Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Az mitől van hogy ritkán azt...

Wwe aj kérdése:

Az mitől van hogy ritkán azt veszem észre mintha már átéltem volna?

Figyelt kérdés
De tényleg csak nagyon ritkán. Néhány másodpercig tudom hogy mi fog történi, minha már megéltem volna. Különös érzés.
2012. nov. 14. 20:13
1 2
 11/16 anonim válasza:
ilyenkor rosszul kapcsol az agy és a múltadhoz kapcsolja a jelent, ezért hiszed ,hogy már egyszer átélted.
2012. nov. 15. 11:13
 12/16 Karesz6969 ***** válasza:

Szerintem ez mindenkivel előfordult már, semmi különös nincs benne, ilyen az agyunk néha emlékszünk olyan dolgokra aminek se eleje se vége és valamelyik átélt dimenziónkban éltük meg.

Úgy értem, hogy én hiszek az "n" számú dimenziókban és a párhuzamos létezés elméletében is, hogy az nem csak elmélet.

2012. nov. 15. 17:11
 13/16 anonim ***** válasza:

12#

Ha a dejavu a párhuzamos univerzumokban átélt dolgok bevillanását jelentené, akkor (tekintve rá, hogy végtelen sok univerzum van), folyamatosan dejavu érzést kellene éreznünk, amiből kifolyólag megszokottá válna, azzal élnénk, és valójában sosem éreznénk a különös érzését.

Amivel nem a dimenziókról alkotott elméleted cáfoltam meg, hanem a dejavuval való kapcsolatát. Az én jelenlegi álláspontom, ami egyébként tudományos körökben is valamennyire elfogadott, hogy az álmunkban előre látott dolgokat éljük át. Az álmunkban sokkal jobban megnyílik az agy, sokkal több %-át vagyunk képesek kihasználni az intelligenciának, így akár a jövőbe is láthatunk álmunkban (sok példa van rá, hogy valaki megálmodja a jövőt). Azonban az álmok hatalmas részét elfelejtjük ébredés után, így nem emlékszünk rá, ha esetleg beleláttunk a jövőbe. De, amikor átéljük a már látott eseményt, akkor felvillan a memóriából az emlék, és dejavu érzésünk támad.

2012. nov. 16. 15:12
 14/16 Karesz6969 ***** válasza:

Nagyon érdekes amit írsz, hajlamos vagyok - ha belegondolok logikusan - el is hinni, hogy ez ilyenformán működhet, működik.

Az agy kihasználtsága meg pláne egy érdekes tény, már mint az - ha jól tudom - hogy egy nagyon okos, jó képességű ember is csak úgy a 8-10% agykapacitását használja fel amikor baromi észmunkákat végez...könnyen elképzelhető ill. elképzelhetetlen, mi lehet a maradék 90% agykapacitás "képessége". Mik a mélységek, hova vezetne ha néha be tudnánk kapcsolni az egészet.

2012. nov. 16. 18:56
 15/16 anonim ***** válasza:

Erről érdemes lenne megkérdezni egy neuropszichológust,pszichiátert,biológust agykutatót is ám:-)) Az kevés,hogy a blikken művelődött álmodozók mit szeretnének erről hinni:-))) Az agy teljes egész valóban nem aktív minden tevékenységnél egyszerre, de az tévedés,hogy van olyan része amit nem használunk:-))) Csak más terület aktivizálódik más más érzelemnél,érzésnél, észlelésnél, más terület a mateknál, más az emlékezetnél és más a futás vagy fájdalom közben.....Szóval ha valaki azt olvasta a nőklapjában,hogy nem használjuk agyunk csupán tíz százalékát akkor kihagyta azt a szót, hogy ,,egyszerre".....

A deja vu-re pedig van magyarázat, ökörségekkel nem kellene traktálni egymást:-)))))

2012. nov. 19. 11:48
 16/16 anonim ***** válasza:

15

Kíváncsian várjuk a te magyarázatod is! Azt remélem tudod, hogy ami a Wikipedián van, sokszor kevésbé megbízhatóbb a nők lapjánál? Bárki szerkesztheti, azt ír oda amit akar. Mellesleg a dejavu egy máig tisztázatlan jelenség a tudományban, így nem igaz az, hogy van rá 100%-os magyarázat. Addig is hadd traktáljuk egymást a véleményeinkkel.

2012. nov. 19. 20:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!