Szerintetek? Folyt lent fontos
mire gondolsz? arra, hogy egyszer te is meg fogsz halni?
igen, persze, mindenki meghal egyszer, de az, hogy ilyenekről olvasol az nem jelenti azt h te meghalnál most..
A halál után mi van?
Erre pár válasz van.... a keresztények szerint ha jól éltél akkor jön a Mennyország, ha meg rossz, akkor a pokol.
A Buddhizmus szerint ha jó életet ééltél, becsületes voltál, ilyesmi, akkor amikor meghalsz se mennyország, meg ilyesmi nem lesz, hanem egy új testbe születsz meg.. és az előző életed alapján lesz a következő életed jobb vagy rosszabb...
Szia!
Együtt érzek Veled a mamád halála miatt! És nem kell félned!
Amit centiméter007 írt: "Erre pár válasz van.... a keresztények szerint ha jól éltél akkor jön a Mennyország, ha meg rossz, akkor a pokol. " ...Ez így NEM igaz.
Mert senki nem képes arra, hogy "jó" életet éljen, magától nem képes rá senki. Mindjárt elmondom, hogy értem ezt.
Először is itt egy link, a Biblia egyszerű fordításban. Én nagyon szeretem, mert jól érthető, annak ellenére, hogy a Biblia egy nagyon régi szöveg. Maga a mondanivalója egyszerű, mint a kő. Link:
Hogy a "kereszténység" alatt, Centiméter007, mit értett, azt nem tudom. Azt elismerem, hogy a sok egyház-felekezet között nehéz kiigazodni. De az összesnek a Biblia kell, hogy az alapja legyen, a Biblia, viszont nem azt mondja, amit leírt.
Amit a Biblia mond:
-Isten szereti az embert. (Megteremtett Téged is, megformált anyukád hasában, életben maradtál a születéskor, és azóta is éltet, sőt gondoskodik Rólad. Ha nehézséged is van néha, eddig mindig túlélted, kibírtad. Valószínűleg erősebb lettél tőle, tehát tulajdonképpen még a nehézségek is a javadra voltak és vannak!) A Bibliában számtalan példát említhetnék, de olvasd el pl. a János evangéliumát, és hamar kiderül.
-Az ember bűnös - akármit próbál csinálni ellene, de Isten kegyelmes. A bűn az, amikor Isten ellen vagy akár Isten nélkül (Isten véleménye, akarata ellenére) teszünk vagy akár gondolunk, érzünk. Próbáld meg befolyásolni az érzéseidet - nekem még nem sikerült. Minden ami ilyen, azért meg kellene halnunk, mert Isten tökéletes, és nem fér meg a tökéletességben a tökéletlen (sőt rossz), de Isten nélkül a halál van - lelki értelemben is. Nem azért teremtett, hogy megölhessen! Szeret!
-Isten kegyelmes, nem kell meghalnod lelki értelemben. /Testileg majd igen, de ha már a lelkedet biztonságban tudhatod, a tested halála nem fog érdekelni, még örülni is fogsz neki (komolyan:)/ Nem kell meghalnia a lelkednek, azért mert JÉZUS, az Isten Fia MÁR MEGHALT az egész emberiség összes embere helyett, minden bűnért, amit valaha elkövettünk! És ez óriási! Ez egy váltságdíj, az "áldozati bárány" kifejezés a Bibliában ezt jelenti. És így megbocsát mindent, ha kéred.
-Isten elérhető minden ember számára. Bármikor megszólíthatod, mert Jézus váltságdíjára hivatkozhatsz, nem vádolhat senki a tökéletlenségek miatt. Megszólíthatod Istent, aki Mindenható. És tele van szeretettel minden ember iránt, nem egy despotikus, diktatórikus uralkodó! Ha beszélsz hozzá, válaszolni fog. Ha elmondod, hogy mi bánt, akkor meg tud vígasztalni a mamád halála miatt is, és a félelmeidet is el tudja venni. Mert Mindenható. Ismeri a szíved legmélyét is, nincs előtte eltakarva semmi - hiába próbálkoznak sokszor egyesek. Ez az ima. Nem kell semmi különös testtartás, nem kell különleges hely, mert Isten a gondolataidat is látja. Ez lehet félelmetes is - hogy valaki folyton figyel - de ha belegondolsz, ez eddig is így volt, figyelt, és közben VIGYÁZOTT RÁD. Még az is lehet, hogy szólt is hozzád (egy kedves halk hangon), csak nem ismerted fel. Miért is ne válaszolnál Neki, miért is nem figyelsz viszont Rá Te is?! Én nagyon szeretek így élni, felszabadító érzés! Nem gondtalan az életem, de mivel a Mindenható a barátom, minek is aggódni?
A "megtérés" azt jelenti, hogy válaszolsz Istennek, és elfogadod a váltságdíjat (ehhez persze el kell ismerned a bűneidet, másképp nem megy.), úgy is lehet mondani, hogy "odafordulás" Istenhez. És ezzel együtt örök életet kapsz, ahol Isten királysága a földi élet után a Mennyben folytatódik. És az királyság :)! Nagyon jó!
-ha már odafordultál, miért is fordulnál vissza? Igaz, hogy létezik a Sátán, aki Gonosz, az Isten Ellensége, és az emberen akar bosszút állni (mert az Istennek nem árthat) de nem tehet meg mindent! AZ EMBER DÖNT, hogy melyik oldalt választja. A halál is azóta van, amióta az ember szóbaállt vele (Mózes 1. könyve, a teremtés története), de eredetileg nem így volt, és nem is kell mindig így lennie, az ember eldöntheti! Ha valaki megtér, Isten felé fordul, a Gonosz gondoskodni fog róla, hogy ne legyen olyan egyszerű, az biztos. De nem történik semmi Isten tudta, ellenőrzése nélkül. Az ember úgyse tarthat meg semmit, ami itt a földön van, előbb-utóbb mindent itt kell hagyni.
És Jézus (aki lényegében Isten, Istennel egy lényegű) már legyőzte a gonoszt! Hiába próbálkozik, nincs beleszólása, ott ahol Isten uralkodik - ha úgy döntesz, az Te életed dolgaiban! - amíg Te nem engedsz neki, de ekkor visszafordulsz, elfordulsz Istentől.
-ha Istent választod, ismerned kell a Bibliát, mert az Isten szava, az üzenete az embernek. Egy régi írás, mert a régieknek is szólt. (Ezért van pl. a magyar fordításból is több, mert változik, fejlődik a nyelv.) Két nagy részből áll, az Ó- és az Újszövetségből, az Újszövetségben van szó Jézusról (Máté evangéliumától kezdődik). Egy hosszú és tartalmas könyv, de az élet is hosszú :)
Belinkelem még egyszer:
de van nyomtatott formában is:
Remélem, segíthettem.
Elmehetsz egy pszichológushoz is. Gondolom, majd meghallgatja a problémádat, felír gyógyszert, ellát tanácsokkal. És ennyi. Ha újra jelentkeznek a panaszok, gyere vissza... - ez nem megoldás. Meggyógyítani az tud, aki megalkotott Téged, az aki Mindenható.
Annak, aki megtér, olyan lesz a halál, szerintem, mint egy magzatnak megszületni az anyaméhből.
Két kis magzat beszélget egy anya hasában:
- Te hiszel a születés utáni életben?
- Természetesen. A születés után valaminek következnie kell. Talán itt is azért vagyunk, hogy felkészüljünk arra, ami ezután következik.
- Butaság, semmiféle élet nem létezik a születés után. Egyébként is, hogyan nézne ki?
- Azt pontosan nem tudom, de biztosan több fény lesz ott, mint itt. Talán a saját lábunkon fogunk járni, és majd a szájunkkal eszünk.
- Hát ez ostobaság! Járni nem lehet. És szájjal enni - ez meg végképp nevetséges! Hiszen mi a köldökzsinóron keresztül táplálkozunk. De mondok én neked valamit: a születés utáni életet kizárhatjuk, mert a köldökzsinór már most túlságosan rövid.
- De, de, valami biztosan lesz. Csak valószínűleg minden egy kicsit másképpen, mint amihez itt hozzászoktunk.
- De hát onnan még soha senki nem tért vissza. A születéssel az élet egyszerűen véget ér. Különben is, az élet nem más, mint örökös zsúfoltság a sötétben.
- Én nem tudom pontosan, milyen lesz, ha megszületünk, de mindenesetre meglátjuk a mamát, és ő majd gondoskodik rólunk.
- A mamát? Te hiszel a mamában? És szerinted ő mégis hol van?
- Hát mindenütt körülöttünk! Benne és neki köszönhetően élünk. Nélküle egyáltalán nem lennénk.
- Ezt nem hiszem! Én soha, semmiféle mamát nem láttam, tehát nyilvánvaló, hogy nincs is.
- No, de néha, amikor csendben vagyunk, halljuk, ahogy énekel, és azt is érezzük, ahogy simogatja körülöttünk a világot. Tudod, én tényleg azt hiszem, hogy az igazi élet még csak ezután vár ránk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!