Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Miért van az, hogy nincsenek...

Miért van az, hogy nincsenek emberek, akik számára fontos vagyok?

Figyelt kérdés

Munkámban és az életben is mindig igyekszem önzetlenül segíteni másokon, és nem szoktam feltételekhez, vagy anyagi juttatáshoz kötni. Mégsem váltam eddig senki számára fontossá. Valahogy jönnek az emberek, segítséget kérnek. Ha tudok segítek, van, akinek többször is. Aztán valahogy elfelejtődök, és nem válok fontossá számukra.

Kezdem magam úgy érezni, mint egy levesestál. Csak addig érdemel figyelmet, amíg kiszedek belőle egy kanál levest. Utána már nem érdekel. :(

2013. jan. 18. 19:38
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
te fordulsz aktívan másokhoz, mindenféle ok nélkül?
2013. jan. 19. 01:31
 12/19 anonim ***** válasza:
Ennek valószínűleg karmikus oka van. a majd megtalálod az utad, egyensúlyba kerül minden. Ez akkor következik be, amikor rájössz arra, mit kell megtanulnod ebben az életedben. Forgass önismereti könyveket. Nekem sokat segítettek. Pl: E.Tolle: A most hatalma című könyv nagyon jó.
2013. jan. 19. 16:48
 13/19 anonim ***** válasza:
en is ugyanigy voltam. valtozztass. kerj te segitseget. ha segit neked valaki, annak fontos vagy. ha nem segitneke, rossz helyen kerested azokat az embereket, akiknek fontos lehetsz.
2013. jan. 20. 00:07
 14/19 A kérdező kommentje:

Nem szoktam keresni azokat a helyzeteket,amikor az embereket ki kell segíteni a bajból. De ha elém kerül egy ilyen ember, és látom, hogy segítségre szorul, akkor igenis felajánlom neki a segítségemet. Aki elfogadja, annak segítek, aki nem, annak nem. Szeretek segíteni másoknak, nem ezzel van a gond, inkább azt nem értem, hogy utána miért "tűnök" el végleg. Vannak olyanok, akikkel nap mint nap találkozom, de még annyira sem méltatnak, hogy megkérdezzék, hogy vagy.

Nem vagyok stirgulázós típus, fogalmam sincs, hány embernek segítettem kisebb-nagyobb dolgokban. Csak az érzés van bennem, hogy sokat segítek.

Lehet, meg kellene tanulnom önzőbbnek lenni, de valahogy rosszul érzem magam, ha látom, hogy valaki rossz helyzetben van, nekem pedig esetleg csak a kisujjamat kell megmozdítanom, hogy ki tudjon kerülni a bajból. Akkor miért ne tenném meg? Lehet, hogy az önzetlen segítség egyszer visszaköszön az életemben, de ha így lenne,36 évesen már csak vissza kellett volna kapnom valamit, nem?Köszönöm a válaszokat, átgondolom őket.

2013. jan. 20. 11:00
 15/19 anonim ***** válasza:
nem a segítésre gondolok. hanem általában a kontaktus keresésére, hogy te aktívan építője vagy e egy élő kommunikációs szálnak másokkal.
2013. jan. 20. 18:18
 16/19 A kérdező kommentje:
Okean, nem teljesen értettem a kérdésedet. De ha arra gondolsz, hogy próbálok-e továbbra is kapcsolatban maradni ezekkel az emberekkel, akkor azt tudom mondani, hogy van akivel igen, van akivel nem.
2013. jan. 20. 19:12
 17/19 Susi Diamond ***** válasza:

Kedves Kérdező!

A válasz a kérdésedre egyértelmű: AZÉRT NEM VAGY FONTOS AZ EMBEREKNEK, MERT ÖNMAGAD SZÁMÁRA NEM VAGY FONTOS!

Nagyon szép dolog, hogy szeretettel igyekszel mások felé fordulni, és segítesz ahol csak tudsz, de nem várhatod, hogy ezért bárki is szeressen, ha Te nem szereted önmagadat.

- Ha azt akarod, hogy szeressenek, akkor szeresd magadat.

- Ha azt akarod, hogy mások számára fontos legyél, akkor legyél fontos önmagadnak.

- Ha azt akarod, hogy ne feledkezzenek meg rólad, akkor ne felejtkezz el magadról, miközben oly nagyon igyekszel másokon segíteni.

Sok hozzád hasonló, segítőkész személy hiszi azt, hogy ha nem kér kézzel fogható juttatást a segítségéért, akkor önzetlenül cselekedett. De ilyen nincsen! Senki sem igazán önzetlen, hiszen ha csak egy mosolyt, egy köszönöm-öt, vagy netán hálát várnak a tettükért cserébe, akkor nem mondhatják azt, hogy csupán a másikért tették amit tettek. Sőt, aki valóban semmit sem vár el cserébe, az sem önzetlen - mint például én, most - hiszen a segítség jóleső érzéssel tölti el az embert, s ezért tesszük, amit teszünk. :-)

2013. jan. 21. 12:33
 18/19 anonim ***** válasza:
Egyetértek az előttem szólóval, amint megismered, elfogadod és megtanulod szeretni, becsülni önmagad, tehát lesz egy egészséges önképed, mások ugyanúgy fognak kezelni, ahogy te önmagad. Sok sikert.
2013. jan. 22. 23:21
 19/19 anonim válasza:
Szia, ugyanebben a cipőben járok. Okean válaszával teljes mértékben egyetértek. De odáig eljutni nem könnyű. Magadnak tegyél fel végre kérdéseket és a válaszokkal (amik eszedbe jutnak)kezdj el dolgozni. Például miért kell, hogy mások számára fontossá válj? Nem könnyű ebből kikeveredni, de nagy elszántsággal sikerül. Amire vágysz, valójában nem kapod meg mástól. Mert ugye nem kérsz és nem akarsz elfogadni a segítségért cserébe semmit, csak egy köszönömöt, egy puszit, egy elismerő mosolyt. És jó lenne, ha megkeresnének, ha hívnának stb. amikor erre szükséged lenne. Utólag rájössz, hogy ezek a vágyaid nem teljesültek. De mik is ezek pontosan? Miért is függenek másoktól, hogy ezeket megkapd? Elképzelhető, hogy a remek képességeid csak akkor mutatkoznak meg, ha másoknak segítesz? Próbáltál már önmagadnak segíteni? Egyedül megoldani életre szóló dolgokat kizárólag a saját elképzelésed szerint és "titokban", mások megkérdezése nélkül? Én a problémámra itt találtam meg a választ: Wikipédia - Társfüggőség. Ha nem tévedek, elolvasása Neked is segíteni fog.
2014. jan. 24. 11:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!