járt a házban. Nem álom volt, hanem ki szált a testéből és ott járt többször is. Kívülről tudta mi hol van a házban, pedig fizikailag nem járt még előtte abban a házban. Elvileg ez egy igaz történet. Érdekes. Tehát ha van ténylegesen lelkünk, és kitud szállni a testből, akkor halál után is valami hasonló várható?!.
2013. szept. 10. 21:25
 4/13 anonim ***** válasza:
Elvileg.
2013. szept. 10. 21:56
 5/13 AkitLáttálÁlmodban ***** válasza:
Van egy elméletem. A valóság félig illúzió. Mert van a világ,aminek maga a létezése független tőled és vagy te(a "szemlélő") aki érzékeled ezt a világot. Egy kérdés: Miért zöld színű a zöld? Miért nem sárga? Azért zöld, mert a szemedben lévő receptorok annak vetítik neked? NEM,azért zöld, mert az agyad úgy "látja". A világ érzékelésében maga az agy is kulcsfontosságú. A reinkarnációban hiszek,ami a halál utáni dolgot illeti. A világodban te vagy a szemlélő. A szemlélőt pedig NEM LEHET ELPUSZTÍTANI. Najo,a szemlélőt nevezhetjük tudatnak is. Ha hiszed ha nem,nem egyértelmű a valóság mint hinnéd. Te egy falat pirosnak láthatsz,megkérdezhetsz valakit, hogy piros színű-e. Azt fogja válaszolni, hogy piros színű. Miért? Mert gyerekkorába úgy tanították meg neki, hogy piros színű az a szín. De már más dolog, hogy tényleg ugyanúgy érzékeli mint te :D Az emberek az utcán nem biztos, hogy úgy néznek ki mint ahogy te látod. Maga a világ 2 dologbol tevődik össze: Maga a világ,benne a szemlélővel. És maga szemlélő aki érzékeli is a világot. Ha nincs az egyik akkor nincs a másik. Ennyit akartam. :)
2013. szept. 11. 07:42
 6/13 openyoureye ***** válasza:
Vélemlényem szerint a földi élet csak azért van, hogy a test nélküli éned megtapasztalhasson és megtanuljon bizonyos alapvető dolgokat, amikre később építheti a további tudását. Természetesen ehhez egyetlen élet kevés, így reinkarnációk sokasága által szerezhető meg az áhított tudás. Az inkarnációk közti létben, míg újra le nem születünk, megtervezzük az életünket nagy körvonalakban, miben is akarunk fejlődni. Persze ez csak fejlettebb lekeknek lehetséges, a fejletlenebbeknek kijelölt utat kell bejárniuk, mire ők maguk is elérik azt a szintet ahol már dönthetnek a sorsuk felől...
2013. szept. 11. 11:35
 7/13 A kérdező kommentje:
Elkezdtem olvasni egy érdekes könyvet, a témával kapcsolatban. Élet az élet után. Reinkarnációról szól, nagyon érdekes. Bátran ajánlom mindenkinek. De ha van lelkünk, vagyis mi vagyunk maga a lélek, a jelenlegi testünk pedig csak egy hordozó, akkor valami felsőbb hatalomnak is létezni kell, ami kontroll alatt tartja az egészet, nem? Most gondolok itt az emberek által elnevezett Istenre, mint felsőbb hatalom.
2013. szept. 11. 19:34
 8/13 anonim ***** válasza:
Érdekes a kérdésed. Persze reinkarnáció nem létezik, de izgalmas és vonzó úgy tenni mintha lenne. Sokak számára egyenesen vigaszt jelent az élet nehézségeire:-)
2013. szept. 12. 11:08
 9/13 AkitLáttálÁlmodban ***** válasza:
Utolsó válaszoló: Nem mondtál tényt,hanem csak a véleményedet. :) Itt a pont!
2013. szept. 12. 19:48
 10/13 openyoureye ***** válasza:

Kérdezőnek: Én is olvasok egy érdekes könyvet ami megmagyarázza mi is történik pontosan halálunk után amíg újra le nem inkarnálódunk a Földre. Ajánlom figyelmedbe:

[link]

2013. szept. 13. 05:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!